Lars van der Haar: “Mooi om 2018 op die manier af te sluiten”

Lars van der Haar: “Mooi om 2018 op die manier af te sluiten”

©Photopress.be

maandag 31 december 2018 om 15:17
Interview

Net geen podiumplaats voor Lars van der Haar, gisteren in Diegem. Maar met zijn vierde plaats was de Woudenberger heel erg tevreden. “Ik voelde zoveel frustratie de laatste weken. Dan is deze topvijfplaats toch mooi meegenomen richting 2019.”

Goede wedstrijd van Van der Haar in Diegem. Tegen het geweld van Van der Poel was hij niet opgewassen en ook Michael Vanthourenhout bleek een maatje te sterk. Maar de Pitbull uit Woudenberg streed voor wat hij waard was om de derde podiumplaats te bemachtigen.

Frustratie
“Jammer dat dat niet lukte. Mijn ploegmaat Toon Aerts demarreerde op het juiste moment, waardoor ik bij Wout van Aert moest blijven zitten. Daarna kreeg ik wel het gevoel dat Wout me die vierde plaats wel gunde. En dat is best mooi meegenomen. Ik was de voorbije weken immers zo gefrustreerd omdat het dikwijls tegenzat terwijl ik goede benen had. Dat is het fijn dat ik op dit parcours nog eens een goede prestatie neerzet en een degelijk resultaat boek.”

Van der Haar heeft het over een bewogen seizoen tot dusver. “Ik heb naar mijn gevoel al sinds oktober de goede vorm te pakken. Maar eerst waren er problemen met de ketting. En toen die opgelost waren, begon ik zelf fouten te maken. Ik sprong niet meer fatsoenlijk over de balkjes. En lukte dat wel, maakte ik wel ergens anders een slipper, …. Kijk, je rijdt een hele wedstrijd óp of net over je limiet en dan zijn die kleine foutjes snel gemaakt. Op een gegeven moment werd het ook duidelijk dat het podium quasi onhaalbaar was. Dan moet je tevreden zijn met de top vijf, maar zodra het een klein beetje tegenzit, lukt dat ook al niet meer.”

Nederlands kampioenschap
Dus was het resultaat van de Telenet-Fideaprof in Diegem een opsteker. Ook met de Nederlandse kampioenschappen in het vooruitzicht. “Mijn verwachtingen voor dat NK? Als ik de topvorm nog even kan aanhouden, wil ik er proberen in een zo goed mogelijke positie te zitten. Als er dan iets fout zou gaan met Mathieu, is er heel misschien een kans om te winnen. Als… (lacht). Maar dan zijn er ook nog David van der Poel, Joris Nieuwenhuis en Corné van Kessel. Achter Mathieu zijn we met vier aan elkaar gewaagd, vind ik. Maar ik zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Maar eerst oudejaarsavond. Van der Haar rijdt morgen in Baal, dus blijft het feestvieren beperkt. “Ik heb al een paar jaar geprobeerd om op tijd naar bed te gaan, maar dat lukt me niet zo goed en ik vind het ook maar niets. Ik denk dat ik het rek tot één uur vannacht en dan wat probeer te slapen. Morgenvroeg volgt dan nog een verplaatsing van goed twee uur. Ja, ik zou ook in België kunnen overnachten. Maar de overgang van oud naar nieuw vieren op een hotelkamer lijkt me ook niet de leukste optie. Dus wordt het een iets kortere nacht. Ah, het is ook maar één keer per jaar oudejaarsavond, hé.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

pwi016 31 december 2018 om 16:49

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast.

de nieuweMerckx 31 december 2018 om 18:20

Toch de grootste tegenvaller van het lopende veldritseizoen. Hopelijk nu constant beter.

KnightBiker 31 december 2018 om 18:32

Ik gun het die gozer zo om wekelijks In De top mee te rijden, zoveel passie en motivatie op een fiets is aanstekelijk! Jammer dat het de hele tijd niet lukt en Ik kan me De frustratie voorstellen!
Hopenlijk lukt het nog een keer dit seizoen om ze er allemaal op te leggen!

chiller87 31 december 2018 om 20:11

Dit seizoen toch al 11 maal top 5. Er zijn gewoon 3 a 4 renners beter op het moment.

Headlines

Materiaalzone

Populair