Kruijswijk blij met ploeg: “De jongens zijn allemaal heel sterk”

vrijdag 13 mei 2016 om 08:14
Kruijswijk blij met ploeg: “De jongens zijn allemaal heel sterk”

Foto: Sirotti

Steven Kruijswijk eindigde donderdag als elfde tijdens de eerste bergetappe van de Giro d’Italia. De Nederlander was na afloop lovend over zijn ploeg. “De manier waarop de ploeg in elkaar steekt, is heel goed”, stelt hij op de website van LottoNL-Jumbo. “De jongens zijn allemaal heel sterk en ik hoef geen trap teveel te doen. Dat scheelt een hoop.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“In de finale is het vervolgens aan mijzelf en ik voel me goed over de etappe”, vervolgt Kruijswijk. “Het enige wat ik mezelf zou kunnen verwijten, is dat ik iets alerter had moeten zijn toen Tom Dumoulin demarreerde. Aangezien het bovenop de klim wat vlakker was, wilde ik daar niet teveel energie in steken en ik had verwacht dat Astana het groepje met Dumoulin nog wel zou terughalen. De schade is echter binnen de perken gebleven en ik ben tevreden over vandaag.”

Ploegleider Addy Engels deelt de mening van Kruijswijk. “Het is altijd even aftasten tijdens de eerste bergetappe, maar we staan er goed voor”, stelt hij. “Het is mooi om te zien dat Primoz Roglic nadat hij twee dagen de tijd nam om van zijn valpartij te herstellen weer op niveau was en tot vier kilometer voor de finish bij Steven in de buurt bleef. Als hij dat vasthoudt, gaat hij van grote waarde zijn voor Steven, deze Giro. Dat geeft Steven een gevoel van rust en dat is belangrijk.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

Sebas 13 mei 2016 om 08:24

Hoppaa! Schadevrij blijven, geduldig doch alert wachten op de derde week en dan alle registers open.

0
Vastaranta 13 mei 2016 om 08:32

Het optimisme wat ik lees bevalt me wel.

0
slice 13 mei 2016 om 08:36

Ik hoop zó dat de beruchte derde week van Steven ook nu weer gaat komen, en dat hij niet gewoon te vroeg goed is. Want dan kan er iets heel moois gaan gebeuren..

0
climber 13 mei 2016 om 08:38

Kruijswijk rijd echt als een klassementsrenner: “Geen trap teveel”. Want morgen kan weer zwaar zijn. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij in de laatste week weer goed is. Wellicht zit er een top 5 of beter in deze keer.

0
mus van de maasstad 13 mei 2016 om 08:46

Als ik zie hoe goed hij nu al is terwijl zijn kracht eigenlijk in de 3e week ligt en ik zie hoe zwaar Nibali en Valverde het gister hadden, die normaal gesproken hier toch voor hem hadden moeten eindigen imo, begin ik toch een heel klein beetje optimistisch te worden over zijn kansen op het podium…

Ik weet dat we pas 1 week onderweg zijn en dat de ene dag de andere niet is en er ook nog veel kan gebeuren. Maar toch….

0
achterhoeker 13 mei 2016 om 08:47

Heb genoten van Kruiswijk (en du Moulin) tot nu toe…eindelijk eens positieve geluiden over Lotto Jumbo want dat negatieve geklaag altijd dat er niets bij die ploeg klopt daar wordt ik zo moe van…
Ter vergelijking met voetbal.. Tlj is echt onderste plaatsen eredivisie kun je echt niet verwachten dat ze met de top mee kunnen doen…gewoon af en toe een stuntje en een paar goede ereplaatsen is al een puike prestatie….

0
Sebas 13 mei 2016 om 09:03

Top 5 zou ik ook graag willen zeggen (op basis van zijn bergop presteren in de derde week van vorig jaar + huidige uitgangspositie), maar dat wordt o zo lastig tegen mannen als Majka, Chaves, Zakarin en Hesjedal.

Die laatste is ook altijd goed in de derde week en overigens een lastige / onvoorspelbare courreur. Hij laat wel een stijgende lijn zien en maakt zich voorlopig nergens druk over. Lijkt goed in z’n vel te zitten getuige zijn laatste interview en zijn 15e plek van gisteren.

http://velonews.competitor.com/2016/05/news/confident-hesjedal-cant-be-bothered-by-lost-time-at-giro_405387

0
Reynaerde 13 mei 2016 om 09:15

Hij ziet er goed uit tot op heden. Als hij in zijn befaamde derde week het niveau kan halen dat hij vorig jaar had, zijn er in dit peloton maar heel erg weinig mannen die hem eraf gaan kunnen rijden.

Mooi ook dat het weer beter gaat met Roglic, trouwens.

0
Scotty 13 mei 2016 om 09:16

Na de tijdrit kan Nederland zomaar 1 en 2 staan met Tommeke en Kruijswijk!

0
F4L 13 mei 2016 om 09:20

De grote vraag is natuurlijk of het hoge niveau dat hij deze week heeft ook betekent dat hij in zijn befaamde laatste week ook een hoger niveau zal halen dan vorig jaar. Indien dat het geval is zou een top vijf zeker mogelijk moeten zijn en misschien zelfs meer.

0
Ideefiks 13 mei 2016 om 09:45

Carpe diem.
Tot nu toe rijdt hij sterk en alert. En ook de ploeg maakt een prima indruk.
Elke dag weer genieten !

0
DirkDeWolf 13 mei 2016 om 09:56

@Sebas. Dat je Zakarin noemt kan ik begrijpen, maar Chavez en Majka? Heb je de afgelopen dagen gekeken? En Hesjedal, serieus? Die staat nu al op meer dan anderhalve minuut.

0
TaDo 13 mei 2016 om 09:59

@scotty Kruijswijk sneller dan Zakarin in de tijdrit? Ik verwacht het niet..
Nog steeds wordt een top 5 a hell of a job met al die kleppers als Nibali, Landa, Valverde, Majka, Chaves, Uran en eventueel Pozzovivo. Maar voorlopig doet Kruijswijk goede zaken.

0
Sebas 13 mei 2016 om 10:13

@ DDW

Ik hoop vurig dat we dezelfde koers hebben gekeken, maar we gaan toch niet nu al Hesjedal afschrijven voor top5 omdat hij na 6 dagen anderhalve minuut toegeeft? Dit is de Giro , geen Eneco Tour. Betreffende Majka en Chavez: vertel jij mij maar eens waarom zij GEEN top5 kandidaat zijn. Het enige argument dat ik kan verzinnen is teveel tijdverlies is de ITT van aankomende zondag. Verder zijn die twee toch buitengewoon gevaarlijk bergop?

0
LyndaLid 13 mei 2016 om 10:17

Hesjedal afschrijven?

Die was gisteren bijzonder goed voor zo vroeg in de Giro! In die etappe waar ie tijd verloor had ie pech dat er voor hem een hoop renners een gat lieten, toen was het over. Zó slecht was ie daar niet, en als er iemand de derde week van Kruijswijk kan toppen dan is het Hesjedal wel!

0
Witte Trui 13 mei 2016 om 10:42

Het is inderdaad een beetje speculeren over het goed zijn van Kruiswijk in de 3e week. Mocht het hem weer lukken (wat de vraag is gezien zijn puike vorm in week 1), dan is er veel mogelijk. Maar er zijn genoeg anderen die ook in orde lijken te zijn. In ieder geval kunnen we concluderen dat het een mooie en open Giro is (en hopelijk blijft), waar niet één ploeg duidelijk bovenuit steekt.

0
Koersmaniak 13 mei 2016 om 11:05

Hesjedal zal niet meer zo sterk zijn nu er gecontroleerd wordt op motortjes

0
LyndaLid 13 mei 2016 om 11:08
Quote:
Dat je Zakarin noemt kan ik begrijpen, maar Chavez en Majka? Heb je de afgelopen dagen gekeken?

Vanwaar eigenlijk de verbazing over Chavez en Majka?! Die waren gisteren absoluut bij de allerbesten..

0
assen 13 mei 2016 om 11:29

Hesjedal was vorig jaar beter dan Kruiswijk in de derde week. Als dat dit jaar weer gebeurt…
Bij TLJ zijn ze vaak optimistisch; ook als het niet goed is. Deze keer deel ik hun optimisme trouwens. :-)

0
Sephiroth 13 mei 2016 om 11:37

In principe zou Kruijswijk zn derde week niet slechter moeten zijn dan normaal, omdat hij snel hersteld (en daardoor minder verzwakt dan andere renners over 3 weken). De vraag is inderdaad dus wel of hij te vroeg heeft gepiekt. Voorlopig rijdt hij in ieder geval erg slim.

Desalniettemin is er een sterk deelnemersveld, dus we zullen zien waar het schip strand.

0
ghostwriter 13 mei 2016 om 12:20

@assen
Als je alleen de laatste week van de Giro van 2015 neemt was Kruijswijk 1:46 minuut sneller dan Hesjedal.

0
assen 13 mei 2016 om 12:39

@ghostwriter
Jij telt de dagen mee dat Kruiswijk ruimte kreeg te ontsnappen? Als ik het me goed herinner, was Hesjedal twee maal sneller als zij samen aan dezelfde laatste beklimming begonnen.
Ik ga het nu even nazoeken…

0
assen 13 mei 2016 om 12:44

Hier 1-na-laatste etappe: Hesjedal is na Aru het snelste
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=27430

Hier 2-na-laatste etappe: Hesjedal is na Aru het snelste
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=27429

Hier 3-na-laatste etappe: Hesjedal is de snelste van alle favorieten, net voor Contador
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=27429

Etappe 16: Kruiswijk is super, en Hesjedal ook maar geeft op Kruiswijk toe
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=27426

Maar zoals je ziet, in de laatste drie bergetappes is Hesjedal duidelijk de betere van Kruiswijk.

0
vlek 13 mei 2016 om 12:50
Quote:
Jij telt de dagen mee dat Kruiswijk ruimte kreeg te ontsnappen?

Dat was niet in de laatste week. Hesjedal heeft daarin nog wel enige ruimte gekregen middels aanvallen (o.a. de rit naar Aprica), maar dat was net als bij Kruijswijk niet de voornaamste oorzaak van de tijdswinst op andere renners.

0
hnac 13 mei 2016 om 13:30

Ondanks dat Hesjedal een sterke renner is voorzie ik dat Kruijswijk sterker is deze Giro.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone