Kruijswijk en Kelderman cijferen zich weg op het WK
foto: Sirotti
woensdag 5 september 2018 om 10:16

Kruijswijk en Kelderman cijferen zich weg op het WK

Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman zijn bereid zich tijdens het WK in Innsbruck weg te cijferen voor Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels. Het duo draagt weliswaar in de Vuelta het kopmanschap bij hun ploegen LottoNL-Jumbo en Sunweb, maar zegt in De Telegraaf deze leidende rol moeiteloos te kunnen verruilen voor een knechtenrol.

“We staan er met een goede ploeg en als het om eendagswedstrijden gaat, weet ik dat wij betere renners hebben dan ik ben”, zegt Kruijswijk. De 31-jarige renner van LottoNL-Jumbo staat momenteel op de negende plaats in de Vuelta. “Ja, ik ben gewend een heel jaar kopman te zijn, maar het kost me geen enkele moeite om tijdens het WK een andere rol te vervullen. Ik ben niet echt een afmaker, Dumoulin, Mollema en Poels zijn dat meer.”

Ook Kelderman, veertiende in de Vuelta, wijst naar deze renners als voornaamste kanshebbers in de Nederlandse ploeg. “We moeten kijken hoe de koers verloopt. Voor mij geldt in ieder geval dat ik liever in dienst rijd van deze mannen die kans op het podium of de wereldtitel hebben, dan dat ik voor mijn eigen kansen ga en vijftiende word.”

Selectie
Bondscoach Thorwald Veneberg maakte maandag de selectie bekend voor de wegrit van het aankomende WK in Innsbruck. Naast Dumoulin, Kelderman, Kruijswijk, Mollema en Poels maken Sam Oomen, Antwan Tolhoek en Pieter Weening het team compleet. Aan WielerFlits liet Veneberg weten nog geen kopmannen aangewezen te hebben. Dit zal hij in een later stadium doen, in overleg met de renners zelf.

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
5 september 2018 20:46
Als je bekijkt wat voor een selectie Engeland kan brengen, dat is toch ook wel indrukwekkend...
Ik neem aan dat andere selecties niet met Valverde en Alaphilppe naar de finish willen rijden.
Indrukwekkende selectie van Nederland. Indien er 1 Belg de finale rijdt zal ik tevreden zijn, maar ik vrees er toch voor.
Als de renners uit de lijst van KimJungPoels bergop gaan koersen, zal het moeilijk worden denk ik.
5 september 2018 22:01
Als het een harde koers wordt dan zullen niet veel landen meer dan 2 mannen in de finale hebben. Nederland heeft dat normaal gesproken wel met deze selectie. Met een beetje geluk en een goeie tactiek zou een van de Nederlanders in de beslissende kopgroep kunnen geraken. En dan inderdaad hopen dat de Valverdes en Alaphilippen van deze wereld efkes hebben zitten slapen.
    6 september 2018 00:07
    .Als je de mogelijkheden van andere landen gelezen hebt dan zie ik niet in waarom nl echt beter is en met meer in de finale zou staan.
6 september 2018 00:06
Doordat het waarschijnlijk tussen de klassement renners bepaald gaat worden en wk lastig is te combineren met tour (te lang erna) en vuelta (te zwaar) draait ht dit jaar vermoedelijk extra om wie er nog kracht heeft. Veel renners zullen hun normale top.niveau niet halen.
6 september 2018 08:30
Ik geef Dumoulin weinig kans, zou de hardmaker moeten zijn diep in de finale. Hopen dat een Poels, Kelderman of Mollema er dan nog bij zijn.

Mollema maakt wel de beste indruk en zou voor een dergelijk parkoers een degelijke captain zijn. Poels indien hij kan volgen, zoals Titaantje al aangeeft. Daar kun je op voorhand niet direct van op aan.
    6 september 2018 10:38
    Mollema is toch ook geen afmaker?

    Ik zou echt gokken op Dumoulin hij heeft de grootste motor van allemaal en moet het op kracht en inhoud dan maar doen.
6 september 2018 13:54
Allemaal goede renners, maar de enige echte afmaker zou Mathieu van der Poel zijn. Allemaal gezwam, dat hij de afstand niet aan kan of geen echte klimmer zou zijn. Een wk is meestal er voor zorgen je kruit niet voortijdig te verschieten en in de echte finale heel attent koersen. Inhoud en strijdlust heeft van der Poel en de koers lezen, kan hij als geen ander en na een zware slopende koers heeft hij altijd nog een sterk eindschot. Dit is een afmaker, gewoon zonde, dat hij deze kans laat schieten. Ter herinnering zijn wk bij de junioren in 2013, hoe hij daar in de laatste ronde berg op te keer ging, dat kan hij nog steeds.
    6 september 2018 16:15
    Dat klopt wel maar op dit moment komt hij toch ook bergop tov Kerschbaumer en Schurter tekort. Maar als hij zich ergens op toelegt lijkt hij het te kunnen. Dus wie weet deze winter .. #elfstedentocht

Reacties zijn gesloten.