Lars van der Haar na derde plek: “Ik kom gestaag op niveau”

zondag 6 oktober 2019 om 16:55
Lars van der Haar na derde plek: “Ik kom gestaag op niveau”

foto: Cor Vos

Het is niet de beste seizoensstart voor Lars van der Haar. Maar vandaag stak de Nederlander van Telenet-Baloise toch zijn neus aan het venster. “Ik startte goed, maar dan liep het fout bij de balken. Ik was veel te enthousiast, waardoor ik te snel op die balken afstormde. Ik heb daarna nog een keer gesprongen, maar dan besloten om ze al lopend te nemen.”

Net als Hermans, was ook Van der Haar eerder dit weekend al aan de slag in Meulebeke. “Al met al ben ik tevreden. Zoals zo dikwijls heb ik het in de seizoensaanvang moeilijk, maar ik groei toch gestaag naar mijn betere niveau toe. Hopelijk kan ik de komende weken die lijn doortrekken.”

Laurens Sweeck: “Ik had het mentale voordeel”
Laurens Sweeck genoot van zijn derde seizoenszege. Half koers dacht hij wel even dat het voorbij was. “Maar toen ik toch terugkwam, had ik er vertrouwen in. In de finale had ik toch het mentale voordeel.” Quinten Hermans bevestigde: “Laurens was frisser in de finale.”

“Het was een zware en absoluut geen gemakkelijke wedstrijd”, aldus Laurens Sweeck na afloop. “Ik was gestart op griffo’s, maar dat bleek niet het juiste profiel, waardoor ik een paar keer extra de post binnen moest om te wisselen. Toen ik ook nog een keer moest wisselen met kapotte remblokken, dacht ik echt dat het voorbij was. Het gat met de kop van de koers werd wel heel groot.”

Maar Sweeck knokte toch terug. “Ik ben er blijven in geloven. Omdat ik weet dat iedereen zichzelf wel een keer tegenkomt op dit parcours. Bovendien had ik een bepaalde passage waar ik telkens toch een vijftal seconden winst boekte. Een eenmaal het gat gedicht, had ik het mentale voordeel, denk ik. In de slotronde was het dan een kwestie van geen fouten meer te maken.” Zo kan Sweeck spreken van een geslaagde seizoensstart, met zeges in Eeklo, in de VS en nu in Neerpelt.

Quinten Hermans: “Laurens was sterker”
Een eerlijk Quinten Hermans na zijn tweede plaats. “Laurens was sterker en hij kwam terug. Hoe hij in de finale het verschil maakte? Hij was frisser dan mij. Ik denk dat hij op de lange rechte stroken iets beter recupereerde en daardoor frisser aan de technische zone kon beginnen.”

Hermans is niettemin tevreden van zijn weekend. “Ik voelde mij gisteren in Meulebeke ook al niet slecht, maar we botsen alweer op een sterk Pauwels Sauzen-Bingoal-blok. Die spelen hun pionnen trouwens heel slim uit: gisteren met Vanthourenhout en Iserbyt in Meulebeke, vandaag met Sweeck hier in Pelt.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jalabertje 6 oktober 2019 om 20:49

Hoop dat van der Haar ooit nog op het niveau komt dat hij gevreesd werd als hij naar een wedstrijd toe werkte.

Headlines

Materiaalzone

Populair