Lammerts over WK: “Lijkt me logisch dat Dylan erbij is”

Lammerts over WK: “Lijkt me logisch dat Dylan erbij is”

foto: Marcel Koch

dinsdag 20 september 2016 om 09:55

Bondscoach Johan Lammerts vernam op de terugweg van het EK in Plumelec-Morbihan dat Dylan Groenewegen de eerste rit in de Eneco Tour op zijn naam had geschreven. “Dit is een heel knappe overwinning van Dylan”, meent Lammerts tegenover De Telegraaf.

WK-selectie
Hoewel Lammerts nog geen selectie voor het WK in Qatar heeft prijsgegeven, mag Groenewegen uitgaan van een uitnodiging. Daar gaat de 23-jarige Amsterdammer overigens zelf ook vanuit. “Deze zege geeft hem vertrouwen, maar dit is ook een goed signaal naar de rest van de ploeg. Het lijkt me logisch dat Dylan er bij is. We moeten alleen niet vergeten dat hij nog heel jong is. Het gaat op het WK om bijna 260 kilometer en dat is wat anders dan winnen in een rittenkoers. Dan gaat het er om of hij ook na die afstand nog een punch over heeft ten opzichte van de grote namen, die dat wel gewend zijn. We zullen sowieso moeten zien hoe die koers verloopt, want we hebben renners voor meerdere scenario’s.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

schipperaar 20 september 2016 om 13:35

260km is voor een 30 jarige net zo zwaar als een 23er en heeft allang bewezen geen moeite te hebben met 250+, juist die koersen maken m harder. Zou Lammerts wel eens 300km hebben gereden?

Marszzz 20 september 2016 om 17:29

@schipperaar
Als ik me heel goed herinner heeft meneer Lammerts wel eens een wedstrijd gewonnen die langer was dan 250 km.

Turtlehead 20 september 2016 om 23:51

@Marszz: … En dat was niet op een lokaal rondje :)

Culnamo 20 september 2016 om 23:57

Zou Langeveld als kapitein een goed idee zijn? Hij wordt er om geroemd in ieder geval.

RikkyG 21 september 2016 om 00:04

Groenewegen voelt zich goed bij Roosen, Danny voelt zich lekker bij Boy. Dus die 4 mee. Leezer als wegkapitein (Of evt De Kort). Terpstra, Boom, Dumoulin voor de strijd eromheen of als luxeknechten. Tja … Van Emden als ie er toch is (?) Of anders Van Baarle

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair