Kris Boeckmans verwacht op korte termijn rentree te maken
Foto: Sirotti
vrijdag 4 maart 2016 om 09:52

Kris Boeckmans verwacht op korte termijn rentree te maken

Kris Boeckmans verwacht op korte termijn opnieuw wedstrijden te kunnen rijden. De 29-jarige renner van Lotto Soudal kwam zes maanden geleden tijdens de Ronde van Spanje zwaar ten val, maar zijn herstel verloopt voorspoedig. Binnenkort verwacht hij een wedstrijdprogramma samen te kunnen stellen. “Dit voelt aan alsof je een grote klassieker wint”, vertelt hij aan Sporza.

“Het gaat vrij goed tot zeer goed. Het is een groot mirakel als je bekijkt waar ik nu al sta. Ik denk nog wel terug aan wat er in augustus 2015 gebeurd is, maar blijf er niet bij stilstaan. Ik heb zes mooie maanden afgewerkt en heb alles goed verwerkt”, aldus Boeckmans.

Binnenkort volgen er testen om te kijken of hij klaar is voor een comeback. “Na die tests steken we de koppen bij elkaar en zullen we mijn programma vastleggen. Ik broed al lang op een comeback in het peloton. Wanneer dat precies zal zijn, zullen we na de tests in overleg beslissen. Ik heb in zes maanden één keer frieten gegeten en voelde me erna slecht. Voor de rest heb ik er alles aan gedaan om opnieuw renner te worden”, geeft hij aan.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2016 10:23
Heel mooi. Ook mooi van Lotto dat ze zijn contract gewoon verlengd hebben.
4 maart 2016 10:24
Toch een keer friet gegeten. Dat wordt niks
4 maart 2016 11:04
Als je ziet vanwaar hij terug moet komen is het straf dat hij na 6 maanden denkt aan een terugkeer in het peloton.
Veel respect voor de mens Boeckmans.
4 maart 2016 11:11
Mooi dat hij zo vlot alweer terug kan keren.
4 maart 2016 11:41
Dat hij een mirakel noemt is niets aan gelogen, wat gun ik hem graag een mooie overwinning, een touretappe of een klassieker. Wel van de frieten afblijven, Kris!
4 maart 2016 12:35
Klasbak, op en top vakman en als er nu 1-tje is die ik een mooie zege gun dan is hij het wel! Hoop dat zijn rentree voorspoedig zal verlopen, maar vrees wel dat de realiteit zal zijn dat hij nog maanden zoniet de rest van het jaar nodig zal hebben om weer op het niveau van voorheen te komen.
4 maart 2016 21:24
Ik zou in zijn plaats erg rustig doen en al helemaal niet meer gaan sprinten want ik heb er maar heel weinig zo hard in de kreukels zien liggen als deze, echt verschrikkelijk.

Reacties zijn gesloten.