Kristoff vloert smaakmaker Sagan in sprint Californië

Door , zondag 22 mei 2016 om 00:40
Kristoff vloert smaakmaker Sagan in sprint Californië

foto: Sirotti, archief

De voorlaatste etappe van de Ronde van Californië is een prooi geworden voor Alexander Kristoff. De Noor van Katusha wist als eerste de meet te passeren in Santa Rosa na een etappe van ruim 175 kilometer. Nummer twee werd Peter Sagan, die de hele dag al in de aanval had gereden. Danny van Poppel werd de beste Nederlander op een derde plaats. De leiderstrui blijft voor Julian Alaphilippe.

Sagan en Van Avermaet in de aanval
Een zeer attractieve openingsfase leverde meerdere kopgroepen op, waar grote namen zich in mengden. Uiteindelijk wisten zes renners weg te geraken: Peter Sagan (drager puntentrui), Greg Van Avermaet, George Bennett (negende algemeen), Javier Megias, Rob Squire en Krists Neilands. Zij kregen niet veel ruimte, het peloton liet het gat namelijk niet groter worden dan twee minuten.

Solo Sagan
Wereldkampioen Sagan vond het niet hard genoeg gaan en demarreerde uit de kopgroep, waarna deze achter hem uiteen spatte. Etixx-Quick-Step, Katusha en Direct Energie haalden de vijf achtervolgers terug en liepen langzaam in op de regenboogtrui, die overigens niet zichtbaar was vanwege de groene puntentrui. Op twintig kilometer van de streep zag Sagan een uitgedund peloton voorbij komen. Tijdens de lokale rondes in Santa Rosa hielden de ploegen van de overgebleven sprinters het tempo hoog.

Sagan komt net tekort op Kristoff
LottoNL-Jumbo probeerde de sprint nog te ontregelen, maar die poging liep op niets uit. Katusha leidde Alexander Kristoff vervolgens perfect uit. De Noor wist Sagan maar nipt voor te blijven. Danny van Poppel sprintte naar de derde plaats, Mike Teunissen werd vierde. Timo Roosen zorgde voor een derde landgenoot in de top tien, hij reed naar een negende plaats.

Dit artikel delen:

14 Reacties

WCEendT 22 mei 2016 om 00:41

Degenkolb liet zich ff zien, maar werd gewoon weggedrukt… hoop dat hij zijn niveau nog weet te halen dit jaar.

Disarray96 22 mei 2016 om 00:43

Teunissen 4e, dat is toch niet slecht! Slim gepositioneerd van hem

Belmonte 22 mei 2016 om 00:44

Edit redactie: We weten ervan af.
Voor WielerFlits is het echter een noodzakelijke inkomstenbron die de continuïteit van de site garandeert.
We vragen hiervoor jullie begrip.

rahimns 22 mei 2016 om 00:44

Mike sprint nog netjes naar een 4e plek en ook Timo Roosen nog in de top 10. Morgen mogen ze het nog 1 keer proberen met Dylan

Prima Facie 22 mei 2016 om 00:44

Van Poppel valt toch een beetje tegen. Hij zat ideaal geplaatst maar kon de top-2 niet bedreigen, terwijl Sagan kilometers in de aanval is geweest. Teunissen dan wel weer verrassend sterk in de sprint.

oscarito1908 22 mei 2016 om 01:08

Tja commerciële belangen. Ik snap het wel. Maar een alternatief zou niet verkeerd zijn.

jp.vanoosterhout 22 mei 2016 om 01:38

mijn favoriete renner SAGAN wanneer we hebben nog nooit zo een terechte wereldkampioen gehad. Rijdt altijd,maakt altijd de wedstrijd ,wint heel vaak !! geweldig en nu moet een kristoff het uiterste geven om sagan te kloppen na zoveel in de aanval geweest te zijn geweest

Rosanero 22 mei 2016 om 02:01

@Prima Facie: hoezo? Kristoff en Sagan horen gewoon veel sneller te zijn.

We moeten hier allemaal geen landgenoten gaan overschatten, helemaal nergens voor nodig. Dat Sagan hier niet wint is natuurlijk eeuwig zonde. Dat had weer een verhaal geweest…

Vic413 22 mei 2016 om 09:19

Doodzonde dat Sagan hier niet wint. Had het echt verdiend. Wel leuk om John beton weer aan het werk te zien.

gavirialaphilippe 22 mei 2016 om 09:48

Sagan held, nog bijna Kristoff kloppen na zo lang in de aanval.

Prima Facie 22 mei 2016 om 10:05

@Rosanero
Sagan is niet echt meer de topsprinter van weleer. Zeker niet na een zware inspanning. Kristoff natuurlijk wel, maar die had ook moeite met Sagan. Ik zie in Van Poppel wel een topsprinter in wording en ik hoop dat ie wat stapjes kan zetten.

fringale 22 mei 2016 om 11:36

Sagan laat met zijn impulsiviteit en tweede plaats merken dat hij klaar is om zijn prestaties in de tour van vorig jaar te herhalen.

vlek 22 mei 2016 om 11:57

Wippert DNF.

Balen, net een dag voor de rit die hem het meest moet liggen.

jp.vanoosterhout 22 mei 2016 om 14:45

prima facie wat zeg jij nou sagan is niet de topsprinter van weleer.laat me duidelijk zijn.
sagan blijft een topsprinter ,hij kan misschien niet op tegen kittel,greipel e.d maar kan altijd tussen 3 en 5 sprinten ,dat heeft hij altijd gedaan!!! maar wat sagan nog meer presteert buiten een sprintje rijden is echt niet normaal aanvallen en dan nog meesprinten en voor van poppel,coquard is echt goed !!

Headlines

Materiaalzone

Populair