Kristoff wint Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt

donderdag 1 mei 2014 om 16:52
Alexander Kristoff

foto: Sirotti

Alexander Kristoff heeft Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt 2014 op zijn palmares bij geschreven. De Noor van Katusha was sneller dan John Degenkolb en Jérôme Baugnies in een sprint met een uitgedund peloton. Lars Boom was op een dertiende plek de beste Nederlander.

Kelderman test de benen
In het eerste wedstrijduur regende het aanvallen. Daardoor kwam de ontsnapping ook pas laat tot stand. Christoph Pfingsten (Nationaal team), Mirko Selvaggi (Wanty-Groupe Gobert), Clement Koretzky, Anthony Delaplace (beide Bretagne-Séché), Eduard Vorganov (Katusha), Ben Gastauer (AG2R La Mondiale), Marek Rutkiewicz (CCC Polkowice), Paul Voss (NetApp-Endura) en onze landgenoot Wilco Kelderman (Belkin) vormden de vluchtersgroep. Kelderman komt terug van een hoogtestage en testte de benen met het oog op de Giro d’Italia. Vooral bergop liet de jongeling een goede indruk achter.

Mammolshain breekt finale open
De laatste beklimming van de Mammolshain (met uitschieters tot 26%) op dertig kilometer brak de finale open. De groep met Kelderman was daarvoor al terug gepakt. Een aantal renners greep deze klim aan om aan te vallen. Onder meer tweevoudig winnaar Fabian Wegmann zat daarbij, evenals Aleksandr Kolobnev, Brice Feillu en het 19-jarige Duitse toptalent Silvio Herklotz.

Sprint met uitgedund peloton
De groep-Wegmann, tien renners groot, reed in korte tijd een dikke halve minuut bijeen. Giant-Shimano had enkel Johannes Fröhlinger nog over om werk te doen voor Degenkolb, maar kreeg bijval van Katusha en MTN-Qhubeka, die reden voor respectievelijk Kristoff en Gerald Ciolek. In een regenachtig Frankfurt trok Katusha alles op een lint en zette het Kristof perfect af. Degenkolb zat in zijn wiel, maar kon er niet over komen. ”Er war zu stark für mich”, zei de Duitser achteraf.

flag-de Rund um den Finanzplatz 2014 (1.HC)
1. flag-no Alexander Kristoff (Katusha) in 4u49m31s
2. flag-de John Degenkolb (Giant-Shimano) z.t.
3. flag-be Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) op 1s
4. flag-be Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise) op 2s
5. flag-be Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise) z.t.
6. flag-de Rick Zabel (Nationaal team) z.t.
7. flag-de Fabian Wegmann (Nationaal team) z.t.
8. flag-de Jan Dieteren (Team Stölting) z.t.
9. flag-pl Bartlomiej Matysiak (CCC Polkowice) z.t.
10. flag-fr Benoit Jarrier (Bretagne-Séché) z.t.
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair