Lars Boom: “Het voelde niet zoals het zou moeten zijn”

zaterdag 4 juli 2015 om 21:11
Lars Boom: “Het voelde niet zoals het zou moeten zijn”

foto: Sirotti

Het afgelopen etmaal was als een achtbaan voor Lars Boom. Vrijdagavond laat kreeg de Nederlander van Astana te horen dat bij hem een te lage cortisolwaarde was gemeten. Deelname aan de Tour de France werd daardoor onzeker.

Hoewel de MPCC-regels een koersverbod van acht dagen voorschrijven is Boom vanmiddag gewoon gestart in de Tour. De 29-jarige Brabander had vooraf gehoopt op een topnotering, maar de hectiek van de laatste nacht heeft hem niet ongeroerd gelaten. “Ik dacht nadat ik over de streep kwam al dat ik een slechte tijdrit had gereden”, zei Boom, die de rit door Utrecht afsloot als 23e. “Het voelde heel slecht, niet zoals het zou moeten zijn. Ik heb wel een beetje meer stress gehad dan normaal. Gisteravond begon het circus al en ik heb geen ideale nachtrust gehad. De Tour begint in eigen land en dan verwacht je wel wat van jezelf. Ik ben blij dat we nu onderweg zijn en dat we uit kunnen kijken naar de komende dagen.”

Volgens de reglementen van de MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport, had Boom niet mogen starten. Astana is daarop uit de beweging gestapt, waardoor Boom zonder problemen aan de start kon verschijnen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 4 juli 2015 om 21:42

Pas maar op met die stress, daar krijg je rare bloedwaardes van ;)

On: Natuurlijk na zo’n 24 uur kansloos als topsporter. Maar… ik had toch al niet het idee dat hij hier een hoofddoel van had gemaakt.

0
nickdt 4 juli 2015 om 22:03

Wil zoveel mogelijk sparen voor die kasseirit van dinsdag.

0
LieuwePieter 4 juli 2015 om 22:14

Die foto is toch westra?

0
maastrichtmandarijn 5 juli 2015 om 00:32

Zal wel aardig wat stress hormoon hebben aangemaakt. Ook wel bekend als cortisol

0
MaukeBollema2 5 juli 2015 om 00:53

Misschien had je dan ook niet moeten rijden, Lars.

0
LinusGerdemann 5 juli 2015 om 09:00

@redactie Foto is Lieuwe Westra

0
Roberto 5 juli 2015 om 09:12
Quote:
De ploeg gaat onder toezicht van een onafhankelijk arts onderzoeken waardoor de lage waarden bij Boom zijn veroorzaakt. Ook de ploeggenoten van Boom, onder wie titelverdediger Vincenzo Nibali, moeten maandag bloed afstaan voor onderzoek.

Link NRC

0
zoef 5 juli 2015 om 13:41

Een gokje ? Er zal niets, maar dan ook niets gevonden worden. Zeker als het onderzoek door de eigen ploeg (Astana !) gebeurt. Daarenboven kan op die enkele dagen tijd het cortisolgehalte gemakkelijk met medicatie opgetrokken worden

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone