Kristoffer Halvorsen opnieuw de snelste in Olympia’s Tour, Fabio Jakobsen tweede

vrijdag 30 september 2016 om 15:18
Kristoffer Halvorsen opnieuw de snelste in Olympia’s Tour, Fabio Jakobsen tweede

Kristoffer Halvorsen heeft opnieuw de zege opgeëist in Olympia’s Tour. De 20-jarige Noor was in de straten van Zutphen de snelste in de massasprint. Hij versloeg onder meer Fabio Jakobsen, de Nederlands kampioen bij de beloften. Jan-Willem van Schip eindigde als derde.

In de beginfase van de vierde etappe probeerden acht renners de vroege vlucht op te zetten. Die groep bestond onder meer uit Tim Ariesen, Mads Pedersen, Peter Lenderink en Arvid de Klein, maar na twaalf kilometer koers werden zij weer gegrepen door het peloton.

Een nieuwe uitvalspoging van drie renners had meer succes. Jacob Scott, Faglum Karlsson, Julius van den Berg wisten een maximale voorsprong van meer dan drie minuten te vergaren. Het drietal kon op alle klimmetjes de bergpunten verdelen, waardoor Karlsson genoeg punten pakte om de trui van Ariesen over te nemen.

Met nog tachtig kilometer te rijden werd het peloton nog eventjes doormidden gespleten. Het verschil tussen beide groepen liep op tot bijna een minuut. Op twee kilometer van het einde nam BMC Development de leiding in het peloton, maar in de massasprint wisten zij geen podiumplek veilig te stellen. De overwinning ging net als gisteravond naar Noorwegen.


Dit artikel delen:

13 Reacties

Hakkie2 30 september 2016 om 15:29

Halvorsen wordt zo wel een kandidaat voor de u23 wereldkampioenschappen. Al doen Baska en Bauhaus ook mee, geen idee of er meer WT of top PCT renners mee doen.

Chrys 30 september 2016 om 16:06

Eventjes, het kwam dus weer bij elkaar of niet?

djoriana 30 september 2016 om 16:08

@hakkie WT renners mogen toch niet meer aan belofte WK meedoen? of is dit afgeschaft inmiddels?

Brakkel 30 september 2016 om 16:09

Ach sowieso gedevalueerd doordat Gaviria niet mee doet. Prima dat de WT-regel los gelaten is, maar verplicht renners dan wel om in hun leeftijdsklasse uit te komen. Of schaf U23 anders gewoon af.
Maar kandidaat wordt Halvorsen zeker, al komt Jakobsen nog aardig dicht bij op het laatst. Dus onverslaanbaar is hij zeker niet.

Hakkie2 30 september 2016 om 16:10

@djoriana: dat is afgeschaft, net als bij de NC wedstrijden.
Gaviria had begin dit jaar nog het plan om gewoon bij de beloften mee te doen, maar ik denk dat hij in is gaan zien dat hij gewoon kans heeft bij de profs.

djoriana 30 september 2016 om 16:20

@hakkie weer wat geleerd dat wist ik nog niet. al vond ik het toch wel compleet belachelijk dat WT niet en PCT wel mocht. op zich rijden de jonkies in die ploegen toch wel bijna de zelfde programma’s

Hakkie2 30 september 2016 om 16:26

In principe zou het u23 wk tussen Gaviria, Ewan, Mareckzo, Boudat, Halvorsen, Bauhaus en zelfs Benoot kunnen gaan. Maar Gaviria en Ewan rijden al bij de profs en Boudat doet zeker niet mee (Boudat rijdt nu op de baan, net Frans kampioen puntenkoers geworden). Nederland had dus ook voor Looij kunnen kiezen, al is de keuze voor Jakobsen wel te verdedigen.

Kudus doet trouwens wel mee bij de beloftes, maar het lijkt me geen parkoers voor hem.

Janjanssen98765 30 september 2016 om 19:14

Waar rijdt deze gast volgend jaar?
Heeft namelijk behoorlijk wat potentie.

Verweggistan 30 september 2016 om 19:59

@Hakkie: Benoot dan weer niet, want die heeft vorig jaar al het WK bij de profs gereden.

Hakkie2 30 september 2016 om 20:31

@Janjanssen: nog nergens getekend en zelfs nog geen gerucht, vind ik ook heel vreemd.

@Verweggistan: is dat een extra regel? Die kende ik dan weer niet…

Covadonga 30 september 2016 om 21:25

Tlj wakker worden!

Hakkie2 30 september 2016 om 21:31

@Covadonga: TLJ is echt wel wakker. Ieder team wil dit talent, het is alleen de vraag wat hij zelf wil. Ik krijg eigenlijk de indruk dat hij nog een jaar bij Joker wil rijden.

fringale 1 oktober 2016 om 10:34

Sondre Holst Enger is toch ook nog u23, niet ?

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone