Kruijswijk: “Merk dat ik niet veel onderdoe voor Nibali en Valverde”

Kruijswijk: “Merk dat ik niet veel onderdoe voor Nibali en Valverde”

foto: Sirotti

zondag 15 mei 2016 om 20:28

Steven Kruijswijk overleefde in de natte tijdrit van de Giro d’Italia. De kopman van LottoNL-Jumbo zakte weliswaar naar plek vier in het klassement, maar staat ten opzichte van de meeste klassementsconcurrenten voor. “De eerste week bewijst dat mijn vorm goed was”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kruijswijk moet na negen koersdagen enkel Gianluca Brambilla, Bob Jungels en Andrey Amador voor zich dulden. “Je mag wel concluderen dat het eerste deel heel goed is gegaan. Hopelijk is het tweede, zwaardere deel ook weer goed voor mij”, aldus de Brabander. “Ik sta nu al in de top van het klassement en de ritten waar ik vorig jaar goed was moeten er allemaal nog aan komen. Die eerste week bewijst dat mijn vorm goed was.”

‘Top tien blijft uitgangspunt’
Topfavorieten Vincenzo Nibali (op twee seconden) en Alejandro Valverde (op vier seconden) hijgen bij Kruijswijk in de nek. “Ik merk dat ik niet veel onderdoe voor mannen als Nibali en Valverde. Hopelijk blijft dat zo, dan kunnen wij kijken wat het wordt. Maar een top tien blijft mijn uitgangspunt en dan hopelijk zo hoog mogelijk”, besluit de LottoNL-Jumbo-kopman.

Ploegmaat Primoz Roglic wist de etappe te winnen namens de Nederlandse formatie. Het is de eerste WorldTour-zege van dit seizoen voor de geel-wit-zwarte ploeg. “Wat een dag voor Rogla en LottoNL-Jumbo!”, schrijft Kruijswijk op Twitter. “Blij dat ik overeind gebleven ben en veilig binnengekomen ben. Morgen rustdag.”

https://twitter.com/s_kruijswijk/status/731912076025827328

Dit artikel delen:

28 Reacties

Wildebert 15 mei 2016 om 20:34

Klasse Steven! Neem er morgen een paar heerlijke cappucino’s op. Zeer verdiend! En verder een hele relaxte rustdag en keep focust.

0
Vibeman 15 mei 2016 om 20:41

Kruijssie gaat podium rijden!

0
Wheely 15 mei 2016 om 20:44

Hij gaat lekker, Valverde en Nibali zijn natuurlijk toppers maar ik heb het gevoel dat ze deze Giro niet het niveau van een Contador, Froome of Quintana kunnen evenaren. Denk dat de nu aanwezige klassementsmannen prima aan elkaar gewaagd zijn en Kruijswijk hoort daar gewoon bij momenteel!

0
Skedel 15 mei 2016 om 20:59

Waarom zou hij überhaupt onder moeten doen voor Valverde of Nibali?? Als hij zijn klimvorm van vorig jaar weer kan vinden zijn de rollen compleet omgedraaid.

Viel me ook op dat hij makkelijk zijn plaatsje bij Valverde in het wiel opgaf omdat Nibali ertussen wilde… geef hem maar een poffert op zijn neus zou ik zeggen als ploegleider, maar laat Nibali je vooral niet de les lezen.

0
janwillem92 15 mei 2016 om 21:02

Hij gaat zeker lekker, gaat denk ik “gewoon” top vijf rijden. Niet veel meer want ik verwacht dat Nibali op het laatst op een of andere manier gaat vliegen… Landa eveneens en Piti is taai en rap (boni’s) genoeg om daar kort bij te zitten.

Hopelijk zit ik ernaast, niks lekkerder kijken als een “menselijk” figuur als Steven bergop met de toppers meeklimt.

0
vanSpringel 15 mei 2016 om 21:10

Ben benieuwd op welke wijze Steven de komende tijd door zijn ploegleiding wordt gecoacht.
Mooie Giro tot nu toe en elke dag spannende ontwikkelingen.

0
T80JZ 15 mei 2016 om 21:10

Kruiswijk kiest voor de Giro omdat die hem het beste ligt en doet niet mee aan de hype van de Tour. Cool.

0
DirkDeWolf 15 mei 2016 om 21:25

Top tien lijkt me bescheiden. Ik kan zo snel geen negen mannen opnoemen die een betere indruk maken of veel beter zijn in de bergen. Top vijf is haalbaar, podium is niet uitgesloten. Overigens denk ik dat we Amador ook niet kunnen uitvlakken voor het podium.

0
Hein-Jan 15 mei 2016 om 21:26

Erg knap wat Kruijswijk laat zien. Zeker in de heuveletappes had ik moeilijkheden voor hem verwacht, maar hij was ontzettend sterk. Nu maar hopen dat hij nog steeds op z’n best is in de derde week. Het kan wel eens een mooie eindklassering worden als hij dit niveau doorzet en geen slechte dag kent. Ik zie alleen Landa en Nibali als betere klimmers. Daarachter een heel hoop namen, waaronder Kruijswijk.

0
Bertvd 15 mei 2016 om 21:33

Aan zelfvertrouwen geen gebrek. Ga zo door!

0
Romāns Vainšteins 15 mei 2016 om 21:35

Hij lijkt beter dan ooit in ‘zijn’ ronde, geweldige tijdritten allebei en verder altijd vooraan. Nu maar hopen dat hij weer een beroep kan doen op zijn befaamde 3e week en dat deze scherpe eerste 1,25 daar geen afbreuk aan doet. Voorts kan het nog wel eens gebeuren dat Roglic er straks heel, heel, heel lang aan/bij blijft hangen in de bergen….

0
Ideefiks 15 mei 2016 om 22:46

Natuurlijk is het geen zekerheid dat hij ook dit jaar weer in de derde week het best is. Te vroeg in vorm is ook mogelijk. Zo hoog mogelijk in de toptien eindigen lijkt me nog steeds een prima doelstelling.
Wat me vooral bevalt is de brutale en attente manier waarop hij ook deze Giro weer koerst.
Zijn ploeg is op papier niet bijzonder sterk, maar begeleidt hem tot nog toe prima. Als het belangrijk is koerst hij voortdurend voorin. Alleen daarmee maak je al een sterke indruk.

0
KnightBiker 15 mei 2016 om 22:47

Kruijswijk doet het erg goed, de andere renners hebben het intussen ook wel door. Wat dat betreft zou hij een wat betere toneelspeler zijn. hij laat het ook wel erg zien dat hij in vorm is.
Remember Thomas de Ghendt in de Giro? 3 weken anoniem meeliften in de top 10 en de laatste dag toeslaan? het zou geweldig zijn als Kruijswijk zo`n truuk zou uithalen op de col de Angel.
en wat betreft het verschil met Niballi en Valverde: dat zijn wel 2 renners die iets extra`s kunnen op momenten dat het echt kan, echte oude vossen en die houden nog iets van hun kruid droog voor de laatste week, verwacht uitgekookte plannetjes en een list of twee van Astana en movistar als het nodig mocht blijken, wat dat betreft: als Niballi en Valverde vooral oog hebben voor elkaar dan zou dat geweldig zijn, daarvoor zou Kruijswijk zich dus beter wat wegstoppen.

0
schipperaar 15 mei 2016 om 22:55

Natuurlijk doet ie niet onder, au contraire, wat meer blufpoker zou geen kwaad kunnen.
In de afdaling nibali’s of valverde’s wiel pakken en de seconden bij elkaar sprokkelen.
Ook al dalend kunnen de verschillen hard oplopen, weet alleen niet of ie nog op de coulantie van Tom kan rekenen na zijn over ijverig gedrag gisteren.

0
Thijs E 15 mei 2016 om 23:09

Kruiswijk is in de positie om te pokeren, hij hoeft niet te winnen, top 10 is ok. Dat geeft hem de mogelijkheid om zich op te stellen als de spreekwoordelijke derde hond. Nibali (nieuw contract) en Valverde (leeftijd) moeten echt winnen, Landa moet ook bevestigen. Dus hij kan afwachten of juist een keer vroeg in een etappe onverwacht ten strijde trekken om te kijken waar het schip strandt.

En met Roglic bestaat waarschijnlijk ook de mogelijkheid om een goede pion vooruit te sturen en dan lekker wieltjes te plakken.

0
xistnc 15 mei 2016 om 23:31

Ook Steven vergeet Landa, dat heeft die Spanjaard van Sky toch mooi voor elkaar. De vorm van Steven is prima, bovendien hoeft hij de koers niet te dragen want dat doen Valverde en Nibali met hun ploegen. Hup Steven!

0
toke 16 mei 2016 om 03:19

Kruiswijk heeft in het verleden al het een en ander laten zien in de Giro….De vergelijking met Thomas de Ghendt is daarom niet echt revelant…….Als hij met deze vorm geen top 5 klassering behaald zal dat voor mij een teleurstelling zijn.

0
Abraham Olano 16 mei 2016 om 09:20

Ik had hier bijna verontwaardigd gepost dat ik het vanuit commercieel oogpunt niet echt slim handig vind van de organisatie om een rustdag in te plannen op een weekenddag. Bedacht me gelukkig net op tijd dat het niet echt weekend is….

0
Koel 16 mei 2016 om 10:12

Kruijswijk gaat zonder ongelukken top-3 rijden, maar de Giro winnen ik ook zeker een optie!

0
Pecman 16 mei 2016 om 10:43

Jullie zijn wel extreem optimistisch. Ja hij kan podium rijden en ja hij is super goed bezig maar, De echte zware berg etappes komen nog + er is Landa die wel de sterkste klimmer hoort te zijn in de giro.

0
StonedCamel 16 mei 2016 om 10:56

@Pecman:
Toch maakt Landa nog geen geweldige indruk als het omhoog gaat, hoewel deze tijdrit voor hem wel hoopgevend zal zijn.

0
elrio 16 mei 2016 om 11:19

Ik denk dat ie roze wint. Het is gewoon een voorgevoel. Normaal ben ik niet zo positief ingesteld maar deze keer heb ik gewoon dat gevoel.

0
castelinni 16 mei 2016 om 12:42

Dat denk ik ook.

0
Melkzuur 16 mei 2016 om 13:05

Pas op voor de boemerang, Steven, want die zit er zo ontzettend hard aan te komen.

0
Jungle Man 16 mei 2016 om 18:50

Hopelijk kan hij ‘bevestigen’ deze giro, en redt hij hiermee de meubelen voor tlj dit seizoen. Vergeet niet dat ie vorig jaar na de giro een goede Tour reed. M. I. De beste en meest aansprekende renner van tlj

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone