Kupfernagel (44) maakt rentree op Duits kampioenschap veldrijden

maandag 7 januari 2019 om 14:09

foto: Cor Vos

Hanka Kupfernagel rijdt volgende week het Duits kampioenschap veldrijden. De 44-jarige oud-veldrijdster pakt de crossfiets weer op, geeft ze aan in een persbericht. “Ik kijk ernaar uit om weer in een wedstrijdomgeving te duiken”, zegt Kupfernagel.


“De spanning, het enthousiasme, de strijd en het plezier, allemaal verschillende emoties die deze wedstrijden hebben. Het is een gevoel dat je nergens anders tegenkomt”, aldus de viervoudig wereldkampioene veldrijden.

Passie
Het afgelopen seizoen was Kupfernagel nauw betrokken bij de Deutschland Tour van de mannen en organiseerde ze ook fietskampen. Daarbij vond ze het plezier weer terug. “Het maakte me weer gelukkig om mijn eigen grenzen te ontdekken, dus heb ik afgelopen najaar veel meer gefietst dan ik lange tijd gedaan heb. Wat me opnieuw heeft laten beginnen, noemt men passie.”

Twee veldritten in december
Eind december reed Kupfernagel al veldritten in Pfaffnau (Zwitserland) en Vechta (Duitsland). In de Zwitserse cross verloor ze 5m18s op winnares Yara Kastelijn en in Vechte eindigde ze als derde, binnen een minuut van de winnares.

Of Kupfernagel na het Duits kampioenschap in Kleinmachnow, bij Potsdam, vaker te zien zal zijn in de cross, maakte ze nog niet bekend.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Hoebele 7 januari 2019 om 14:22

Leuk! In Loenhout had ze v.d.Brand ook al uitgedaagd om mee te doen. Straks komt er nog iemand op het idee om een comeback te maken in Roubaix.

Emergo 7 januari 2019 om 14:55

Net zo leuk als al die figuren die het maar weer eens van stal halen. Kwalitatief geen enkele toevoeging, hooguit misschien voor een cross organisator.

vanSpringel 7 januari 2019 om 21:29

Tis ook zeer plesant voor de ambiance !
Het volgende heb ik zelf niet verzonnen hè ! Zie: https://www.youtube.com/watch?v=cYGhyup4Yho

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.