Lars Boom zet een streep door klassieke voorjaar
foto: Marcel Koch
dinsdag 20 maart 2018 om 19:32

Lars Boom zet een streep door klassieke voorjaar

Lars Boom zal de komende weken niet aan de start staan van zijn geliefde voorjaarsklassiekers. De Nederlander van LottoNL-Jumbo is nog altijd herstellende van een ingreep aan hartritmestoornissen. Dit laat hij weten in een door de ploeg geüploade video.

Boom laat weten dat het een pijnlijke beslissing is, maar wel een die gemaakt moest worden. “Ik wil niet weer rondrijden zoals vorig jaar, toen ik me moest uitwringen om het überhaupt bij te kunnen houden. Ik wil meedoen voor de winst; daarvoor rij ik dat soort wedstrijden. Het is kortom verstandig om meer tijd te nemen, om weer op mijn oude niveau terug te komen.”

“Ik merk dat mijn hart tijdens extreme inspanningen nog niet het maximale aantal slagen weet te halen. Dit komt omdat de Sinusknoop (groep cellen in het hart) door de operatie wat van slag is. De operatie is goed verlopen en het hartritme is weer in orde, maar ik kan nog niet mijn maximale vermogens rijden. Op dit moment lukt het niet om 600 of 700 watt te halen”, aldus Boom.

Boom kijkt met vertrouwen naar rest van het seizoen
Ondanks de fikse tegenslag, is Boom nog vol optimisme voor de rest van het seizoen. “Ik train op dit moment wél weer lekker. Het gaat ook steeds beter, en daar moet ik me dan ook aan vasthouden. Ik ga ervan uit dat ik weer terugkom op mijn oude niveau. De komende periode staan er nog mooie koersen op het programma, en hopelijk kan ik weer mooie wedstrijden winnen.”

Een van die koersen is de Tour de France, waar Boom in 2014 zijn moment de gloire beleefde met een ritzege in de kasseienrit naar Arenberg. De Brabander verwacht ook dit jaar aan de start te staan, en kijkt met meer dan een schuin oog naar de kasseienetappe naar Roubaix. “Als ik mijn niveau haal, dan hoor ik daar thuis. Ik kan van grote waarde zijn voor Dylan (Groenewegen) in de sprints, en zal als een van de favorieten aan de start staan van de kasseienrit.”

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2018 10:54
Lijkt me een prima beslissing en waarom geen contractverlenging? Kan toch gewoon door maar misschien in een andere rol. Als hij een tourrit wint is zijn seizoen gewoon geslaagd. Jammer dat er geen andere kopman is voor het klassieke voorjaar maar dat is een punt voor de leiding. Daar kan Boom niets aan doen.
21 maart 2018 11:07
Een 5uur durende hartoperatie lijkt me niet niks en wel degelijk nodig. Dat is gewoon een zware ingreep.
21 maart 2018 11:58
Was wel al verwacht na zijn gebrek aan kilometers in P-N. En ook al had hij die niet, het is niet alsof er zoveel te zien was de afgelopen voorjaren.
21 maart 2018 14:01
@Laatste man
Het gaat niet om een 5 uur durende hartoperatie
Steeds als een sportman een ablatie ondergaan heeft, moet men lezen, dat het een hartoperatie was. Dit is vrijwel nooit het geval.
De behandeling gebeurt meestal via toegang van de bloedvaten in de lies.
Een ablatie kan inderdaad wel 5 uur of zelfs langer duren.
De precieze behandeling hangt af van de ritmestoornis in kwestie.
Het gaat om het localiseren en uischakelen van het geen de ritmestoornis veroorzaakt.
Met ablatie gebeurt dit door middel van bevriezen of weg branden van het minuscule stukje weefsel, dat de ritmestoornis veroorzaakt. Dit is precisiewerk, van daar de vaak lange duur van deze behandeling. Sommige ablaties, afhankelijk van de te behandelen ritmestoornis gebeuren door middel van robotchirurgie, maar daar lijkt bij Boom geen sprake van, gezien de tijdsduur van de ingreep.
Meestal minder heftig, dan men zou denken als men leest` hartoperatie`.
22 maart 2018 11:16
https://www.ad.nl/wielrennen/directeur-zeeman-boom-is-geen-sagan-of-van-avermaet~a12a249c/

Bij TLJ heeft men toch blijkbaar een realistische kijk op Boom. Uit de woorden van Merijn Zeeman is niet op te maken dat het contract van Boom automatisch verlengd wordt.
22 maart 2018 11:29
@adrianus
Dank voor je uiteenzetting en idd de motivatie lijkt weg bij hem al vermoed ik net als bij Westra(altijd doorgaan) dat hun Astana tijd daar debet aan is.
Zoals Zeeman laat weten alles moet op zijn plekkie liggen om optimaal te kunnen presteren maar net als Lieuwe lijkt ie verre van relaxed.

Reacties zijn gesloten.