Lars van der Haar: “Het is duidelijk dat er één beter is”

zondag 13 januari 2019 om 19:00
Lars van der Haar: “Het is duidelijk dat er één beter is”

foto: Cor Vos

Lars van der Haar was vandaag the best of the rest tijdens het NK veldrijden in Huijbergen. Op 44 seconden van winnaar Mathieu van der Poel kwam hij als tweede over de streep en daarmee was hij best tevreden.

“Het is duidelijk dat er één beter is en dan moet je jezelf in de positie zetten dat als er hem iets gebeurt, dat je dan zou kunnen winnen. Dat is redelijk gelukt, alleen, hij had vandaag niks”, zei Van der Haar over Van der Poel tegen WielerFlits. Aanvankelijk reed hij op de derde positie, tot ploeggenoot Corné van Kessel viel en hij kon doorstoten naar de tweede plek.

“Ik was er al heel wat ronden mee bezig en ik had ook al heel wat ronden eerder kunnen aansluiten, maar elke keer als ik er vier, vijf seconden afreed, viel ik. Dus er was elke keer iets en dat was wel heel erg vervelend en frustrerend.” Toch ging hij niet bij de pakken neerzitten. “Toen ik erbij kwam, en hij meteen wilde dat ik overnam, nam ik ook direct over.”

‘Graag op het WK-podium staan’
Van der Haar kon niet zeggen hoe vaak hij was gevallen. “Ik zou het niet weten. Ik denk dat ik twee keer echt gevallen ben, een paar keer schuin heb gestaan en een keer op de balken toen ik dácht dat ik in mijn pedalen vastgeklikt zat. Kleine foutjes, maar je verliest toch elke keer een paar seconden.

Zijn tweede plaats smaakt nu naar meer en hij wil de lijn met mooie uitslagen dan ook graag doortrekken. “Dat is eigenlijk mijn grootste doel. Ik denk dat wereldkampioen worden dit jaar normaliter niet iets haalbaars is, maar ik zou er wel heel graag op het podium staan. Dat is voor mij wel haalbaar, denk ik. Ik wil blijven doorgaan zoals ik nu doe. En ook een beetje het geluk van de dag mee hebben.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mwielerfan 13 januari 2019 om 19:09

Blijft toch altijd veel fouten maken ook nu ie wat ouder is

Merlinappa 13 januari 2019 om 20:16

Dit parcours was niet te doen zonder kleine foutjes, zelfs vdp moest regelmatig corrigeren

Mwielerfan 13 januari 2019 om 21:41

Aah dank ik kon het zelf niet volgen

Mechanieker 13 januari 2019 om 19:23

Leuke renner!

Patrickvanv 13 januari 2019 om 19:45

Lars is een steengoede renner, maar van der poel is buitenaards

Kelder is de Man 13 januari 2019 om 22:02

Beste kuiten, zelfs zonder spanning. Goed gedaan Lars.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair