Kwiatkowski en Majka kopstukken Poolse ploeg in Rio

Door , maandag 4 juli 2016 om 12:45
Kwiatkowski en Majka kopstukken Poolse ploeg in Rio

Rafal Majka in zijn kampioenstrui tijdens de Tour de France - foto: Sirotti

De bondscoach van Polen heeft zijn huiswerk gedaan. Hij heeft namelijk de olympische selecties bekendgemaakt voor de weg- en tijdritten in Rio de Janeiro. De grote namen bij de mannen zijn Rafal Majka en Michal Kwiatkowski. Bij de vrouwen is Rabo-Liv-renster Katarzyna Niewiadoma van de partij.

Polen mag vier renners naar Rio sturen voor de wegrit. Naast oud-wereldkampioen Kwiatkowski en kersvers Pools kampioen Majka zijn dat Maciej Bodnar (Tinkoff) en Michal Golas. Deze keuze is niet heel opvallend. Beide heren zijn trouwe luitenanten van de kopmannen bij hun ploeg. Kwiatkowski en Bodnar zullen ook de tijdrit betwisten.

Kwiatkowski (links) en Niewiadoma (rechts) – foto: Sirotti

Bij de vrouwen is ‘Kasia’ Niewiadoma de bekendste. Zij staat onder contract bij Rabo-Liv en is Pools kampioene op de weg en in het tijdrijden. Anna Plichta en Małgorzata Jasińska reizen ook naar Rio af voor de wegrit. Plichta en Niewiadoma zullen daarnaast de tijdrit rijden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

heuvelcolombia 4 juli 2016 om 12:58

Interessante renners van de tweede lijn.
Had verder toch wel Paterski verwacht.

petoi 4 juli 2016 om 13:15

Interessante renners >>> Je bedoelt dat de beste vrienden van de kopmannen en kopvrouw mee gaan?

heuvelcolombia 4 juli 2016 om 13:18

Ik bedoel dat ik Kwiatkowski en Majka renners vind die de finale kunnen kleuren en waar rekening mee gehouden moet worden maar het zijn niet de absolute favorieten.

Headlines

Materiaalzone

Populair