Steven Kruijswijk verlaat Parijs-Nice

zaterdag 11 maart 2017 om 09:50
Steven Kruijswijk verlaat Parijs-Nice

Steven Kruijswijk - Foto: ANSA / Matteo Bazzi

Steven Kruijswijk kende vrijdag geen prettige dag in Parijs-Nice. De kopman van LottoNL-Jumbo eindigde op ruim een kwartier van de winnaar. “Als het slecht weer was geweest, hadden we hem uit koers gehaald”, aldus ploegleider Nico Verhoeven op de website van de Nederlandse formatie. “Hij was al niet fit en ’s nachts heeft hij slecht geslapen.”

“Zijn verkoudheid is er door de slechte weersomstandigheden van de eerste vier dagen niet beter op geworden”, gaat Verhoeven verder. “We wisten dat het moeilijk zou worden om vandaag aansluiting te houden. Hij had geen overschot en kwam al snel in de problemen. Als je zo vroeg moet lossen, is het een heel lange dag. Het is nu beter weer dan tijdens de eerste dagen. Het zijn goede kilometers die hij nu kan maken, maar we moeten even kijken hoe het gaat.”

Tankink verrassend veertiende
Bram Tankink is nu de beste renner van LottoNL-Jumbo in het klassement. De 38-jarige routinier staat verrassend veertiende. “Tijdens de twee waaierritten zat ik goed mee, terwijl tachtig procent van het peloton toen op achterstand binnen kwam”, verklaart hij. “Het zal moeilijk worden om deze notering bij de beste vijftien vast te houden, maar ik ga er wel voor vechten.”

Update
Kruijswijk gaat vandaag niet meer van start in Parijs-Nice. Dat meldt de ploeg op Twitter. De Nederlander bleef last houden van zijn verkoudheid.

Dit artikel delen:

35 Reacties

alsjewint 11 maart 2017 om 12:39

Verstandig besluit. Verder doen is een aanslag op je lijf terwijl nu alle energie nodig is voor herstel.

Het lijkt erop dat @Flyellus42 maar niet los komt van sombere ideeen. Misschien moet hij ook even de tijd nemen om te herstellen om het straks allemaal wat positiever te kunnen zien.

assen 11 maart 2017 om 13:11

Het doet me pijn, als Nederlander, om VDB te zien worden afgekraakt. Zijn prestaties worden veel te veel ondergewaardeerd. :-(
Noch een Belg noch een Nederlander heeft zo goed als VDB gepresteerd in de Tour de laatste 25 jaar, qua AK.

Qua Kruissie, verstandigste wat ie kon doen. Geen twijfel.

john 11 maart 2017 om 13:27

Goh rijd VDB al 25 jaar de tour

Baukema Tomoulin 11 maart 2017 om 13:28

Even iets anders, maar is het niet eens tijd dat Kruijswijk in de tirreno rijdt als voorbereiding ipv Parijs-Nice. Het lijkt me al bij al daar prettiger weer + het zijn zijn geliefde Italiaanse wegen ipv de Franse wegen?

alsjewint 11 maart 2017 om 13:39

@Baukema Tomoulin

Zekerheden bestaan niet in het leven. Ook Tirreno is meer dan eens geplaagd door honds weer, dus is het meer een kwestie van geluk als je gekozen hebt voor de koers met (achteraf) het beste weer. De afgelopen winter heeft Kruijswijk heel veel getraind in de omgeving van Nice en Monaco en daar heeft hij het volgens mij prima naar de zin. Jammer dat het niet voor dit jaar zal zijn voor hem

schipperaar 11 maart 2017 om 13:52

Niet genoeg weerbaarheid voor het moment lijkt het en heeft zich als kopman ook nog eens uit de naad moeten fietsen de eerste twee dagen, als het echt ondoenlijk was geweest had een kwart peleton naar huis gekund.

Daan° 11 maart 2017 om 13:54

Vorig jaar was Kruijswijk ook niet geweldig in de voorbereiding, ik heb alle vertrouwen in Kruiswijk!

Rondo 11 maart 2017 om 14:27

Kruiswijk is pas laat in het jaar en dan ook nog pas in de derde week goed. Dus…

Wim Kruithof 11 maart 2017 om 15:35
Quote:
flyellus42 – 11 maart 2017 om 10:38
Eigenlijk staat hij symbool voor de hele TLJ-ploeg. Altijd ondermaats presteren…

En wie bepaalt de maat dan, jij?

tetedelacourse 11 maart 2017 om 15:57

Tsjah… En wat is dan “altijd”? Vorig jaar die week in het rose was ook elke dag ondermaats?

En m’n vriendin heeft ook altijd hoofdpijn!

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair