Kruijswijks kamergenoot Keizer: “Hij straalt heel goed leiderschap uit”

Kruijswijks kamergenoot Keizer: “Hij straalt heel goed leiderschap uit”

foto: Sirotti

donderdag 26 mei 2016 om 07:30

Steven Kruijswijk is hard op weg om de eerste Nederlandse eindwinnaar ooit te zijn in de Giro d’Italia. In WielerFlits Live #18 vertelde Kruijswijks kamergenoot Martijn Keizer hoe het eraan toe gaat. “Voor het slapen dagdromen we wel eens over de roze trui, ja. Maar er kan nog veel gebeuren.”

Uniek
Keizer merkt wel dat de spanning binnen de ploeg stijgt, maar Kruijswijk zelf erg rustig blijft. “Dit is iets wat wij als ploeg nog nooit meegemaakt hebben. En Steven weet heel erg goed waar hij mee bezig is. Als hij helemaal hotel-de-botel is of van te voren druk in de bus is, zou dat extra spanning met zich meebrengen. Maar dat is niet het geval. Je bent wel de leider in een van de grote rondes in een jaar. Dat is een unieke prestatie. Vanuit dat perspectief kijk ik met heel erg veel respect naar Steven. Hij is een heel groot leider en straalt dat uit over heel de de ploeg. […] De komende dagen moeten we de trui verdedigen, dat lijkt me duidelijk. Woensdag is een vlakke rit en laat daar de sprintersploegen onderling maar uitvechten wat ze willen gaan doen. Maar we moeten gefocust blijven, dat er geen gekkigheid gebeurt. Iedere etappe heeft namelijk zijn valkuilen.”

De geluidskwaliteit van de telefoonverbinding is niet optimaal, daarom is er de mogelijkheid voor ondertiteling via ‘Instellingen’ in de video.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

schipperaar 25 mei 2016 om 13:58

Leuk Youri, druk in de bus, extra spanning, je woorspelingen gaan erop vooruit.
Klopt, hartelijk dank! – YIJ

Wim Kruithof 25 mei 2016 om 14:22

bijzonder, ongrijpbaar. Sinds Gesink in Suisse (die het pas in de tijdrit weggaf) niet meer dit gevoel gehad. En dan zelfs in de Giro. Deze drie weken gaan voor altijd mijn geheugen in. Ik hoop zo dat Kruijswijk het roze mee naar huis neemt.

Tutu888 25 mei 2016 om 14:30

Ik hoop echt dat we Kruijswijk in deze vorm ook nog eens tegen Froome, Quintana en Contador zien rijden. Als hij dan op gelijk niveau met die jongens kan rijden krijgt zijn aanstaande Giro-zege nog meer cachet.

Stablinksy 25 mei 2016 om 14:40

Hoe lang loopt Kruiswijks contract bij TLJ? Zijn marktwaarde moet nu toch exponentieel gestegen zijn.

sk92 25 mei 2016 om 14:43

Loopt eind dit jaar af. Er zal genoeg interesse zijn voor hem.

Tutu888 25 mei 2016 om 15:02

Ik zou het Kruijswijk niet kwalijk nemen indien hij na dit seizoen gaat cashen. Het ijzer smeden als het heet is…
Al kun je ervan uitgaan dat hij in de rangorde bij TLJ nu ook wel boven Gesink en Kelderman is gekomen. Een keertje in deze vorm naar de Tour met deze twee heren als luitenanten!

Pédaleur de charme 25 mei 2016 om 15:06

Leiderschap in de kamer? Benieuwd wat hij Martijn allemaal beveelt te doen.

mollemarijden 25 mei 2016 om 16:18

Hopen dat Jumbo 1 a 2 miljoen meer kan bijdragen als sponsor. Zeker als je kijkt naar deze resultaten en de bekendheid deze ze erbij krijgen mag dat wel.
Dan kan je Kruijswijk zijn salaris behoorlijk verhogen, Seppie behouden en nog 2 super bergknechten halen wat nodig is.

Koffiemolen 25 mei 2016 om 18:26

Ik snap wat je bedoelt Mollemarijden, het zou prettig zijn. Maar als je als sponsor meteen bij ieder spraakmakend resultaat (veel) meer moet gaan betalen dan wordt sponsoring wel heel erg vervelend. Het is niet dat ze in het voorjaar korting kregen omdat er toen zo weinig werd gewonnen.

Koel 25 mei 2016 om 19:07

@Koffiemolen – 25 mei 2016 om 18:26
JUMBO betaalt bitter weinig voor hetgeen ze ervoor terug krijgen.
Ze hebben onlangs “La PLace” overgenomen, zet dat erbij op de shirts en gooi er nog wat geld tegenaan!

Romāns Vainšteins 25 mei 2016 om 20:49

Kruijswijk tegen Froome, Contador Quintana ? Nee, juist blij dat hij hier rijdt.

robertus 26 mei 2016 om 08:34

Kruijswijk naar Astana 4 miljoen incasseren, geintje natuurlijk :)

LaurentJalabert 26 mei 2016 om 08:39

Hoe leuk ik het ook vind om Kruiswijk ieder jaar in de Giro te zien rijden, vraagt deze prestatie natuurlijk ook wel om een kopmanschap in de Tour. Vorig jaar was hij in die laatste week van de Tour ook nog vrij goed.

Tuttipazzi 26 mei 2016 om 09:45

Als je bedenkt dat hij hier Valverde en Nibali (hoewel in slechtere vorm) eraf rijdt, moet top 5 in de Tour ook haalbaar zijn.

Boogieman 26 mei 2016 om 10:10

Kruijswijk houdt al jaren van de giro. Mocht hij deze editie winnen, zal hij die titel volgend jaar echt wel willen verdedigen. Tourambities zie ik hem voorlopig nog niet hebben.

tvm 26 mei 2016 om 10:50

Ik vermoed dat de giro voor hem, naast het feit dat de mentale druk een stuk lager ligt dan in de tour, ook qua temperatuur een stuk beter ligt. Roodharigen gedijen grosso modo het best onder lagere temperaturen.

UrbanSteel 26 mei 2016 om 11:01

@Koel

Quote:
JUMBO betaalt bitter weinig voor hetgeen ze ervoor terug krijgen.
Ze hebben onlangs “La PLace” overgenomen, zet dat erbij op de shirts en gooi er nog wat geld tegenaan!

Hoe spijtig het ook is voor ons wielerfans , maar ik denk dat Jumbo momenteel liever haar centen inzet op Max Verstappen , wat ook wel te begrijpen is.

Headlines

Materiaalzone

Populair