Lars van der Haar: “Profiteren van afwezigheid Wout en Mathieu”

Door , zondag 8 september 2019 om 13:20
Lars van der Haar: “Profiteren van afwezigheid Wout en Mathieu”

foto: Cor Vos

Om 15 uur deze namiddag start in het Oost-Vlaamse Eeklo het Belgische veldritseizoen. Ook Lars van der Haar is er klaar voor. “Mijn doelen deze winter? Goed zijn in de klassementscrossen en profiteren van de afwezigheid van Mathieu en Wout. Al vind ik het bijzonder vervelend voor Wout. Het was niet zijn eigen keuze om later aan zijn seizoen te beginnen.”

Lars van der Haar is deze zomer getrouwd met zijn verloofde Lucy Garner. Ook op sportief vlak verliep alles naar wens voor de 28-jarige veldrijder uit Woudenberg. “Mijn voorbereiding verliep prima. Ik ben niet ziek of geblesseerd geweest en ook in de wedstrijden die ik reed, ging het goed. Weliswaar in dienst van de ploeg, maar dat vind ik fijn. Je gaat meermaals echt diep, maar de mentale druk is er niet.”

Uitschieters
Komende winter wil Van der Haar eerst en vooral regelmaat in zijn prestaties, maar daarnaast hoopt hij – in tegenstelling tot vorig jaar – op iets meer uitschieters in zijn resultatenlijstje. “En ik hoop weer wat vlotter over de balkjes te springen”, lacht hij. “Vorig jaar ging dat wel eens mis. Maar dat is vooral een kwestie van vertrouwen. Dus probeer ik het straks gewoon opnieuw. En val ik, dan staan we op en gaan we verder.”

Dat Mathieu van der Poel (tot eind oktober) en Wout van Aert (afhankelijk van zijn revalidatie, maar sowieso niet meer in 2019) er tijdens de start van het seizoen niet bij zijn, schept mogelijkheden. “Ik wil wel duidelijk maken dat ik het heel vervelend vind dat Wout er niet bij is. Hij heeft daar niet zelf voor gekozen. Dat is anders bij Mathieu, die – begrijpelijk – eerst focust op het WK op de weg. Maar dat geeft de anderen de eerste anderhalve maand wel de kans om puntjes te pakken die zij laten liggen.”

Spannende weken
Van der Haar doelt daarmee vooral op de klassementscrossen. “Het wordt niet gemakkelijk, want iedereen zal door hun afwezigheid geïnspireerd zijn om te scoren. Ik denk dat het interessante en spannende weken gaan worden. En er liggen in deze wedstrijden nu echt kansen om in de eindranking dicht te eindigen. Elk plaatsje winst levert toch een paar duizend euro extra op. Natuurlijk is dat belangrijk.”

Vandaag staat in Eeklo de eerste Ethias Cross op het menu. Van der Haar is er bij, maar verwacht niet dat hij al een rol van betekenis speelt. “Ik won vorig jaar in Geraardsbergen, maar de wereldbekerwedstrijden in de VS vielen dan weer tegen. En meteen was ik ook alle krediet kwijt. Daarom vind ik het momenteel nog niet zo belangrijk. Het wordt een lange en pittige winter. Moeilijk ook om er een heel jaar te staan.”

Kortrijk
“Bovendien is de kalender er alleen maar drukker op geworden. Vorig jaar was er nog een weekend met alleen maar losse crossen. Zo konden we toch een iets langere stage inlassen. Nu hebben ze daar de DVV Trofee-manche van Kortrijk (een nieuwe wedstrijd op de kalender, red) aan toegevoegd. Zeer jammer”, vindt Van der Haar. “Hoe ik dat ga oplossen? Door vanuit Spanje over en weer te vliegen. Zoals ik al zei, de klassementen zijn belangrijk.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

KnightBiker 8 september 2019 om 13:42

Ik had vorige jaren het idee dat hij nog steeds naweeen had van blessures. Dit is inderdaad een kans om opnieuw een klassement als De wereldbeker naar zich toe te trekken, De concurentie zit eigenlijk alleen in zijn eigen ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair