Lars van der Haar tweede in Zonhoven: “Maar was echt bezig met overwinning”

zondag 24 oktober 2021 om 18:21
Lars van der Haar tweede in Zonhoven: “Maar was echt bezig met overwinning”

foto: Cor Vos

Lars van der Haar was na afloop van de Wereldbeker veldrijden in Zonhoven erg blij. Zelf werd de crosser van Baloise Trek Lions tweede, achter zijn winnende ploeggenoot Toon Aerts. “Ik ben blij dat Toon heeft gewonnen, maar anders had ik graag zelf gewonnen”, zegt hij.

“Ik was er echt mee bezig”, gaat Van der Haar verder. Zijn laatste overwinning dateert namelijk uit 2019, toen hij in oktober de Nacht van Woerden won in eigen regio. In Zonhoven was hij er dicht bij, maar ging Aerts met de zege aan de haal. “Toon ging echt op het beste moment”, vindt hij.

“Voor mij was het zwaarste stuk elke ronde de tweede keer omhoog lopen. Daar ging ik kapot. Op de rest van het parcours voelde ik mij goed”, beschrijft de Woudenberger, die vaak achter Eli Iserbyt de klimmetjes op reed. “Eli maakte daar soms wat foutjes. Maar als je zelf een keer op kop rijdt, maak je ook een fout. Maar ik vond het een mooie cross.”

Van der Haar heeft de trip naar de Verenigde Staten goed verteerd. Zaterdag in Ruddervoorde werd hij vierde en daar voegde hij dus een tweede plek in Zonhoven aan toe. “Ik ben vooral blij dat dit weekend erop zit. Nu ga ik deze week wat duurtrainingen doen en op naar Overijse”, kijkt hij uit naar komend weekend.

Dit artikel delen:

9 Reacties

notriple 24 oktober 2021 om 18:55

Ik had ook veel liever gezien dat jij had gewonnen Lars

Arie den Blanken 24 oktober 2021 om 19:13

Ik niet. Een van mijn persoonlijke favorieten won.

Mwielerfan 24 oktober 2021 om 18:57

Echt cool dat ie zo terug is! Nacht van woerden had nauwelijks tegenstand en geen tv, geen klassement. Beste prestatie sinds lange tijd dus!

ssj 24 oktober 2021 om 19:10

Vd Haar lijkt bijna weer terug op z’n oude niveau. Kan hopelijk binnenkort z’n vorm verzilveren

Arie den Blanken 24 oktober 2021 om 19:15

Dat komt heus wel en keer maar ik hoop dat hij vooral in dienst van Toon Aerts blijft rijden als de situatie zich daarvoor leent.

ChefSpijker 24 oktober 2021 om 19:44

EK-parcours wordt wel op maat van Lars. Beetje vergelijkbaar met Beringen, waar ie ook had kunnen winnen zonder valpartij in het begin. Zou een mooie zijn in eigen land.

Remys 24 oktober 2021 om 19:22

Duurtrainingen met het doel om wat explosiever te worden hoop ik. Ik heb het idee dat ie genoeg conditie en snelheid heeft maar net niet die agressieve versnelling om het verschil te maken.
Spannende cross laat de grote 3 maar even weg blijven.

Merlinappa 24 oktober 2021 om 20:13

Die explosiviteit heeft ie wel getuige zijn goede starts, maar juist het stukje duur om zo’n versnelling vol te houden, of het tempo van Iserbyt te volgen mist nog heb ik het idee.

Boomie1 25 oktober 2021 om 09:56

Juist niet Merlinappa. Van der Haar heeft heel veel geinvesteerd in z’n starts omdat hij daar vaak de cross al verloor. Dan moet je achtervolgen en zijn WvA, MvdP en Iserbyt al gevlogen.
Nu start hij beter en staat ie ook op startrij 1 door z’n goede WB- passage in de USA.
Dan verspil je minder energie.

Headlines

Materiaalzone

Populair