Lars van der Haar debuteert in Scheldeprijs

Lars van der Haar debuteert in Scheldeprijs
maandag 6 april 2015 om 20:20

Lars van der Haar maakt woensdag tijdens de Scheldeprijs zijn debuut op de weg voor Giant-Alpecin. Oorspronkelijk ging de 23-jarige Nederlander debuteren op Corsica maar uiteindelijk nam de veldrijder niet deel aan het Critérium International. Van der Haar is één van de vijf Nederlanders aan de start voor zijn Duitse WorldTour-ploeg.

Van der Haar reed vorig jaar nog voor de opleidingsploeg van Giant. Het afschaffen van de opleidingsploeg na vorig seizoen is één van de redenen dat Van der Haar is doorgeschoven. Drievoudige winnaar Marcel Kittel ontbreekt door een virus en het gemis aan voldoende trainingsuren.

“Onze plannen zijn veranderd door het afhaken van Marcel Kittel, maar we rekenen nog steeds op een massasprint”, zei ploegleider Rudi Kemna. Ramon Sinkeldam en de Duitser Nikias Arndt zijn nu de aangewezen spurters. “Met Ramon Sinkeldam en Nikias Arndt komen we hier met andere sprinters die een goed resultaat kunnen neerzetten. We zullen ons op hun focussen, maar gaan ook met een open vizier rijden”, aldus Kemna.

De selectie van Giant-Alpecin bestaat uit de Duitser Arndt, de Belgen Zico Waeytens en Bert De Backer en vijf Nederlanders: Lars van der Haar, Ramon Sinkeldam, Roy Curvers, Tom Stamsnijder en Albert Timmer.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Thijs E 6 april 2015 om 20:38

ik ben benieuwd wat Lars er van bakt, op zich zou hij in een sprinttrein niet misstaan. Alleen is Cavendish waarschijnlijk de enige die achter hem uit de wind zit ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair