Lachlan Morton breekt arm na aanrijding met auto
foto: Sirotti
zaterdag 2 juni 2018 om 12:46

Lachlan Morton breekt arm na aanrijding met auto

Lachlan Morton zal een tijdje uit de roulatie zijn. De 26-jarige Australiër werd tijdens een training in de Amerikaanse staat Colorado aangereden door een auto. Uit medisch onderzoek is naar voren gekomen dat de Dimension-Data-coureur een gebroken arm heeft opgelopen.

Morton zou volgende week zaterdag van start gaan in de Ronde van Zwitserland, maar hij mag nu een kruis maken over deelname aan de prestigieuze rittenkoers. In gesprek met Cyclingnews reconstrueert hij het ongeval. “Ik reed een dorpje door toen er plots een auto vanuit een zijstraat kwam. Ze zag me niet, en ik zag eveneens geen uitweg meer.”

De klimmer verwijt de automobiliste echter niks. “Je kunt aan dit soort dingen nu eenmaal niks doen. Ze zag me niet, en ze was ook erg overstuur. Waarschijnlijk rijdt ze elke dag deze route en kijkt ze nooit naar links. Ik moest gewoon toevallig op dat moment daar zijn”, aldus Morton.

Ondanks een gebroken arm en pijnlijke ribben, denkt de renner alweer aan zijn revalidatie. “Ik zie niet in waarom ik over een paar dagen niet op de roller kan trainen. Ik probeer mijn conditie met wandelen op peil te houden. Ik moet optimistisch blijven om zo snel mogelijk weer fit te worden.”

Morton nieuw blessuregeval voor geplaagd Dimension Data
Het wegvallen van Morton is een volgende klap voor het geplaagde Dimension Data. Het zag eerder al kopmannen Edvald Boasson Hagen en Mark Cavendish een tijdje afhaken door respectievelijk een operatief verwijderde galblaas en meerdere valpartijen.

Ook Bernard Eisel (hersenoperatie na valpartij), Mekseb Debesay (bekkenbreuk), Scott Thwaites (gebroken wervelkolom) en Ben O’Connor (sleutelbeenbreuk) hebben hun portie pech al gekend. Daarbovenop komt het tegenvallende presteren van rondekopman Louis Meintjes. “Ik heb nog nooit in een team gezeten dat zoveel pech heeft gekend”, zo vat Morton de situatie samen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2018 13:15
Voor dit team is het te hopen dat ze straks kunnen rekenen op een ‘ouderwets’ goede Cavendish/Hagen tandem in de Tour en dan met O’Connor, Morton en Meintjes voor etappezeges kunnen strijden in de Vuelta.
2 juni 2018 13:25
en stehpen Cummings en Pauwels kunnen ook nog altijd de meubelen redden
2 juni 2018 15:12
Hij verwijt de bestuurder niks maar uit de tekst lijkt het ook alsof het zijn fout was. Zijstraat van rechts.
2 juni 2018 15:48
Cummings rijdt al het hele jaar achterin het peloton. Die is echt heel ver verwijderd van z'n topvorm
Cummings rijd altijd achterin het peleton

Als die voorin rijd wint die

Reacties zijn gesloten.