“Kus mijn kloten”, Wout van Aert, Jan Janssen, NK op de weg, Tour de France

vrijdag 22 juni 2018 om 20:00
“Kus mijn kloten”, Wout van Aert, Jan Janssen, NK op de weg, Tour de France

foto: LaPresse

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over een gewaagde uitspraak van Gert Jakobs, het Nederlands kampioenschap op de weg en een geblesseerde Jan Janssen.

Gert Jakobs richting Bernard Hinault & ASO: “Kus mijn kloten”

Gert Jakobs is klaar met de uitspraken van Bernard Hinault over Chris Froome. In een videoboodschap op Twitter laat Jakobs in ongezouten bewoordingen weten wat hij vindt van de Franse wielervedette. “U zegt heel chauvinistisch staken, omdat Frankrijk dat natuurlijk heerlijk vindt. Ik zie het Franse publiek Froome alweer bespuwen en dat er bidons met urine naar hem worden gegooid. Allemaal omdat u zegt dat Froome niet thuis hoort in de Tour.”

Ook wedstrijdorganisator ASO moet het ontgelden. “De ASO verdient kappen geld aan de ploegen en het personeel die de Tour tot een succes maken, maar zij zien van die inkomsten niets terug. Deze ploegen zouden moeten staken, zodat jullie dat geld weer terug laten stromen. Jullie houden alles voor jezelf, dus zeg ik vanuit Tiel: Kus mijn kloten.”


KNWU openbaart deelnemerslijsten voor NK op de weg

De KNWU heeft op haar website de deelnemerslijsten voor de Nederlands kampioenschappen op de weg geopenbaard. In totaal staan 130 renners op zondag 1 juli aan de start voor het NK bij de elite mannen, waaronder titelverdediger Ramon Sinkeldam. Het vertrek is om 10.15 uur, om relatief vroeg in de middag te finishen. Dat is nodig in verband met de live-uitzending, die klaar moet zijn voor het WK voetbal verder gaat.

Ook op zaterdag bij de vrouwen wordt vroeger gefinisht. Daar staan 162 rensters op de deelnemerslijst, omdat het kampioenschap voor elite vrouwen en beloftes samen verreden wordt. Titelhouder Chantal Blaak staat aan de start. Veel hebben we haar rood-wit-blauwe trui niet gezien, omdat ze enkele maanden na haar nationale titel ook wereldkampioene werd. Bij de beloften mannen zien we 159 renners op de lijst. Zij werken hun kampioenschap zaterdagnamiddag- en avond af.

Bekijk hier de deelnemerslijsten


Komt allen naar het huwelijk van Wout van Aert

Wout van Aert stapt volgende week vrijdag in het huwelijksbootje. De wereldkampioen veldrijden geeft dan het ja-woord aan ‘zijn’ Sarah De Bie. “Omdat mijn fans (en die van Sarah) super belangrijk zijn, willen wij jullie graag uitnodigen op het burgerlijk huwelijk”, schrijft Van Aert op Twitter. Door de jaren heen heeft zijn vriendin blijkbaar ook de nodige fans verzameld, daarbij zitten ook Wouts teamgenoten. Zo reageert Stijn Steels: “Waar kan ik mijn Sarah-fansjaal bestellen?”


Hersenschudding houdt Jan Janssen weg van presentatie biografie

Tour de France-winnaar Jan Janssen mist vandaag de presentatie van zijn eigen biografie. De inmiddels 78-jarige Janssen is bij een fietstocht ten val gekomen. “Hij is een paar dagen geleden bij een tochtje met de racefiets gevallen. Hij ligt helemaal open met schaafwonden en hij heeft een zware hersenschudding”, zegt schrijver Fred van Slogteren tegen RTV Utrecht. Janssen moet thuis blijven en rust houden. De presentatie van het boek ‘Jan Janssen – Alleen het hoogste telde’ is wel doorgegaan in Zeist. Het gaat om een boek dat in 2001 al uitkwam, maar van een update is voorzien omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat Janssen de Tour de France won.


Reparatie ingestorte weg kost zeven ton

Het departement Pyrénées-Atlantiques moet flink in de buidel tasten om de ingestorte weg in Gourette te herstellen. Door zware regenval is de schade flink opgelopen, onder meer door weggedeeltes die compleet weggevaagd zijn door modderstromen. De lokale autoriteiten doen er alles aan om zo snel mogelijk het verkeer weer op gang te brengen. Daarnaast ligt er druk op, omdat op vrijdag 27 juli de Tour de France er passeert op weg naar Laruns. Het totale herstel kost ongeveer 700.000 euro. Verwacht wordt dat de werkzaamheden vier à vijf weken gaan duren.


Burghardt over zaak-Froome: “Ik zou niet mogen starten”

Marcus Burghardt heeft zich op zijn Strava-account uitgelaten over de zaak-Froome en of het terecht is dat de Brit nog koersen rijdt. De Duitser vroeg het aan zijn volgers, maar gaf ook zijn eigen mening. “Ik kan het alleen vanuit mijn eigen standpunt bekijken. Als lid van de MPCC is het niet toegestaan om te koersen (in het geval van Froome, red.) en dat is een regel met een reden”, aldus de Duitser van BORA-hansgrohe.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Merlinappa 22 juni 2018 om 20:13

Froome hoort ook niet thuis in de tour. Burghardt heeft volledig gelijk en Gert Jakobs is gewoon een gekkie. Die kan je toch niet serieus nemen?!

Frits des Jeux 22 juni 2018 om 20:21

Gert heeft zeker een punt. De regels zijn dat Froome mag starten dus hoeft Hinault daar niets van te zeggen en het vuurtje op te stoken. Vooral zijn argument over Contador slaat nergens op. Die reed in 2011 ook Giro en Tour en was in de Tour ervoor al positief bevonden. Ik zie het verschil dus niet tussen beiden. Contador dreigde zelfs te stoppen met koersen als hij geschorst werd en noemt het de grootste schande uit zijn loopbaan dat hij geschorst is. Dus ik vind dat Hinault beter zijn mond kan houden.

Djoop 22 juni 2018 om 20:59

ASO harkt jaarlijks >200 miljoen euri binnen, dus dat klopt wel.
Alleen jammer van de smadelijke teksten aan het adres van Hinault.

LaurentJalabert 22 juni 2018 om 21:12

Wie gaat er mee naar het huwelijk van Wout!?

arjando.ooms 22 juni 2018 om 23:03

Wie is Gert Jakobs?

ewoedski 22 juni 2018 om 23:08

Verassend dat ook alle klimmers het nk rijden

Stenalic 22 juni 2018 om 23:23

Gertrude wie?

Jawadde 22 juni 2018 om 23:27

We hadden Samson & Gert al, nu is het tijd voor Gert en z’n selfie-stick… Dagelijkse kost zodra de Tour gestart is?

leegloper 23 juni 2018 om 00:54

Door Gerts uitspraken moest ik aan Brailsford denken. En verrek, hij lijkt ook nog op hem.

john 23 juni 2018 om 01:16

Gert ,is dat niet die gast die altijd dome praat verkoopt op de geweldige sportzender L1 (oa Tour du L1mbourg)

kielabokki 23 juni 2018 om 05:22

Deze man moet helemaal geen microfoon onder zijn neus krijgen. Aardige kerel hoor, maar zeldzaam simpel. Er zijn zoveel mensen met een zinnige mening en onderbouwing in en rondom het peloton, doemijdiema.

Jean Dumas 23 juni 2018 om 07:31

Dus Gert geeft zijn konijn Salbutamol, of ben ik nu verkeerd geïnformeerd?

wielrenner 23 juni 2018 om 07:44

Als ik zijn verhaal zo lees dan vraag ik me af waar hij zelf aan snuift.

Baukema Tomoulin 23 juni 2018 om 09:01

Vooral interessant waar al die renners wonen. BV Lex Nederlof in Hangdong. Maar nog interessanter is dat Terpstra in Bergen woont en Ivar Slik in Bergen Nh woont. Betekend dit dat Terpstra in Bergen Noorwegen woont? En Danny van Poppel kiest zijn woonplaats ook perfect uit.

ikbenprocycling 23 juni 2018 om 09:53

Die video ga ik niet eens aanklikken.

@Tourheld Jan Janssen: hopelijk snel herstel, heftig voor ‘m. Mag hopen dat hij helm droeg.

JdeWal 23 juni 2018 om 14:45

Wat Froome gedaan heeft mag gewoon niet. Ulissi en Petachi zijn toen ook gestraft. Ik vertrouw die hele SKY ploeg niet. Is iets mis daar. Klopt daar van geen kant.

vasnd 24 juni 2018 om 03:51

Diezelfde Gert Jacobs die toegegeven heeft met epo rond gereden te hebben.
IQ van 50 en zo hypocriet als de neten.

Headlines

Materiaalzone

Populair