Kristoff vloert Howard in Tour des Fjords, Van der Lijke zevende

Kristoff vloert Howard in Tour des Fjords, Van der Lijke zevende

foto: Muscat Minicipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

donderdag 1 september 2016 om 17:50

Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Tour de Fjords gewonnen. De 28-jarige Noor van Katusha liet in de massasprint Leigh Howard en Nikolay Trusov zijn kuiten zien. Howard blijft wel de leider. Nick van der Lijke eindigde als zevende.

Budding mee in offensief
Net als in de Vuelta a España eerder vandaag, duurde het ook in Noorwegen heel lang voordat er een kopgroep de ruimte kreeg. Uiteindelijk wisten acht renners zich af te scheiden van het peloton. William Clarke (Drapac), Michael Reihs (Stölting Service Group), Kenny De Ketele (Topsport Vlaanderen-Baloise), Martijn Budding (Rabobank), Jonas Gregaard Wilsly (Riwal Platform), Ole André Austevoll (Coop-ØsterHus), Bjørne Tore Hoem (Joker-Byggtorget) en Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) maakten het mooie weer. Ze kregen een maximale voorsprong van vijf minuten.

Kerkhof speelt dood of de gladiolen
De regen kwam in Noorwegen vandaag met bakken uit de hemel. Waar het peloton het aanvankelijk wel prima vond, besloot Katusha in de finale de gashendel toch nog eens vol open te trekken, waarop BMC en IAM Cycling besloten mee te werken. De koplopers werden door de impulsen van die drie teams snel ingerekend, maar met nog twintig kilometer te gaan besloten meerdere waaghalzen hun kans te gaan. Al die pogingen werden teniet gedaan door Katusha, totdat Tim Kerkhof aan de boom schudde met nog vijf kilometer te gaan. Hij hield lang vol, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Vervolgens maakte Kristoff het werk van zijn ploeg af in de massasprint, waarin Sjoerd van Ginneken nog ten val kwam.

Dit artikel delen:

7 Reacties

vlek 1 september 2016 om 17:56

Van der Lijke eindelijk weer eens in de toptien van een uitslag. Hopelijk is dit de aanzet voor een stap terug omhoog, want vooralsnog viel het wel heel erg tegen wat hij heeft laten zien bij Roompot.

0
Geraint 1 september 2016 om 18:47

Wat een zwak deelnemersveld. Die Noren kunnen ook alleen winnen als de toprenners er niet zijn ;)

0
horsm 1 september 2016 om 18:48

Volgens mij is geen enkele wt-renner vooruitgegaan na een terugkeer tot roompot. Het blijft een soort Vacansoleil-light.

0
kelderfan 1 september 2016 om 20:23

@vlek
Nick van der Lijke zou net als Daan Olivier weer een stapje omhoog kunnen doen.
Hij mag zich in zo’n zwak veld weer eens tonen. Clement spaart zich kennelijk.

0
xistnc 1 september 2016 om 21:30

@kelderfan
Is het uit met Nicky?

0
kelderfan 1 september 2016 om 22:08

@xistnc
Nicky heeft zelf besloten om een stap terug te doen. Maar dit jaar is hij nog niet vaak de top-tien binnengeslopen. Volgens mij heeft hij wel meer in zijn mars. Maar ik heb meer met Kelderman en Sep Vanmarcke toch.

0
Koersmaniak 2 september 2016 om 09:14

De bergprijs lag op 56 meter boven zeeniveau en zorgde er toch voor dat het peloton uiteen gereden werd, hieronder het verhaal:
De helling was en eigenlijk niet meer dan een tunnel onder één van de vele fjorden in het westen van Noorwegen. Een tunnel van acht kilometer welteverstaan. Eerst 4,6 km bergaf met – ondanks het gebrek aan natuurlijk licht – snelheden van boven de 100 km/u. Nadien en een diepte van 266 meter onder zeeniveau te hebben bereikt, 3,4 km bergop met een gemiddeld stijgingspercentage van 9 procent: 3,4 km lang, geen enkele bocht, artificieel licht en weinig zuurstof. De streep van de bergprijs lag net bij het buitenrijden van de tunnel.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone