Bernhard Eisel ondergaat geslaagde hersenoperatie

Geplaatst op woensdag 25 april 2018 om 19:28

foto: Sirotti

Bernhard Eisel heeft een geslaagde hersenoperatie ondergaan. De 37-jarige Oostenrijker van Dimension Data is behandeld aan een zogenoemde hematoom, die een gevolg was van een valpartij in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Dat meldde de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg.

Eisel botste in de vijfde rit van de Koers van de twee zeeën tegen de volgauto van een andere ploeg, kwam daarbij ten val en raakte geblesseerd aan zijn rechterpols. Ook liep hij verwondingen aan zijn gezicht op. Een CT-scan kort na de val bracht geen complicaties aan het licht.

Toen de Oostenrijker eind vorige week kampte met ernstige allergieën en moeite had met trainen, liet hij zich opnieuw onderzoeken. Op een MRI-scan was de hematoom vervolgens duidelijk te zien, waarna een operatie vereist was om de druk op zijn hersenen weg te nemen. Die operatie werd maandag succesvol uitgevoerd in Oostenrijk.

Twee keer nadenken
“Ik vind het nog steeds leuk om op mijn fiets te rijden, maar dit had een gigantische impact op mijn lichaam”, zegt Eisel. “Als je moet worden geopereerd aan je hersenen, moet je daar zeker twee keer over nadenken. Op dit moment volg ik slechts de aanbevelingen van onze ploegartsen.”

De ploeg verwacht dat Eisel over twee weken weer rustig zijn trainingen kan oppakken.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties