Lars Boom niet in veldrit Hoogerheide: “Uren maken voor wegseizoen”
Foto: Orange Pictures - Andre Weening
vrijdag 20 januari 2017 om 13:48

Lars Boom niet in veldrit Hoogerheide: “Uren maken voor wegseizoen”

Lars Boom start aankomende zondag niet in de GP Adrie van der Poel, weet WielerFlits. De 31-jarige renner van LottoNL-Jumbo is na de veldrit in Fiuggi naar het zuiden van Spanje afgereisd om te trainen en had de wereldbekerveldrit in Hoogerheide op zijn planning staan, maar het blijkt toch niet te passen in zijn schema.

Boom heeft er deze winter al een vijftal veldritten opzitten, grotendeels ter voorbereiding op het klassieke voorjaar. De coureur uit Vlijmen blijft nog een paar dagen langer in Munxtamel om te trainen en zal zich dan voorbereiden op het WK van 29 januari in het Luxemburgse Bieles. De selectie daarvoor moet nog bekendgemaakt worden door bondscoach Gerben de Knegt.

Twan van den Brand zal Boom vervangen in Hoogerheide. Eerder gaf Wout van Aert forfait voor de afsluiter van de wereldbeker.

Boom: “Uren maken voor het wegseizoen”
“In de eerste planning zou ik al niet in Hoogerheide starten, maar we zijn toen toch gaan kijken naar het weer in Alicante”, legt Boom uit tegen WielerFlits. “Toen is met Gerben (de Knegt, de bondscoach, red.) besloten om mij toch maar op de lijst te zetten voor het geval het hier zou gaan sneeuwen. Want dat heeft het de afgelopen dagen gedaan. De komende dagen is de weersvoorspelling weer wat beter. Voor nu is het toch belangrijk om wat meer uren te maken voor het wegseizoen, en daarom de beslissing gemaakt om hier te blijven.”


[poll id=”412″]

Meer zien? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2017 09:45
@koel
Gelukkig krijgen steeds meer mensen iets van jouw oneindige wijsheid ;) Daar in Surhuisterveen reed hij het snelst van iedereen, dat is gewoon een feit. Het zal me verder worst wezen of hij het WK rijdt.

Reacties zijn gesloten.