Lammertink: “Bij Katusha hebben ze nog geen renner zoals ik”

Lammertink: “Bij Katusha hebben ze nog geen renner zoals ik”

Lammertink als eindwinnaar van de Ronde van Luxemburg - foto: Sirotti

woensdag 24 augustus 2016 om 13:30

Maurits Lammertink verdedigt de komende twee seizoen de kleuren van Katusha. De 26-jarige Enternaar ziet bij de Russische ploeg mogelijkheden. “Ik kan daar mijn eigen ding doen in de klassiekers en in de wedstrijden die mij liggen”, vertelt hij aan WielerFlits. Eerder tekenden Tony Martin, Mads Würtz Schmidt en woensdag ook Baptiste Planckaert bij Katusha.

Klassiekers
De match met zijn nieuwe team voelde direct goed, vertelt de huidige renner van Roompot-Oranje Peloton. “Katusha was de eerste ploeg die zich meldde en direct concreet werd. Dat was al vrij vroeg in het seizoen. Niet veel later heb ik beslist om naar deze ploeg te vertrekken. Ik zag al snel dat ze daar geen renner zoals mij hebben. Ik wilde graag naar een ploeg waar ik mijn eigen ding kan blijven doen in de klassiekers. Bij Katusha kan dat”, motiveert Lammertink zijn keuze. Op dit moment revalideert hij van een gebroken bovenarm, die hij opliep bij een zware val in de Ronde van Zwitserland. Desondanks behield Katusha het vertrouwen in Lammertink, waardoor de keuze voor dat team uiteindelijk makkelijk werd.

Herstel
Zijn bovenarm is nog altijd niet voor de volle honderd procent genezen, waardoor het lastig te bepalen is wanneer onze landgenoot terug kan keren in competitie. Dinsdagmorgen liep hij met zijn blessure nog bij de fysio. “Mijn bovenarm is nog niet volledig hersteld. Het klinkt gek, maar in de koers moet ik er weer op kunnen vallen. Bij de laatste controle kon dat nog niet, al heb ik geen last meer van die arm en kan ik er alles mee doen. Op 2 september moet ik opnieuw röntgenfoto’s laten maken en hoop ik meer te weten. Mijn laatste koers in het shirt van Roompot-Oranje Peloton heb ik in ieder geval nog niet gereden. Binnenkort ga ik met Erik Breukink bespreken hoe mijn programma eruit gaat zien”, klinkt hij strijdvaardig.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Frits des Jeux 24 augustus 2016 om 13:35

Leuk verhaal. Enige wat een beetje mist in de vraagstelling is wat mij betreft de vraag naar de bedenkelijke reputatie van het team. Ze hebben de afgelopen periode een paar dopinggevallen gehad, het nieuws rondom Rusland en doping is ook niet al te positief. Hij geeft aan dat het gevoel meteen goed is, maar ik kan me goed voorstellen dat je toch eerst even daar aan denkt.

0
Sephiroth 24 augustus 2016 om 13:36

Tsja, niet iedereen is een geboren moraal ridder. Zijn keuze traject snap ik wel, en zoveel renners worden er toch niet bij katusha gepakt de laatste tijd? (Ik denk meestal eerst aan astana)

0
aoyen 24 augustus 2016 om 13:38

Er zijn toch meer teams met een dopingsreputatie dan zonder? Dan zou je als Nederlandse renner ook niet naar Lotto Jumbo kennen omdat het voortkomt uit de Raboploeg waar ook iedereen zonder uitzondering onder de dope zat.

0
123poetertjes 24 augustus 2016 om 13:41

Die vergelijkbare renner hebben ze uiteraard wel in de vorm van Chernetskiy. Maar ja, die kan je toch niet overal inzetten dus ik verwacht toch wel een beschermde rol voor Lammertink in de Ardennen.

En iemand die bij Vacansoleil heeft gereden hoeft zich niet echt druk te maken over bedenkelijke ploegreputatie me dunkt.

0
KnightBiker 24 augustus 2016 om 13:46

Als je eigen moreel kompas in orde is kan in principe toch bij iedere ploeg fietsen? Dat Boom bij Astana fietste betekent niet dat hij aan de doping zat (de resultaten wezen daar in iedergeval niet op ;) )
Dat Katusha een bedenkelijke reputatie heeft geld eigenlijk alleen voor de russen, bij de andere renners lijken er nog nimmer vraagtekens geplaatst.
Voor Katusha is Lammertink inderdaad een goede renner die in de kleinere heuvelachtige klassiekers uit de voeten kan, hopen dat hij niet teveel moet werken in de andere koersen.

0
petoi 24 augustus 2016 om 13:59

Belangrijke man voor Roompot de komende periode in de Italiaanse klassiekers. Kan de heuvels aan en kan mooi meesprinten voor een ereplek. Kijk er ook naar uit om hem in Cata of Baskenland te zien volgend jaar kan hij misschien een paar etappes voor top 10 mee doen.

0
vlek 24 augustus 2016 om 14:04

Dit was voor mij ook de reden om een match met Katusha te zien.

Wat die reputatie betreft ben ik eerlijk gezegd toch wel benieuwd hoe de merken die daar voor een injectie gaan zorgen hebben gekeken naar Ekimov. We kunnen het wel bagatelliseren, maar dat kun je niet net zo makkelijk doen wanneer je je bedrijf verbindt aan een ploeg onder zijn leiding.

0
robotour 24 augustus 2016 om 14:37

Nee, die is net met pensioen gegaan;)

0
Spinergy 24 augustus 2016 om 14:41

Als hij niet naar Katusha mag vanwege de reputatie had hij ook niet bij Roompot kunnen gaan rijden (Boogerd, Breukink en wie weet wie nog meer)..

0
assen 24 augustus 2016 om 14:46

Een vergelijkbare renner hebben ze zeker nog niet; niemand anders eet er ook boterhammen met vlokken en chocoladehagel – een ware revolutie!

0
Komi 24 augustus 2016 om 16:52

Verstandige keuze, bij bijvoorbeeld tlj kon die waarschijnlijk minder voor eigen kans rijden. Katuscha gaat denk ik meer en meer gericht worden op noord Europa

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone