NK Omnium, Van der Heijden, De Boer, Landa, Poitou-Charentes

zondag 2 december 2018 om 19:20
NK Omnium, Van der Heijden, De Boer, Landa, Poitou-Charentes

Roy Pieters in actie met Wim Stroetinga - foto: WielerFlits (archief)

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het NK Omnium in Alkmaar, Inge van der Heijden, Sophie de Boer, Mikel Landa en de Tour du Poitou-Charentes.

Pieters en Van Haaften grijpen NK-titels op het Omnium

Roy Pieters is in Alkmaar Nederlands kampioen op het Omnium geworden. Hij volgde Jan-Willem van Schip op, die gelijktijdig in Berlijn brons veroverde op dit onderdeel tijdens de Wereldbeker. Roy Eefting verloor in de afsluitende Puntenkoers de leiding aan naamgenoot Pieters. Eefting moest daardoor genoegen nemen met zilver. Het brons was voor Melvin van Zijl.

Bij de vrouwen is Kirstie van Haaften de opvolgster van Kirsten Wild op het Omnium. De 19-jarige renster uit Utrecht versloeg twee leeftijdsgenoten met minimale verschillen. Lorena Wiebes eindigde als tweede, vier punten achter Van Haaften. Amber van der Hulst greep het brons.


Inge van der Heijden: “Niet gedacht podium te halen”

Veldrijdster Inge van der Heijden heeft zichzelf verrast met haar derde plaats in de Zilvermeercross. De renster van WaowDeals had een goede start, maar moest in de slotronde Sanne Cant en Laura Verdonschot “Ik ben tevreden, had niet gedacht podium te halen”, aldus Van der Heijden. “Het is zeer leuk om derde te worden. In de laatste ronde, net voor tweede materiaalpost, kwam ik al niet goed uit mijn klikpedaal. Maar eerlijk gezegd was het toen ook al een beetje op. Ik heb nog mijn best gedaan, maar meer dan derde plaats zat er niet in.

De snelle start was niet gepland, zegt ze in het flashinterview. “Niet echt. Zeker niet om een gat te hebben. maar het is altijd goed als je zo de chaos wat vermijdt. Dit is goed voor vertrouwen en voor de toekomst om als jonge belofte mee te kunnen strijden met de wereldkampioene. Dat voelt goed en zo leer ik ook bij”, zegt ze.


Onzekere De Boer zesde: “Wacht nog op uitslagen van onderzoek”

Sophie de Boer is op de weg terug, ze was eind vorig seizoen overtraind en is na ziekte nog steeds niet de oude. Met haar zesde plaats in Mol kan ze leven. “Ik ben wel tevreden, maar voelde me niet super. Ik moet het per weekend bekijken en beter worden. Zo werk ik toe naar het NK”, aldus De Boer in het flashinterview. “Het is voorlopig om te janken deze winter. Verschrikkelijk. Ik heb een goede zomer gehad, maar na terugkeer uit de VS ben ik ziek geworden. Ik heb niet kunnen trainen, er zijn onderzoeken gedaan.”

“Het is best wel lastig. De ene keer gaat het goed, de andere keer weer niet. Ik wacht nog op uitslagen van onderzoek in Brussel”, zegt ze. “Ik herstel trager en weet niet of mijn lichaam het allemaal aankan. Dit is een vervelende situatie. maar ik ben wel gemotiveerd hoor. Ik doe er alles aan om beetje bij beetje beter te worden. Ik ben er zeker van dat er nog een moment komt dat ik wel op het podium sta. Het enige wat ik nu kan doen is blijven verder werken.”


Mikel Landa wil seizoen beginnen op Mallorca

Mikel Landa is volgens AS van plan om zijn seizoen te beginnen op Mallorca. De Baskische klimmer reed dit jaar in februari zijn eerste wedstrijdkilometers met de Ruta del Sol. Landa zou echter nu al willen beginnen in de Trofeo Santanyi, Trofeo Andratx, Trofeo Serra of de Trofeo Palma, aangezien hij sinds de Tour de France geen wedstrijd meer heeft uitgereden.

Deze eendaagse koersen worden verreden van 31 januari tot en met 3 februari. De 28-jarige klimmer moet echter nog wel toestemming krijgen van teammanager Eusebio Unzué. Eerder liet Landa al weten in 2019 graag de dubbel Giro-Tour te betwisten.


Tour du Poitou-Charentes 2019 telt vijf etappes

De Tour du Poitou-Charentes (2.1) kent ook in 2019 vijf etappes. De Franse rittenkoers begint op dinsdag 27 augustus met een rit naar Rochefort. Op dag drie staat er eerst een ochtendrit op het programma richting Pleumartin, enkele uren later gevolgd door een allesbeslissende individuele tijdrit van 23 kilometer. De slotetappe voert van Aigre naar Poitiers.

De organisatie zal ongetwijfeld hopen op een spannende koers, zeker na de voorbije editie van de rittenwedstrijd. Het was namelijk Arnaud Démare die alle vijf de etappes wist te winnen. Hij werd – uiteraard – ook eindwinnaar.

flag-fr Tour du Poitou-Charentes 2019 (27-30 augustus)
Etappe 1: Niort-Rochefort
Etappe 2: Aigre-Châtellerault
Etappe 3: Châtellerault-Pleumartin
Etappe 4: Leigné-les-Bois-Pleumartin (23 km, ITT)
Etappe 5: Aigre-Poitiers


‘Vuelta a España 2019 brengt bezoekje aan Guadalajara’

Volgens het lokale GuadaTV.Según doet de Vuelta a España volgend jaar Guadalajara aan. De hoofdstad van de gelijknamige provincie – gelegen in de regio Castilië-La Mancha – fungeerde eerder al in 1999, 2001 én 2006 als aankomstplaats van een etappe.

Guadalajara zal naar alle waarschijnlijkheid de finish van de zeventiende of achttiende etappe voor zijn rekening nemen, op woensdag 11 of donderdag 12 september. De rit voert hoogst waarschijnlijk door de gemeentes Sigüenza en Jadraque.

Dit artikel delen:

1 Reactie

ewoedski 3 december 2018 om 07:45

Wat een planning Nk omnium gelijktijdig met de wereldbeker

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair