Larry Warbasse schenkt Aqua Blue Sport eerste zege in Zwitserland, Kruijswijk derde

dinsdag 13 juni 2017 om 17:21
Larry Warbasse schenkt Aqua Blue Sport eerste zege in Zwitserland, Kruijswijk derde

Larry Warbasse heeft zijn ploeg Aqua Blue Sport de eerste overwinning ooit geschonken. De Amerikaan overleefde de vroege vlucht en soleerde in Villars-sur-Ollon naar de ritzege. Damiano Caruso is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Steven Kruijswijk is opgeschoven naar de tweede plek met een achterstand van 15 seconden.

In de eerste bergrit van de Ronde van Zwitserland kozen vier renners voor een dag in de vroege vlucht, waaronder twee Nederlanders: Lars Boom, Nick van der Lijke, Larry Warbasse en Antoine Duchesne reden heel de dag in de spits van de wedstrijd. Zij wisten een ruime maximale voorsprong van bijna acht minuten te behalen.

Op het programma stonden vandaag twee serieuze beklimmingen. Tijdens de beklimming van de eerste berg, de Col des Mosses, moest Boom als eerste lossen. De renner van LottoNL-Jumbo reed op dat moment virtueel aan de leiding, maar kon het tempo bergop niet volgen. Hij werd later als eerste koploper teruggepakt door het peloton.

In de kopgroep maakte Warbasse een zeer sterke indruk. Toch was het Van der Lijke die de meeste bergpunten sprokkelde op de top van de Col des Mosses. Hierdoor naderde hij bergkoning Norman Hansen tot op één punt.

Aanval Steven Kruijswijk
Aan de voet van de tien kilometer lange slotklim was de achterstand van het peloton teruggelopen tot vier minuten. Korte tijd wist Van der Lijke het tempo van Warbasse te volgen, maar de Amerikaan van Aqua Blue Sport was te sterk. Op vijf kilometer van de top werd de Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij teruggehaald.

In het peloton volgde ondertussen een spervuur aan demarrages. Het was Caruso die als eerste versnelde, waarna renners als Spilak en Pozzivivo hetzelfde probeerden. Ook Steven Kruijswijk deed zijn duit in het zakje. De Brabander probeerde zijn concurrenten met een vurige versnelling op achterstand te zetten, maar kreeg geen ruimte.

Tom Dumoulin moet lossen
Voor Tom Dumoulin was het tempo te hoog op de steile stroken. De winnaar van de Giro moest op iets minder dan zes kilometer van de top lossen.

In de laatste kilometers kwam de uitgedunde groep der favorieten nog akelig dichtbij Warbasse. Maar aan de finish kwamen ze toch nog veertig seconden te kort. In de sprint om de tweede plek moest Kruijswijk alleen Caruso, die de leiding in het klassement overneemt, voor zich dulden. Kruijswijk is in het klassement wel opgeschoven naar de tweede plek.

Dit artikel delen:

115 Reacties

heuvelcolombia 13 juni 2017 om 21:18

@Laatstep man waarom is dat trollen?

Hoop ook dat Spilak de trui kan pakken. Vind het toch interessant hoe die specifiek zijn zinnen blijft zetten op rondes van een week en accepteert dat dat het is. En wordt ook nooit opgesteld als knecht van Zakarin ofzo. Gewoon vol op de Ronde van Zwitserland!

@leminator, alleen vanwege het feit dat ie brede schouders heeft denk ik? Vind verder Warbasse een prachtige stylist vergeleken met de hoekige Kruijswijk. Die Kruijwijk heeft meer weg van Meintjes vind ik.

Laatste man 13 juni 2017 om 21:31

Geschiedenis Shutup

Covadonga 13 juni 2017 om 21:37

@laatste man
Hoezo trollen? Ik gun het Spilak ook wel, net als ik Kruijswijk het gun.
Het is niet dat je op een Nederlandse site als Nederlander uitsluitend voor een Nederlander moet zijn, toch?

tendam 13 juni 2017 om 21:54

@heuvelcolombia
Weinig renners die stijlvoller op hun fiets zitten dan Kruijswijk… ik vind Jake Gyllenhaal persoonlijk dan weer niet zo stijlvol. Wel een mooie overwinning voor hem natuurlijk.

Kelder is de Man 13 juni 2017 om 22:02

TenDam
Gyllenhaal.. beetje.. niet echt 2 druppels

huis31 13 juni 2017 om 22:08

Tusveld ook netjes. Heeft nog pech gehad aan de voet van de klim

Pédaleur de charme 13 juni 2017 om 22:28

@wielrennertje

Quote:
Het is trouwens ook echt niet heel bijzonder als renners uit de Giro ook nog aardig kunnen rijden in Zwitserland of Dauphine, die kunnen gewoon nog hun vorm doortrekken.

Weet niet wat precies je defintie van 'aardig rijden' is, maar er heeft in de TdS al jaren geen renner op het podium gestaan met de Giro in de benen.

En de TdS winnen na de Giro te hebben betwist, lijkt helemaal een hels karwei: dat lukte deze eeuw alleen Cancellara (2009) en Gonzalez (2005). Beiden verlieten de Giro dat jaar vroegtijdig.

KissMyAce 13 juni 2017 om 22:36

@wielrennertje
En maar blaten zonder enig kennis van feiten

ah-ja 13 juni 2017 om 22:48

ShutUp is een Spilak supporter, mag het je??

Adrianus 13 juni 2017 om 23:24

Mooie koers, alleen zo jammer, dat men het geluid bij Eurosport moet weg draaien om niet heel de tijd het oeverloos niets toevoegend vervelend gezwam te hoeven aan horen. Helaas geen commentaar van een echte wielerkenner als Jose de Cauwer.

JDclimber 13 juni 2017 om 23:39

@Adrianus
Terwijl ik bobby traksel toch wel beter vind worden. Heeft toch verstand van zaken en een goede kijk op de wedstrijd. José been … Tja…

Adrianus 13 juni 2017 om 23:49

@JDclimber,
Inderdaad Traksel gaat nog enigszins en onlangs bij een andere wedstrijd Karsten Kroon had voor mij een toegevoegde waarde, maar dat andere gezwam, ik wil het niet meer horen.

BenderBeach 13 juni 2017 om 23:53

Fantastisch dit! Warbasse Caruso Kruijswijk. Allemaal topprestaties.

Voor diegene die wat lacherig doen over José Been: Preidler heeft wel iets weg van Sinkeldam. ik dacht in eerste instantie ook dat Dumoulin met Ramon reed. Uiteraard zou dat dan een zeer puike prestatie zijn geweest van Sinkeldam die normaal niet zo goed klimt maar de verwarring is niet geheel onlogisch!

Wielrennertje 14 juni 2017 om 07:33

@Kissmyace hahaha, dan kan je dat wel over het gross hier schrijven. Jij weet zeker wel precies wat zich bij TLJ afspeelt?

ShutUp 14 juni 2017 om 10:35

@LaatsteMan: je enige reactie in dit topic is zeggen dat IK een troll ben omdat ik Spilak de trui gun. Wie is er dan de troll vraag ik me luidop af. @Redactie: graag actie tegen dit sort figuren die bewust discussie willen uitlokken!

Headlines

Materiaalzone

Populair