Kwiatkowski biedt medisch personeel appartementen aan, Rowe regelt nieuwe fiets

maandag 6 april 2020 om 18:08
Kwiatkowski biedt medisch personeel appartementen aan, Rowe regelt nieuwe fiets

Kwiatkowski en Rowe tijdens de Tour van 2019 - foto: Cor Vos

Michał Kwiatkowski heeft in zijn thuisstad Toruń verschillende appartementen gratis beschikbaar gesteld aan medisch personeel. De wereldkampioen van Ponferrada 2014 schrijft op Facebook dat hij op deze manier dokters en verplegers wil bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

“Er bestaan geen woorden om het medische personeel te bedanken voor hun werk”, aldus Kwiatkowski. “Misschien hebben sommige dokters, verplegers of ander medisch personeel angst om terug te keren naar hun appartement uit vrees voor de gezondheid van hun geliefden. Mijn aanbod is geldig voor al het verplegend personeel”, schrijft hij. De appartementen zijn vanaf dinsdag beschikbaar.

Rowe doneert een fiets
Ook ploeggenoot bij Team Ineos Luke Rowe toonde met een sympathiek gebaar zijn steun voor het medisch personeel in zijn land. Nadat een medewerker van het universitair ziekenhuis in Cardiff op Twitter een berichtje plaatste dat na zijn dienst zijn fiets gestolen was, zorgde Rowe ervoor dat hij een nieuw exemplaar kreeg. “Hij vroeg me wat mijn lengte was en wat voor soort fiets ik had gehad en zei dat hij ’s ochtends iets zou laten brengen”, vertelt een gelukkige Tom Roberts aan de BBC.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Bulcke 6 april 2020 om 19:44

Goeie pr. Erg sympathiek gebaar can beide. Ik snap het gevoel dat je zelf ook wat wilt doen wel.

0
Guushovd 6 april 2020 om 19:47

Geen fan van Ineos, wel van Kwiat. Sympathieke gast, heerlijke wielrenner.

0
Carlos8 6 april 2020 om 19:55

Sympathiek

0
Cyclinglife 6 april 2020 om 22:07

Bijzonder gebaar van kwiatkowski. Misschien iets voor de redactie om uit te zoeken waar die appartementen vandaan komen. Dat bedoel ik op de positieve manier. Als hij ze bijvoorbeeld verhuurd normaal kan ik me niet voorstellen dat hij eerst de oude huurders eruit werpt oid. Heeft hij hiervoor speciaal appartementen gehuurd om af te kunnen staan? Heeft hij daar voor zichzelf meerdere huizen? Die hij nu tijdelijk uitleent? Het zou gelijk een bijzonder interview kunnen zijn met een kijkje in het leven van een toprenner.

0
ssj 7 april 2020 om 10:58

Vroeg ik me ook al af. Kon alleen vakantieverhuur bedenken. Dan hoeft hij er ook niemand uit te zetten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone