Kruijswijk: “Er komen nog mooie ritten aan om aan te vallen”

dinsdag 21 juli 2015 om 13:40
Kruijswijk: “Er komen nog mooie ritten aan om aan te vallen”

foto: Sirotti

Steven Kruijswijk rijdt tot noch toe geen gelukkige Tour de France. De renner van LottoNL-Jumbo komt uit een sterke Giro en moest in de eerste week direct zijn (eventuele) klassementsambities opzij zetten. Ook wat aanvallen betreft zit het nog niet mee. “Voor mij is het wachten tot er echt een goede dag aankomt”, vertelt hij tegen De Telegraaf.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Zware Giro
Nadat Kruijswijk in de eerste week van de Giro al een hoop tijd verloor, maakte hij in het tweede deel van de Italiaanse ronde een hoop tijd goed. “Ik merk dat die Giro bijzonder zwaar is geweest”, zegt de Brabander. “Andere renners die ik spreek, zeggen precies hetzelfde. Dat ze die inspanning van drie weken behoorlijk voelen. Daardoor mis je net die scherpte. Zo liet Contador in de eerste week weten dat hij zich niet zo fris voelde. Hij heeft vooral moeite om mee te gaan wanneer anderen versnellen.”

‘Ik zal een keer alles of niets moeten spelen’
De 28-jarige klimmer merkte hetzelfde. “Het is me nog niet gelukt om de benen van de Giro hier te vinden. Al kan ik me steeds meer in het koersverloop mengen”, aldus Kruijswijk, die vier dagen in de Alpen in het vooruitzicht heeft. “Binnen de ploeg hebben we nog genoeg mensen die Robert kunnen ondersteunen. Dat staat elkaar niet in de weg. Ik zal gewoon een keer alles of niets moeten spelen.”

“Er komt nog wel een aantal mooie ritten aan om aan te vallen, zoals naar de Alpe d’Huez zaterdag”, kijkt hij vooruit. “Ik ga me niet voor die etappe sparen, zo werkt dat niet in de Tour. Als er ergens een kansje ligt, moet je dat met beide handen grijpen.”

Bollentrui
De bergtrui werd in de Giro na enkele bergritten een doel voor Kruijswijk, maar uiteindelijk strandde hij op de derde plek in dat klassement. In de Tour staat Chris Froome momenteel bovenaan, Kruijswijk staat nog op nul. “Dat wordt een moeilijk verhaal”, is hij duidelijk.

Dit artikel delen:

29 Reacties

robotour 21 juli 2015 om 13:45

Kom op zeg!! Ga aub niet denken dat je zaterdag ook maar een kans krijgt om op Alpe d’Huez te gaan winnen. Het is de voorlaatste dag van de Tour en die etappe leent zich helemaal niet voor een vluchtgroep.

0
Brummel 21 juli 2015 om 13:47

zou mooi zijn!

@robotour: hij geeft toch aan dat hij zich niet gaat sparen en elke kans zal aangrijpen? jouw reactie mist de plank volledig.

0
Bertvd 21 juli 2015 om 13:49

@ robotour: dat ligt eraan. Dat dachten we een aantal jaren geleden op de Mont Ventoux ook (die keer dat Garate won). Er gebeurde toen erbarmelijk weinig.

Mijn mening: hoeft niet persé zo te zijn, dat een vluchter het niet haalt. Al verwacht ik ook wel dat vanwege de lengte van de etappe er vuurwerk komt

0
maastrichtmandarijn 21 juli 2015 om 13:49

Bergklassement kan wel nog maar dan moet je wel echt winnen op een HC col. Ik zie eerder kansen in etappe 18 en 17 waarbij 17 Kruijswijk qua aankomst toch echt beter moet liggen aangezien die bergop finisht

0
hnac 21 juli 2015 om 13:54

@robotour. Niet mee eens. Dat het vuurwerk wordt tussen de top 10 uit het AK betekent niet dat er 5 minuten voorop oorlog is tussen een restrant van de kopgroep. Zowel Majka als Rodriguez kunnen daar de bollen winnen.

0
robotour 21 juli 2015 om 13:54

@Brummel….hopen tegen beter weten in mag. Maar er zijn zoveel betere renners/klimmers dan Kruijswijk in de Tour. Het zou al mooi zijn als hij in een aanval mee kan zitten, maar vermoedelijk heeft hij daar echt de benen niet voor. In dat opzicht geef ik Kelderman meer kans.

0
MaukeBollema2 21 juli 2015 om 13:54

Hoop dat hij nog iets kan laten zien, maar hij had natuurlijk gewoon de Vuelta moeten rijden. Kruijssie is geen Majka.

0
Marathoner 21 juli 2015 om 13:55

Na de Giro wilde Kruijswijk per se naar de Tour, omdat hij zijn Giro-vorm wilde doortrekken. Voor hem zijn er andere renners geweest die daardoor geen aanspraak maakten op de selectie en dus niet naar de Tour konden. Nu blijkt dat de Giro toch wat zwaar was, waardoor het lichaam niet optimaal presteert. Had hij misschien minder eigenwijs moeten zijn en gewoon bij het oorspronkelijke plan van de ploegleiding moeten blijven? Iets meer zelfkritiek had hier gemogen.

0
robotour 21 juli 2015 om 13:58

@hnac de etappe naar Alpe d’Huez is maar 110km lang, daar gaat geen vluchtgroep 5 minuten wegrijden. Het is al vlak na het vertrek klimmen geblazen. Dit is een rit waar Contador alles of niets gaat spelen.

0
AndriesW 21 juli 2015 om 14:05

@Marathoner
Helemaal mee eens. De bravoure van Kruijswijk kan in de koers zeker nuttig zijn. In het grotere plaatje past wat meer bescheidenheid.

0
MooieMario 21 juli 2015 om 14:09

Laatste dagen was het heel povertjes met Lotto in de ontsnappingen. Ze zitten gewoon steeds niet mee.

Iedereen wil op alpe d huez winnen en die etappe wordt loodzwaar. Het is een korte etappe maar dat is er 1 waarbij er vanuit het vertrek meteen moordend hard wordt gereden. Vluchters zijn vaak kansloos in dit soort etappes. Ik hoop echt dat Quintana,Valverde en Contador wat tijd gaan terugpakken op Froome de komende dagen dan wordt het echt oorlog in die etappe.

0
robotour 21 juli 2015 om 14:14

en nog een aanvulling….de komende bergritten zijn te zwaar en er staan veel te veel belangen op het spel voor de echte topploegen – klassementen – bergtrui – etappezeges.
De kans op succes lag voornamelijk gisteren om mee te zitten. Nu is het alleen zaak Gesink zo hoog mogelijk in het klassement te houden, iets extra’s meepikken is bonus….maar lijkt mij een onmogelijkheid.

0
LaurentJalabert 21 juli 2015 om 14:19

Ik ben het inderdaad met de meeste eens dat de etappe van zaterdag niet gewonnen gaat worden door een kopgroep. Overigens denk ik dat vrijwel iedere andere etappe wel een kopgroep vooruit blijft, gezien het slappe koeren van de klassementsmannen.

0
wiebipedia 21 juli 2015 om 14:21

Ik zie niet in waarom de komende alpenetappes geen kans zouden bieden voor bijvoorbeeld een kruiswijk om het te proberen. De toppers willen allemaal alleenaar tijd winnen op froome en een etappezege is daarbij van ondergeschikt belang. Sastre won ook al een op alpen d hier terwijl iedereen naar elkaar zat te kijken

0
Achtervolger 21 juli 2015 om 14:29

Als je niet aanvalt dan maak je zeker geen kans om iets te winnen, als je wel aanvalt dan maak je in ieder geval een kans (hoe klein die misschien ook mag zijn). Dus inderdaad gewoon voor 'alles' gaan dan heb je tenminste geprobeerd om er wat van te maken

0
zomaareens 21 juli 2015 om 14:31

morgen is voor Froome/Quintana, dan zijn de kaarten geschud en pakken Nibali en Rolland hun etappe. Contador gaat op Alp d’huez een all-in poging doen, waarbij hij iets tijd terugwint en het podium redt, alle vluchters oprapend behalve Uran. Zoiets

0
robotour 21 juli 2015 om 14:35

Misschien kunnen we Kruijswijkje spelen op de playstation en kijken of hij in staat is aan te vallen de komende ritten;)

0
DrJ 21 juli 2015 om 14:43

@robotour

Waarom kon Riblon m 2 jaar geleden wél winnen dan?

0
robotour 21 juli 2015 om 14:51

@DrJ

omdat: 1. het toen een heel andere etappe was, langer 172,5km met meerdere bergen
2. het niet de voorlaatste etappe was
3. kruijswijk geen riblon is;)

0
Liefhebbertje 21 juli 2015 om 15:04

Top 10 ligt behoorlijk vast. Nibali, Contador en Quintana zijn de enige die af en toe iets proberen of gaan proberen mar worden door Sky trein en Froome direct terug gepakt. Wellicht een uitbraak in laatste kilometers maar ik denk dat er vrijwel niets meer gaat veranderen (op een enkeling na die er volledig door heen gaat zakken). Kruissie en Kelderman moeten dus gewoon knallen en kijken waar het schip gaat stranden.

0
123poetertjes 21 juli 2015 om 15:09

@Marathoner
Helemaal mee eens. Naast het feit dat hij nu een beetje kleurloos rondrijdt, komt er ook nog bij dat Lotto eigenlijk niemand meer over heeft voor de Vuelta, of Gesink en Kelderman moeten willen dubbelen – die laatste rijdt momenteel rond met een blessure. Aan een fitte Kruijswijk in de Vuelta heb je meer dan een een niet fitte Kruijswijk in de Tour, dunkt me. Ze hadden hem beter met Bennett geruild.

0
Koel 21 juli 2015 om 15:17

Kruijswijk lijkt wat op Peter Winnen, hopelijk heeft hij zaterdag de benen, hij is een prima klimmer, ik hoop er op!

0
wielrenner 21 juli 2015 om 15:42

Hij mist op dit moment gewoon de snelheid bergop!

0
west 21 juli 2015 om 16:06

Ook al is het geen kopgroep zaterdag, als hij er maar vooraan bijzit en hij weet zijn Giro-vorm te herpakken, waarom niet? Iedere klassementsman die demarreerd rijdt gewoon door met Kruijswijk in zijn wiel. En als je dan een beetje nuttig bent kun je em ook zomaar krijgen.

0
boltthrower 21 juli 2015 om 16:15

Ik hoop dat in 1 van de 4 Alpen ritten die komen er iig 1 keer een Nederlander (liefst 1 die kan klimmen) mee is in de ontsnapping. The usuals suspects zouden dan Kruiswijk/Ten Dam/Kelderman zijn. Helaas zijn die alle drie niet op hun best. Maar mee zijn in een ontsnapping verhoogd mijn kijk genot significant!

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone