Kristoff triomfeert voor derde keer op rij in regenachtig Frankfurt, Ligthart vijfde

maandag 1 mei 2017 om 17:42
Kristoff triomfeert voor derde keer op rij in regenachtig Frankfurt, Ligthart vijfde

Alexander Kristoff heeft in Frankfurt Rund um den Finanzplatz op zijn naam geschreven. De renner van Katusha won na een slopende wedstrijd van 215 kilometer de sprint van een uitgedund peloton. Voor de Noor is het zijn derde zege op rij in de Duitse eendagskoers. Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) was op een vijfde plaats de beste Nederlander.

Drie Nederlanders in kopgroep
Een vooruitzicht van een lange koers met acht beklimmingen weerhield de Belg Antoine Warnier (WB Veranclassic) er niet van om al vroeg de aanval te zoeken. Op zijn initiatief ontstond er een kopgroep van acht man, met naast de Nederlanders Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Twan Castelijns (LottoNL-Jumbo) en Peter Koning (Aqua Blue) ook de Belgen Jens Wallays (Sport Vlaanderen – Baloise), Dries De Bondt (Verandas Willems), de Duitser Carl Sobolla (Duitse selectie) en de Rus Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo). De acht reden een voorsprong van meer dan tien minuten bij elkaar.

In de stromende regen zette Katusha zich aan kop van het peloton, waarna de voorsprong gestaag afnam. Een voor een haakten er renners in de kopgroep af. Van Goethem en Wallays werden op 46 kilometer van het einde als laatste vluchters ingerekend door het peloton.

Nils Pollitt (Katusha) en Nico Denz (AG2R La Mondiale) probeerden het vervolgens en kregen even later gezelschap van onder meer Michael Matthews (Sunweb), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Ben Swift (UAE-Emirates) en Juan José Lobato (LottoNL-Jumbo). Er ontstond een nieuwe kopgroep van 18 man. Daarin ontbraken Peter Sagan, André Greipel en Marcel Kittel. De drie favorieten hadden vanwege het slechte weer vroegtijdig opgegeven. De koplopers kregen echter weinig ruimte, het peloton met onder meer Kristoff zorgde op 16 kilometer van het einde voor een hergroepering.

Kristoff maakt favorietenrol waar
De Belg Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen – Baloise) en de Sloveen Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) waagden vlak na de samensmelting een poging om een massasprint te voorkomen, maar een voorsprong van ongeveer 15 tellen bleek niet voldoende. Het duo werd in de slotronde ingerekend. In de straten van Frankfurt zou een uitgedund peloton om de overwinning gaan sprinten. Rick Zabel trok de sprint aan voor kopman Kristoff, waarna Jasper Stuyven in derde positie een gat moest laten. De twee Katusha-renners reden weg bij de rest, waarna zij als eerste en tweede over de finish reden.

Nederlandse zege bij de beloften
Bij de beloften was er wel Nederlands succes. Fabio Jakobsen van SEG Racing versloeg de Deen Casper Pedersen in een sprint-a-deux.

Dit artikel delen:

36 Reacties

thombvb 1 mei 2017 om 17:42

Sprint der stervende zwanen. Ligthart zeer sterk.

BenderBeach 1 mei 2017 om 17:44

Dit was geen massasprint. Dit was een duo demarrage van Katusha (Zabel en Kristoff) in de laatste kilometer.

Witte Trui 1 mei 2017 om 17:45

Jammer dat Lobato niet naar voren gebracht kon worden. Die zou bij TLJ toch leren sprinten met een treintje? Nou zat iedereen wel stikkapot.
Sterk van Ligthart en ook Kreder zat er goed bij. Mooie koers!

horsm 1 mei 2017 om 17:45

Ligthart 5, Lobato 6 en….. Michel Kreder in de top 10??? Fietst hij nog dan?

ProfrondeZevenbergen 1 mei 2017 om 17:45

Als Stuyven zijn eigen sprint rijdt, had hij tweede of zelfs eerste kunnen worden. Slechte race van Trek.

HoofdIsVrij 1 mei 2017 om 17:46

Boonen/Steegmans taferelen. Knap hoor.

Tuubke 1 mei 2017 om 17:48

Het lijkt wel alsof niemand behalve Katusha door had dat dat laatste rondje maar drie kilometer was. Niet echt attent gereden van de rest. En waar waren al die TLJ-renners op het eind? Lobato moest het in z’n eentje uitzoeken.

Gelei 1 mei 2017 om 17:48

Schuiver van Stuyven in die laatste bocht?? Merkwaardig hoe de twee katusha's plots los waren.

Random wielerliefhebber 1 mei 2017 om 17:51

Katusha was erg sterk vandaag, ze houden er daar geen kleine renners op na. Kristoff had best ff in mogen houden zodat zabel ook is een overwinning pakt, die heeft er wat minder haha

gesink/dekker 1 mei 2017 om 17:52

Ik dacht misschien kan ik hier nog een sprinter ”scouten” voor in mijn Scorito Giro poule, maar op het eerste gezicht is dat niet echt gelukt :(

schipperaar 1 mei 2017 om 17:53

Was er sprake van samenwerking tussen Degenkolb en Stuyven of was het ieder voor zich?

elrio 1 mei 2017 om 17:58

Matthews valt ook tegen in de sprint…

Random wielerliefhebber 1 mei 2017 om 18:00

Gesink/dekker, zabel rijd de Giro misschien dat kan een optie zijn

kelderfan 1 mei 2017 om 18:00

Door een forcing van De Tier bergop ontstond een groep van zeventien renners waarbij ook Martens en Lobato. De mannen van Kristoff brachten daarna de samensmelting tot stand.
Van Emden heeft nog geprobeerd om Lobato naar voren te brengen, maar dat was helaas niet voldoende.

Dolfy 1 mei 2017 om 18:02

@schipperaar Stuyven had bij het ingaan van de slotkilometer een klein kettingprobleem melde Degenkolb daarnet waardoor ze elkaar kwijtraakte.

Ps, Maarten van Trijp schoot overigens raak in de Omloop van Wallonië eerder op de dag..

horsm 1 mei 2017 om 18:03

@kelderfan, klinkt als goed werk van de Ardennejumbo’s

Sebas 1 mei 2017 om 18:05

Hoorde Degenkolb op de Duitse tv zeggen, dat Stuyven problemen had met z’n wiel in de laatste bocht. Daardoor viel het gat. Of het een lekke band, gebroken spaak óf glijder was; kon ik er niet op uit maken.

De Nederlanders doen het voor Aqua Blue vandaag: Koning in de kopgroep en Kreder in de sprint. Verder sterk van Ligthart hoor: 5e in een WT-koers is toch geen kattenpis. TLJ hard gewerkt onderweg en komen daardoor in de sprint tekort? Lobato moest inderdaad van te ver komen.

Jessevd02 1 mei 2017 om 18:06

je kan ook altijd kritiek hebben op lotto jumbo lees ik hier
Ze waren gewoon goed maar op het laatst konden ze lobato niet meer echt van voren houden jammer maar wel heel goed gereden van lotto jumbo en veel aangevallen
rijden ze is aanvallend is het nog steeds niet goed

Lombarda 1 mei 2017 om 18:07

Waarom deed Van Avermaet niet mee? Echt een parkoers op zijn maat.

elrio 1 mei 2017 om 18:12

Als Wellens had meegedaan had ie gewonnen denk ik met dit weer, die was weggereden op 50 km van de finish en die hadden ze nooit meer terug gezien.

Wielerliefhebber6 1 mei 2017 om 18:20

@Lombarda,
Van Avermaet heeft besloten even een rustperiode in te lassen na zijn lange voorjaar, van Omloop tot LBL.

Betancur, Quintana, Sagan 1 mei 2017 om 18:24

Het was toch gewoon Kreder die het gat liet in de sprint?! In het juiste wiel zitten en het dan kwijtraken voordat Kristoff gaat sprinten .. Dramatisch

Lombarda 1 mei 2017 om 18:26

LJ erg goed! Maar gelukkig blijft er voor WF’ers nog genoeg te klagen over.

roadrider 1 mei 2017 om 18:30

Dat plaatselijke rondje is toch wel WT-onwaardig.

Wurffie 1 mei 2017 om 18:38

Is Gaviria niet gestart of afgestapt? Had hem hier wel vooraan verwacht.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair