Lars van der Haar tweede in Hulst: “Hiervoor ben ik veldrijder geworden”

zondag 17 februari 2019 om 16:27
Lars van der Haar tweede in Hulst: “Hiervoor ben ik veldrijder geworden”

foto: Photopress.be

Lars van der Haar beloonde zijn goede vorm vandaag met een tweede plaats in de Vestingcross van Hulst. De Woudenberger van Telenet-Fidea wist in de slotfase Tom Pidcock te verslaan in de strijd om het eerste plekje achter winnaar Mathieu van der Poel. “Dit doet heel veel deugd”, zegt Van der Haar na afloop tegen WielerFlits.

“Ik was wat bang toen de groep aansloot, maar ze namen niet over”, blikt hij terug. “Ik ben op kop blijven rijden, er was een foutje achter mij en zo heb ik een gaatje kunnen slaan. En Toon (Aerts, red.) is netjes in het wiel van de anderen gebleven. Dank daarvoor.”

Lang leek Van der Haar derde te worden, want Pidcock en Van der Poel reden samen aan kop. “Ik had niet verwacht nog bij Pidcock te geraken”, zegt Van der Haar, die in de slotfase aansloot bij de jonge Brit. “Hij was fenomenaal in de beginfase, maar ik nam over, met als doel het podium te halen. Blijkbaar was ik toch de betere van ons twee.”

“Dit is een van mooiste crossen van het seizoen en ik was dan ook zeer gemotiveerd. Dit parcours ligt me ook gewoon goed. Hiervoor ben ik veldrijder geworden”, aldus Van der Haar, die op het technische parcours in Hulst graag een NK zou zien. “Voor mij mag het zeker!”

flag-gb Tom Pidcock na derde plaats: “Ik had een amazing start
“Dit voelt echt goed”, zegt Tom Pidcock na zijn derde plaats achter Van der Poel en Van der Haar. “Ik sta op het podium bij de elites met wereldtoppers, dat is zalig. Ik had een amazing start en daarna heeft Mathieu me toch geholpen. Hij nam me mee, maar ik kon niet tegen hem op. Toch heb ik nog geprobeerd hem zo lang mogelijk te volgen.”

De voorbereiding op de cross van Hulst was een bijzondere, want ook toen nam Pidcock het op tegen Van der Poel. “We speelden een gemeenschappelijk spelletje ‘Fortnite’. Het is een dagelijks ritueel van mij om dat te spelen. Het helpt me met relaxen”, zegt Pidcock.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ruben_ 17 februari 2019 om 16:35

Had Mathieu toch niet gezien als Fortnite speler.

ikbenprocycling 17 februari 2019 om 16:42

damn, ineens realiseer ik me weer naar kinderen te kijken, net uit de puberteit

52voor11achter 17 februari 2019 om 19:44

Ik zie nu juist dat mijn kids dezelfde talenten als van der Poel hebben! Alleen dat fietsen na Fortnite hebben ze nog niet zo onder de knie.

assen 17 februari 2019 om 20:35

Inderdaad 52v11a, precies! Dat fietsen wil mijn kids ook nog niet zo lukken.

Prachtig trouwens dat 1 van die veldrijders zei dat ie minder kans had te winnen van MvdP met autoracen op de pc dan met veldrijden, omdat MvdP beter was in computeren dan met veldrijden.

achtpuntzes 17 februari 2019 om 18:22

Zou me niks verbazen als Mathieu ook in zo’n shooter buitencategorie is :p

HennieK 17 februari 2019 om 21:40

Ik denk dat mijn zoontje van 10 Mathieu verslaat…

Sijbrands 17 februari 2019 om 23:54

“Ik had niet verwacht nog bij Pidcock te geraken”, zegt Van der Haar.

Nu kom ik zelf echt niet uit Woudenberg, maar het zou mij verbazen als Van der Haar dat werkelijk zo gezegd heeft als echte Woudenberger: ” …. te geraken”.

HennieK 18 februari 2019 om 13:12

Komt door het vertalen van het Woudenbergs naar het Nedervlaamse wieleresperanto…

Headlines

Materiaalzone

Populair