Coquard wil juichen, maar ziet Laporte winnen in Bessèges
foto: Sirotti
donderdag 1 februari 2018 om 15:59

Coquard wil juichen, maar ziet Laporte winnen in Bessèges

De tweede etappe van de Ster van Bessèges is gewonnen door Christophe Laporte. De Franse sprinter van Cofidis was in Générac nipt sneller dan Bryan Coquard, die dacht dat hij gewonnen had. Laporte wist zijn wiel net iets eerder over de meet te drukken dan de kopman van Vital Concept.

Op de eerste klim van de dag, de Côte de Clarensac, barstte het van de aanvalspogingen. Romain Combaud was de strijdlustigste van het peloton. De coureur van Delko-Marseille Provence-KTM wist de meeste bergpunten te pakken en zat ook in de tweede echte kopgroep van de dag, in het gezelschap van Jimmy Turgis (Cofidis), Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise), Pierre Idjouadiené (Roubaix Lille Métropole) en Davide Gabboru (Amore & Vita-Prodir).

Dit groepje mocht wel vertrekken van het peloton. Ze reden een voorsprong van twee minuten bij elkaar. In de achtergrond leek Kévin Le Cunff (St. Michel-Auber 93) bezig te zijn met een chasse patate, maar doordat de kopgroep eventjes rustig aan deed kon hij toch voorin aansluiten. Onderweg kwam de bergtrui van Milan Menten niet in gevaar. De voorsprong was ondertussen gegroeid richting de vier minuten, waarbij het lange tijd rond bleef schommelen.

In het peloton dicteerden Vital Concept, AG2R La Mondiale en FDJ het tempo. Zij brachten het gat met de koplopers terug tot vijftien seconden, waarna ook andere ploegen hun snelle man in goede positie af wilden zetten. Dit had alleen niet het gewenste effect, want de vluchters pakten brutaal extra tijd. Het gat bleef  hangen rond de zeventien tellen.

Turgis, Van Gestel en Le Cunff hielden het het langst vol op kop. Zij werden twee kilometer voor de meet bijgehaald door Guillaume Van Keirsbulck en Sean De Bie. De samenwerking was daardoor wel zoek voorin, waardoor de sprintersploegen het gat konden dichten. Vital Concept nam het commando over in de smalle straten van Générac. Bryan Coquard werd goed afgezet en wilde zijn handen vast in de lucht steken, maar besefte toen pas dat het Christophe Laporte was die aan de binnenkant zijn wiel eerder over de meet stak.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2018 16:00
Wat laat Coquard hier liggen, een perfecte lead-out zo afgeven. Die zit helemaal nog niet in vorm.
1 februari 2018 16:10
Blijft altijd leuk dit soort kneuzenacties te aanschouwen.
1 februari 2018 16:10
Coquard begint de ereplaatsen wel op te stapelen. Hoop dat hij deze week toch nog een ritje pakt. Na het missen van de wildcards kan hij wel een opkikker gebruiken.
1 februari 2018 16:10
Wat een clown, niet de eerste keer dat Coquard deze les moet leren toch?
1 februari 2018 16:13
"Bryan Coquard werd goed afgezet en stak zijn handen vast in de lucht"

Dat klopt niet. Hij wilde het gaan doen, maar had op tijd door dat hij slechts tweede was.

Een ploeggenoot van hem was wel al aan het juichen...
1 februari 2018 16:14
Hij juichte niet te vroeg. Zonder die juich was hij ook tweede. Het feit dat hij juicht is gewoon lullig.
1 februari 2018 16:16
Doet me denken aan Dwars door Vlaanderen waar hij dit ook deed en Debusschere won.
1 februari 2018 16:38
@Noud89
Ik weet niet of dit zijn eerste keer was, maar als hij al eerder een keer te vroeg heeft gejuicht heeft hij toch juist wel geleerd daarvan?
Nu was het gewoon sprinten tot de streep, en daarna pas beginnen met juichen, wat niet nodig was..
Maar dat juichen had geen invloed op het resultaat.
1 februari 2018 17:31
Hij was dus de snelste, maar niet de kortste weg gekozen. Als je weet dat de finish net naast een bocht is, dan pak je toch altijd de binnenkant..
Zit je niet aan de binnenkant, dan weet je dat je harder moet fietsen.
1 februari 2018 18:46
Zijn ploeg zet hem goed af, maar de ploegleiding of een ervaren wegkapitein moet hem naar de binnenbocht lootsen, zodat Coquard de deur kan dicht gooien. De trein moet dus al optijd positie kiezen.
1 februari 2018 18:57
@zipp volledig eens. Had net dezelfde bedenking. In de scheldeprijs is een gelaakaardige bocht.
1 februari 2018 21:31
Leuk voor Laporte. Bij het hotel bij de tour vorig jaar met deze renner aan de praat geraakt. Bijzonder aardige jongen!
1 februari 2018 21:38
Ook Lorrenzo Manzin dacht dat ie zelf gewonnen had.
2 februari 2018 01:17
Renners zijn wel vaker blij als Laporte wint

Reacties zijn gesloten.