Lars van der Haar: “Heel gaaf om zo te winnen”

zaterdag 7 november 2015 om 17:03
Lars van der Haar: “Heel gaaf om zo te winnen”

Foto: Cor Vos/Giant-Alpecin (archief)

Lars van der Haar kroonde zich zaterdag in Huijbergen tot de eerste Europees kampioen veldrijden bij de mannen elite. Dat gebeurde na een enerverende tweestrijd met Wout van Aert. “Het is heel gaaf om zo te winnen, tegen zo’n sterke renner als Van Aert. Dit doet me wel heel veel”, vertelde de trotse winnaar na afloop bij Omroep Brabant.

Van der Haar moest drie ronden voor het einde eerst zelf nog een achterstand ongedaan zien te maken. “Wout maakte een foutje, waardoor ik de kans kreeg om terug te komen. Toen bleek hij helemaal op te zijn. Daar heb ik uiteindelijk van geprofiteerd.”

“Ik wilde weten of ik kon pokeren”
Onderweg was duidelijk te zien dat Van der Haar met heftige armgebaren probeerde iets duidelijk te maken. “Dat was niet naar het publiek bedoeld hoor”, zegt hij bijna excuserend. “Het was richting de mecaniciens. Ik wilde weten hoe ver de rest achter ons zat en of ik kon pokeren of niet. Kon ik in zijn wiel blijven zitten of moest ik gaan rijden. Dat was de vraag.”

Op een lastige helling, waar Van Aert van de fiets af moest, maakte de Nederlander in het laatste rondje het verschil. “Ik wist dat ik volle bak die klimmetjes op moest gaan. Daar ligt mijn sterkte, daar moest ik op kop rijden. Ik moest niet wachten tot aan de duin, want daar is hij beter en hij kan ook nog goed sprinten. Dan was het heel lastig geworden.”

Van der Haar reed vervolgens volle bak naar de streep. “Ik keek om, maar zag hem niet meer komen. Gelukkig maar, want ik denk niet dat ik nog had kunnen sprinten.” Toch had hij na afloop nog wel een kritische noot. “Ze mogen die kampioenstrui wel wat mooier maken. Dat is nu niet de mooiste van het peloton.”

[poll id=”141″]

Dit artikel delen:

6 Reacties

Arry1337 7 november 2015 om 17:26

De trui is inderdaad wat lelijk…

0
DeGroteMolen 7 november 2015 om 17:40

Trui is niet heel erg mooi inderdaad maar altijd mooier dan een standaard Vastgoed Golden Palace shirtje, of niet soms?

0
wolfslaar 7 november 2015 om 19:22

genoten van het commentaar van marianne vos op omroep Brabant !
a New star is bron.

0
wolfslaar 7 november 2015 om 19:23

Bron is bron natuurlijk.

0
dumoman 7 november 2015 om 19:37

is het echt bron ? Dan stond het toch al goed, of bedoel je toch born ? :)

0
Rondo 8 november 2015 om 09:37

Geweldig goed gereden, van begin tot eind, en zo gaaf dat Lars door blijft rijden op eigen tempo, dat uiteindelijk te snel blijkt te zijn voor de rest van Europa

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone