Matteo Pelucchi zegeviert in ochtendetappe Tour Poitou-Charentes

donderdag 29 augustus 2019 om 11:58
Matteo Pelucchi zegeviert in ochtendetappe Tour Poitou-Charentes

foto: Cor Vos

Matteo Pelucchi heeft de hegemonie van Christophe Laporte in de Tour Poitou-Charentes weten te doorbreken. Op de derde dag was de Italiaan in de ochtendetappe naar Pleumartin de snelste in een massasprint. ’s Middags staat nog een tijdrit op het programma.

Christophe Laporte deelde vooralsnog de lakens uit in de Franse Tour Poitou-Charentes met zijn twee ritzeges in evenzoveel dagen. De derde dag van de rittenkoers was in tweeën gesplitst met eerst een rit in lijn van Châtellerault naar Pleumartin. Julien Duval, Lorenzo Rota en Juan Antonio López-Cózar reden vroeg in de etappe weg uit het peloton, waarin Laportes ploegmaats al snel de controle voerden. Duval was in de kopgroep de best geklasseerde op 0:20 van de leiderstrui.

De voorsprong van de drie koplopers piekte na dertig kilometer even uit boven de twee minuten, maar door de geringe lengte van de etappe begon het pak al vroeg te achtervolgen. Bij het ingaan van de lokale ronde van 27,6 kilometer rond Pleumartin was het tijdsverschil al teruggebracht tot onder de minuut. Nadat Duval het vooraan had laten lopen, wisten Rota en López-Cózar toch weer wat weg te rijden bij het peloton dat zich voorbereidde op een nieuwe massasprint.

Op drie kilometer van de finish kwam alles dan toch weer samen en konden de rappe mannen gaan strijden om etappewinst. Matteo Pelucchi bleek de snelste, voor voornaamgenoot Matteo Malucelli en Pierre Barbier. Christophe Laporte eindigde in het peloton en begint later vandaag aan de individuele tijdrit over 23 kilometer als klassementsaanvoerder. De Franse rittenkoers duurt nog tot en met morgen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dayer Quintana 29 augustus 2019 om 13:19

Leuk dat hij dit jaar terug een beetje boven water komt. Na die sterke periode bij IAM (2014-15) was het toch een lange tijd minder.

Verweggistan 29 augustus 2019 om 16:33

Welten lijkt wat te blijven hangen in zijn ontwikkeling als sprinter.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair