Landa kan kiezen tussen Movistar en Sky
foto: Sirotti (archief)
zondag 19 juli 2015 om 18:25

Landa kan kiezen tussen Movistar en Sky

Mikel Landa heeft voor het komende seizoen twee opties. De Spanjaard van Astana heeft contracten aangeboden gekregen van Movistar en Sky. “Ik heb nog geen besluit genomen”, vertelt hij tegen Marca.

“Ik zal voor of tijdens de Vuelta a España kiezen”, aldus Landa, die graag nog een keer de Giro zal willen rijden het komende jaar. “Ik wil graag de Tour rijden, maar dan eerst als knecht, voordat ik zelf de kopman ben.”

Eerder al werd gesuggereerd dat Landa de overstap naar Sky zal maken om de vrijgekomen plek van Richie Porte op te vullen. Eerder dit jaar werd de 25-jarige klimmer derde in de Giro d’Italia, waar hij ook twee ritzeges boekte. Ook in de Ronde van het Baskenland pakte hij een etappe.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2015 09:31
Landa en Quintana zijn net zo oud. Maar waar Quintana eigenlijk al twee jaar stagneert op hoog niveau, lijkt Landa dat niveau nu ook aan te kunnen en zit er misschien nog meer in. Quintana stelt in de eerste twee Tourweken licht teleur. Niet de beste klimmer en een beetje zonder passie/idee de Sky trein volgen. Een echte aanval is er niet geweest, enkel een speldenprikje/aftasten. Valverde lijkt op momenten zelfs sterker. Een extra klimmer om uit te spelen (Landa) geeft Movistar veel extra kansen. Maar dan wel als vrije rol en het geel beschermen indien een ploeggenoot van Quintana de trui draagt.
20 juli 2015 09:40
Niet naar Movistar omdat ie dan tweede viool moet spelen achter Quintana? En bij Sky gaat ie niet de pineut zijn naast Froome en Thomas?

Daarnaast zegt hij zelf dat ie eerst nog een jaartje Giro/Vuelta wil doen en daarna een jaartje wil knechten in de tour. Dat kan prima bij beide ploegen. Gooi er een tweejarencontractje tegenaan, dan kan ie nu zijn ding doen en over twee jaar òf kopmanschap afdwingen in de onderhandelingen òf een andere ploeg kiezen waar hij alleenkopman is.
20 juli 2015 10:21
Overal speel je dan 2e viool. Het zal bij die 2 goed schuiven, maar bij Astana zal dat toch ook het geval zijn. Ik zou eerder denken aan Katusha, als eventuele opvolger van Rodriguez.
20 juli 2015 10:31
Mischien ook wel iemand voor Trek Factory Racing, hebben ze daar naast Mollema een andere goeie kopman voor de grote rondes
of naar Etixx Quickstep
en anders zou ik inderdaad moviestar
20 juli 2015 11:44
@Raafje
Trek is nog niet eens zo'n gek idee, met Zubeldia en Irizar daar.
20 juli 2015 12:54
@Orakel
Hoe kom je erbij dat Quintana de voorbije twee jaren stagneert?
20 juli 2015 13:02
Bij Sky in concurrentie met Thomas, de Henaos, Konig, Poels, Nieve,... of bij movistar vrije rol in de Giro en knecht in de Tour
20 juli 2015 14:52
@Hades: ik vraag mij ook af hoe hij daar in hemelsnaam op komt. Stom verbaasd! Quintana heeft deze twee jaar de nodige grote wedstrijden gewonnen. Voor een Orakel zie je vrij beperkt, Orakel.

Reacties zijn gesloten.