Lars Boom: “Hoop dat ik niet gedubbeld word door Mathieu”

Door , vrijdag 4 januari 2019 om 17:55
Lars Boom: “Hoop dat ik niet gedubbeld word door Mathieu”

© Cor Vos

Lars Boom (33) maakte zondag in Brussel zijn comeback in het veld. Zonder veel ambitie, zo blijkt. “De conditie is goed, maar ik wil vooral plezier hebben. Ik hoop vooral dat ik niet gedubbeld word door Mathieu van der Poel.”

Op 29 januari 2017 reed Lars Boom zijn laatste veldrit. Op het WK in het Luxemburgse Bieles werd hij toen 44ste. Het was dat seizoen de laatste cross in een reeks van acht. Vorig jaar zagen we de Vlijmenaar niet in het veld, dit jaar gaat hij van start in drie wedstrijden: Brussel, Otegem en Zonnebeke. Boom blaast dan ook niet te hoog van te toren, integendeel.

“Na bijna twee jaar is het best wel spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in. De conditie is goed. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn. De voorbije weken heb ik wekelijks toch minstens één keer op de crossfiets gezeten, de andere trainingen heb ik uren op de weg gemaakt.”

Bewondering voor Van der Poel
Tien jaar geleden stond Boom zelf mee aan de top in het veldrijden, vandaag heeft met Mathieu Van der Poel een landgenoot zijn rol overgenomen. “Ik heb de voorbije jaren met heel veel bewondering naar hem gekeken. Het is heel leuk om te zien hoe goed hij wel is. Zeker op technisch vlak is het mooi om te zien. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld.”

“Zeker omdat ik achteraan moet starten, wordt het niet makkelijk om op te schuiven. In de eerste rondes rijdt iedereen volle bak, daarna wordt het moeilijk om tijd goed te maken. Ach, ik sta ook niet aan de start met ambities voor een resultaat. Ik wil er gewoon plezier in hebben. Dit jaar rij ik maar drie wedstrijden, volgende winter wil ik er graag nog een paar meer rijden.”

Vermogen en kracht
Net zoals voor zijn collega’s wordt de Brussels Universities Cyclocross een duik in het onbekende. “Ik hoop dat het parcours me wat ligt en dat ik er mijn vermogen een beetje in kwijt kan, dan is het toch net iets prettiger fietsen. Op dat vlak is de cross  veranderd. Vroeger werden we soms recht door een weiland gestuurd. Je moest maar zien hoe je erdoor kwam. Nu heb je veel omlopen met veel draaien en keren. Voor het publiek is dat misschien aantrekkelijker, maar als renner vind ik het jammer. Ik heb liever wedstrijden waarin ik mijn vermogen en kracht kwijt kan.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

JaBo 4 januari 2019 om 18:05

Ben toch bang dat hij even na half koers gedubbeld gaat worden.

de buschauffeur 4 januari 2019 om 18:55

Toch een beetje schrikken voor mij dat Boom al 33 is. Misschien na het voorjaar het roer omgooien en nog eens volledig voor de cross gaan.

Thomas Hermans 4 januari 2019 om 19:31

Hij klinkt niet echt vol vertrouwen en als hij dan ook nog aangeeft dat de crossen in zijn tijd hem veel beter lagen , heb ik er ook niet echt vertrouwen in voor Boom, ook voor in de toekomst.

Romāns Vainšteins 4 januari 2019 om 19:50

De niche binnen de niche, zal ie gedubbeld worden of niet ? hmmmmmmm, we gaan het zien !

kielabokki 5 januari 2019 om 05:00

Hard je best aan het doen om niche het intrinsiek van 2019 te maken? Doe maar niet joh.

Tour 4 januari 2019 om 20:15

Nee, rijdt net als Stybar gewoon mee. Go Lars Go !

mark peeters 4 januari 2019 om 21:23

Ik schat Stybar als crosser toch een pak hoger in dan Lars Boom.

aardappeljager 4 januari 2019 om 23:00

Alleen als crosser?

wiebipedia 5 januari 2019 om 00:16

Op basis van wat is stybar de betere crosser? Qua palmares zijn ze nagenoeg gelijk, ook op de weg trouwens.

Beide schitterende renners

Deel Koeper 5 januari 2019 om 10:12

Het palmares van Stybar is duidelijk beter, vermoedelijk om dat de renner zelf ook gewoon beter was. Het verschil was niet enorm groot, maar wel duidelijk genoeg om niet in de buurt te komen van nagenoeg gelijk.

Mwielerfan 5 januari 2019 om 10:45

Stybar 3x wk boom 1x. Stybar jarenlang bij de allerbeste 2 a 3, boom hooguit uitdager die af en toe kon winnen op topniveau in z’n twee beste jaren.

Samlambeej 4 januari 2019 om 20:51

“Nu heb je veel omlopen met veel draaien en keren. Voor het publiek is dat misschien aantrekkelijker, maar als renner vind ik het jammer. Ik heb liever wedstrijden waarin ik mijn vermogen en kracht kwijt kan.”

EddyB1958 5 januari 2019 om 14:29

En het is draaien en keren… https://api.sporza.be/permalink/web/articles/1546420965270

EddyB1958 4 januari 2019 om 22:57

Dit is in elk geval geen Vlaams.

Onie 4 januari 2019 om 23:02

En als je in een dorp woont?

Thijs E 5 januari 2019 om 00:35

Ik had toch iets meer verwacht van een nieuw verdienmodel voor het wielrennen.

Boom lijkt nog wel liefde voor de cross te hebben, zouden die extra crossen van volgend seizoen dan in het najaar gepland worden?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.