Kump primus in tiende rit rond Qinghai Lake
foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
Youri IJnsen woensdag 27 juli 2016 om 08:41

Kump primus in tiende rit rond Qinghai Lake

De tiende etappe in de Tour of Qinghai Lake 2016 is gewonnen door Marko Kump. De 27-jarige Sloveen van Lampre-Merida versloeg Yevgeniy Gidich en Nicolas Marini in de massasprint. Vitaliy Buts blijft in het bezit van de leiderstrui. De Chinese rittenkoers duurt tot en met zaterdag.

Massasprint naar heuveletappe
In deze heuvelachtige etappe sloegen Federico Zurlo (Lampre-Merida), Andriy Vasylyuk (Kolss-BDC), Connor McCutcheon (Illuminate), Dadi Suryadi (Terengganu), Alexandr Shushemon (Vino 4ever-SKO) en Carlos Quintero (China Gansu Bank) de handen ineen. Zij vormden de vlucht van de dag en behaalden een maximale voorsprong van zes minuten. Zij waren in de finale echter als een kat voor de muis. Zij werden in de laatste tien kilometers teruggepakt, waarna enkele andere renners hun geluk nog wilden beproeven. Dat mocht niet baten, want onder de vod kwam alles weer samen. Vervolgens bleek Kump andermaal de snelste in de massasprint.

 
13 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2016
Er komt ook maar geen eind aan van deze ronde. Voor mijn gevoel duurt deze zeer interessante ronde al een maand.
27 juli 2016
Wat sloeg ineen ;)
27 juli 2016
Goede renner Kump maar vooral op een lager niveau. Het wil toch niet echt lukken in de grotere wedstrijden.
27 juli 2016
is het echt 13 keer sprinten daar?
27 juli 2016
Samenvattingen van alle etappes staan op https://www.youtube.com/channel/UCpQGjIxDxojraqaEjNgJxUw Zou deze ronde graag in de World Tour zien, mits ze ook wat aankomsten bergop doen. Prachtige ronde op hooogte. Hoogste punt boven de 4000m
27 juli 2016
@stofzuigert: etappe 12 is een tijdrit :)
27 juli 2016
Een mooie WTwedstrijd in het Verre Oosten is inderdaad nog een missing link.Trouwens in (Zuid) Amerika ook.
27 juli 2016
@Stofzuigert Dan volg je het toch niet helemaal. Is juist de enige ronde in China waar het niet tig maal massasprinten geblazen is.
27 juli 2016
Iedere keer wanneer ik het woord 'primus' in een titel zie staan gaan mijn nekharen recht overeind staan.
27 juli 2016
Ik beken bij deze dat ik het niet helemaal volg. Mooi dat de koets op hoogte is, maar echt grote verschillen worden ook niet gemaakt. WT koersen in dit soort landen is interessant, maar met de tour en Polen in juli is het kansloos op deze plek in de kalender. Daarnaast is het ook een financiële operatie, maar wat merchandising geld uit China zal de sport ook weer goed doen.
27 juli 2016
@DerEffe Idd, slecht bier
27 juli 2016
@stofzuigert: De ronde van Peking was WT maar er moest iedere keer alleen maar geld worden bijgelegd.
27 juli 2016
Het zijn juist allemaal sprinten van kleine groepen, de nummer 30 staat al op 20minuten, en de nummer laatst op meer dan 2,5 uur! En veel renners over de tijdslimiet de afgelopen dagen.

Reacties zijn gesloten.