Laporte heerst in Tour Poitou-Charentes, Terpstra derde in tijdrit

Laporte heerst in Tour Poitou-Charentes, Terpstra derde in tijdrit

foto: Cor Vos

Christophe Laporte lijkt op weg naar de eindzege in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine. De leider in koers won namelijk de individuele tijdrit naar Pleumartin, voor Tony Gallopin en Niki Terpstra. In het klassement heeft Laporte nu een voorsprong van 33 seconden op zijn landgenoot Gallopin.

De renners in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine moesten vandaag twee keer aan de bak, want na een korte ochtendetappe (gewonnen door Matteo Pelucchi) was het vanmiddag tijd voor een individuele tijdrit van Leigné-les-Bois naar Pleumartin.

De organisatie had een geaccidenteerd parcours uitgetekend van 23 kilometer, waardoor er verschillen zouden ontstaan in het algemeen klassement. Leider Laporte bleek uiteindelijk een klasse apart, aangezien de renner van Cofidis dertien seconden sneller was dan Gallopin. Terpstra moest 21 tellen prijsgeven.

De 26-jarige Laporte begint morgen met een op het oog geruststellende voorsprong aan de slotetappe naar Poitiers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jandepandaman 29 augustus 2019 om 18:44

Zat er natuurlijk dik in aangezien hij vanmorgen ook niet gesprint heeft, dat had duidelijk een hoger doel.

Sagan=hulk 29 augustus 2019 om 19:26

Best sterk van Laporte die al meermaals bewezen heeft een aardige tijdrijder te zijn. Benieuwd of hij ooit nog een stap kan zetten en koersen kan winnen op World Tour niveau.

FDJ 29 augustus 2019 om 20:02

Ben ik ook heel benieuwd naar… Vorig jaar 2e in een Tour etappe. Al paar keer top 5. Zeker met Viviani erbij zal hij misschien de kans eens krijgen in de Vuelta en dan met wat mindere sprinters…

Titaantje 29 augustus 2019 om 20:12

Toch knap, een sprinter die een TT van 23km wint, Meestal zie je ze, buiten EBH en een enkele keer Sagan, niet meer in de uitslagen als het boven de 10-15km is.

WernerFranke 29 augustus 2019 om 20:58

Vorig jaar deed Demare net hetzelfde, en won toen trouwens ook alle andere ritten.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair