Lars Boom zet een streep door klassieke voorjaar

Door , dinsdag 20 maart 2018 om 19:32

foto: Marcel Koch

Lars Boom zal de komende weken niet aan de start staan van zijn geliefde voorjaarsklassiekers. De Nederlander van LottoNL-Jumbo is nog altijd herstellende van een ingreep aan hartritmestoornissen. Dit laat hij weten in een door de ploeg geüploade video.


Boom laat weten dat het een pijnlijke beslissing is, maar wel een die gemaakt moest worden. “Ik wil niet weer rondrijden zoals vorig jaar, toen ik me moest uitwringen om het überhaupt bij te kunnen houden. Ik wil meedoen voor de winst; daarvoor rij ik dat soort wedstrijden. Het is kortom verstandig om meer tijd te nemen, om weer op mijn oude niveau terug te komen.”

“Ik merk dat mijn hart tijdens extreme inspanningen nog niet het maximale aantal slagen weet te halen. Dit komt omdat de Sinusknoop (groep cellen in het hart) door de operatie wat van slag is. De operatie is goed verlopen en het hartritme is weer in orde, maar ik kan nog niet mijn maximale vermogens rijden. Op dit moment lukt het niet om 600 of 700 watt te halen”, aldus Boom.

Boom kijkt met vertrouwen naar rest van het seizoen
Ondanks de fikse tegenslag, is Boom nog vol optimisme voor de rest van het seizoen. “Ik train op dit moment wél weer lekker. Het gaat ook steeds beter, en daar moet ik me dan ook aan vasthouden. Ik ga ervan uit dat ik weer terugkom op mijn oude niveau. De komende periode staan er nog mooie koersen op het programma, en hopelijk kan ik weer mooie wedstrijden winnen.”

Een van die koersen is de Tour de France, waar Boom in 2014 zijn moment de gloire beleefde met een ritzege in de kasseienrit naar Arenberg. De Brabander verwacht ook dit jaar aan de start te staan, en kijkt met meer dan een schuin oog naar de kasseienetappe naar Roubaix. “Als ik mijn niveau haal, dan hoor ik daar thuis. Ik kan van grote waarde zijn voor Dylan (Groenewegen) in de sprints, en zal als een van de favorieten aan de start staan van de kasseienrit.”

Dit artikel delen:

56 Reacties

TykkeThor 20 maart 2018 om 19:34

edit wf: bedankt, aangepast

rvb 20 maart 2018 om 19:35

WF doktoren uw reactie graag, geen financieel commentaar a.u.b.

Scott Sunderland 20 maart 2018 om 19:35

Ook einde contract dit jaar bij de ploeg. Benieuwd of we hem volgend jaar nog terugzien in het peloton.

OliverNaesen 20 maart 2018 om 19:36

Flinke tegenvaller… Hopen dat Roosen, A.G. Jansen en natuurlijk Groenewegen iets kunnen laten zien de komende weken

Baik-Baik 20 maart 2018 om 19:39

Sterkte. Eerst gezond worden is het belangrijkste.

Johnny7 20 maart 2018 om 19:40

edit wf: laat anti-supporteren achterwege svp

nhou 20 maart 2018 om 19:41

Wat ik niet snap is dat hij half november al wist van de hartritmestoornis, maar dit pas half januari heeft laten verhelpen. Ik weet niet wat de wachttijden zijn voor zo’n ingreep, maar lijkt me dat je als professioneel wielrenner wel sneller aan de beurt moet kunnen zijn. Scheelt toch weer 2 maanden herstel.

reusjen 20 maart 2018 om 19:43

@nhou
Misschien heeft hij ook wel wat bedenk tijd nodig gehad, het is tenslotte toch een ingreep aan je hart.

Kelder is de Man 20 maart 2018 om 19:45

Vanmiddag nog weer even de kasseienrit uit 2014 bekeken. Wat was die overwinning mooi. Jammer van het voorjaar, maar goed herstellen gaat voor. Hup Lars!

klassementsrenner 20 maart 2018 om 19:51

Daar gaat boom contract bij TLJ. Die verlening kan hij vergeten.

blix 20 maart 2018 om 19:56

Telenet-Fidea’s calling…

achtpuntzes 20 maart 2018 om 19:56

Sterkte Lars!

Beetje wrang om op zoiets commentaar te geven. Dit is nou echt een goed voorbeeld van overmacht.

Imbatido 20 maart 2018 om 19:58

Verstandige beslissing.

horsm 20 maart 2018 om 19:58

Jammer, maar veiligheid voor alles.

miguelon 20 maart 2018 om 20:01

Allez vooruit, tot een paar jaar geleden waren dit nog dé vaandeldragers van het Nederlandse wielrennen. Nu zijn Gesink én Boom op één dag in maart afgevoerd. Zo snel kan het gaan, er moet een continue aanvoer zijn van nieuwe renners of voor je het goed en wel beseft ben je afgeschreven als wielernatie. Wout en Wilco zijn nog wel even buiten strijd. Dumoulin heeft zijn portie pech ook al gehad. Sam Oomen kon niet echt overtuigen in Parijs-Nice, het valt nog te zien welke kant het op gaat met hem. Mollema ontgoochelt voorlopig ook. Blijft eigenlijk het enige onderdeel over waar tot voor twee jaar niks op moest verwacht worden, de spurt. Groenewegen presteert écht sterk dit jaar, Jakobsen is mss ook wel wat. Met het verstrijken van de jaren is dat jeugdige imago van het Nederlandse wielrennen ook aan het wegebben. Mollema en Poels zijn anciens, Dumoulin wordt 28, zelfs babyface Kelderman wordt zondag al 27. Dat is nog altijd vrij jong, maar vooral van Kelderman verbaast het me, kan daar nog veel progressie op zitten?

Explorer 20 maart 2018 om 20:02

Wachttijd is niet zo lang @nhou. Misschien heeft hij almeerdere carioversies gehad buiten de pers om in de tijd tussen november en januari. Als die niet het gewenste resultaat geven moet je meer gaan doen en echt onder het mes. En dus meerdere uren stil op de OK liggen terwijl je vanuit je lies upwords geholpen wordt.
Best heftig. En als hartpatient, want dat is/was ie kun je ervoor(door de ritmestoornissen) maar ook erna erg moe zijn.
Ligt zoveel aan vooraf, gezond zijn en blijven is in dit geval veel belangrijker als wielrennen, deze jongen is ook een zoon en vader ineen.
Beter worden op kracht komen en dan weer aan wielrennen denken.
Succes!

ikbenprocycling 20 maart 2018 om 20:11

Goed monitoren en tegen zichzelf beschermen, zeker tegen de tijd dat contractbesprekingen in beeld komen. Ook Boom heeft er een handje van precies voordien uit te halen.
Overigens getuigt het van veel lef je hart zo zwaar te stressen na zulke medische toestanden.

kielabokki 20 maart 2018 om 20:14

Kan me nog al die discussies herinneren over Boom, Gesink (en Theo Bos).

Scott Sunderland 20 maart 2018 om 20:15

Misschien een mooi moment om te stoppen ook. Een hartoperatie is niet niks hoor. Kan trouwens ook mentaal ingrijpend zijn, lijkt me. Hij zal het nog wel verder proberen, maar als het er niet meer in zou zitten, is dit een prima reden om met wielerpensioen te gaan.

girardengo 20 maart 2018 om 20:17

Wonderlijk hoe door sommigen op medisch-gekleurde berichten wordt gereageerd met een soort scorebordjournalistiek. Denk eens na. Hopelijk komt Lars Boom weer op het oude niveau terug, maar gezondheid gaat altijd voor.

west 20 maart 2018 om 20:25

Dan mag je in je handjes knijpen dat je Kuurne al hebt, want Roosen en Jansen zie ik dit jaar nog geen prijs rijden…

Romāns Vainšteins 20 maart 2018 om 20:35

Al zou Boom moeten stoppen dan nog kan hij terugblikken op een fraaie carriere met een paar lekkere, klinkende zeges. Ik zie hem eerder nog eens terugkeren als aanvaller / loods / wegkapitein dan zich bij de favorieten van het voorjaar melden.

KnightBiker 20 maart 2018 om 20:35

@scott – Ik ben al een paar jaar geen fan Meer van Boom Maar zeggen dat hij beter kan stoppen? Hij wint vorig jaar toch De ronde van engeland en een rit in de eneco tour, dat zijn geen geringe prestaties en daar hoort een contract bij een protour ploeg bij. Als hij volgend jaar geen contract krijgt is dat vanwege zijn persoon, niet vanwege niet presteren.

teunster 20 maart 2018 om 20:41

Wens hem veel beterschap!
En mag ik heel even lachen om het feit dat hij zichzelf een favoriet vindt voor de kasseienetappe in de Tour?
Miguelon, Boom als vaandeldrager heb ik nooit zo gevoeld, misschien is dat voor de cyclocross volgers van toen wel zo.
Inderdaad, als er een paar toppers niet thuisgeven dan lijkt het ineens karig.
Hoeveel hebben we wel niet op de Italianen afgegeven de laatste jaren? En de Spanjaarden? Contador, Rodriquez, Valverde en om dan een vierde Spanjaard te vinden die uberhaupt recht op een fiets kon blijven daar was de Spaanse bondscoach een jaar zoet mee.
Haal bij Engeland Froome of indertijd Wiggins weg en dan bleef er ook alleen een sprinter over.
Belgie grossiert nu (vind ik hoor) maar vóórdat GVA begon te winnen was het ook niet veel. JVDB als ronderenner die meer naast dan op de fiets zat, verder niets (ok Montfort op zn 21e stek :)) Gilbert leek afgeschreven, Boonen iets op zn retour en verder… en zie nu! Een moegestreden crosser domineert het voorjaar, Benoot en Wellens klimmen met de besten, Gilbert en GVA blinken als duiven, een werkelijke tsunami aan semi toppers die op goede dagen ook bijna alles kunnen.
Wat wil ik zeggen… er is hoop!
Kelderman, ik denk wel iets progressie nog, waarom niet, maar hij zal op zn fiets moeten blijven zitten. En laat dat nou net een onderdeel zijn waar wij Nederlanders over het algemeen niet zo best in zijn :(

Vlinder 20 maart 2018 om 20:42

@ Johnny7: ben je nou zelf trots op je opmerking?

On topic: Dat is toch wel erg sneu hem! Hopelijk komt het allemaal goed en kan hij weer mooie dingen laten zien. Maar eerst gezondheid, dat is het meest belangrijke…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.