Kopecky geklopt door ploeggenote Vollering in Strade: “Geen afspraken gemaakt”

zaterdag 4 maart 2023 om 14:43
Kopecky geklopt door ploeggenote Vollering in Strade: “Geen afspraken gemaakt”

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky heeft zichzelf net niet weten op te volgen in Strade Bianche: in Siena werd ze nipt geklopt door haar ploeggenote Demi Vollering. “Natuurlijk is het leuk om zelf te winnen. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat er iemand van SD Worx op de eerste plaats staat”, aldus Kopecky voor de camera van Sporza.

Kopecky en Vollering ging op de laatste beklimming, de Via Santa Caterina, op en over koploopster Kristen Faulkner en streden vervolgens samen om de zege. Waren er afspraken gemaakt voor zo’n scenario? “Neen, er waren geen afspraken gemaakt”, vertelde Kopecky na de finish. “Zodra we wisten dat we geen rekening meer moesten houden met Trek-renster Amanda Spratt, was het Demi tegen mij.”

“Demi en ik hebben er gewoon het beste van gemaakt en gesprint voor de zege. Het was spannend. Meteen na de finish wisten we ook niet wie gewonnen had.” Uiteindelijk bleek Vollering aan het langste aan te hebben getrokken. “Natuurlijk is het leuk om zelf te winnen. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wie wint, zolang er maar iemand van SD Worx op de eerste plaats staat.”

“Ik ben blij voor Demi dat ze deze wedstrijd op haar erelijst heeft gezet. Vorige week won ik de Omloop, vandaag wint Demi”, aldus Kopecky die een ‘goed gevoel’ aan de wedstrijd heeft overgehouden. “Dit is hoopgevend voor de mooie wedstrijden die er nog aankomen.”

Lees ook:
Demi Vollering wint Strade Bianche na rare finale met Lotte Kopecky
Dit artikel delen:

9 Reacties

Cochise 4 maart 2023 om 14:53

Dacht ze dat ze Spratt voorbij reden in de slotkilometer en niet Faulkner? Anders begrijp ik de verwijzing naar Spratt helemaal niet.

Verder erg professioneel, duidelijk beetje ontgoocheld dat ze niet zelf won maar ook niet rancuneus of misgunnend richting Vollering, dat zou je wel op haar gezicht kunnen aflezen anders. Misschien wel ergens een kleine "hier krijg ik de komende weken wel eens iets voor in de plaats van de ploeg"-hint.

3
Oblomov 4 maart 2023 om 15:07

Dat moet wel. Denk dat ze maar de helft meekrijgen van wat er allemaal door ploegleiders in die oortjes geschreeuwd wordt en dat die ploegleiders op hun beurt ook maar de helft van het koersverloop meekrijgen.

0
Polleke 4 maart 2023 om 17:09

De helft is zeer ruim bemeten, die volgauto’s rijden, vooral vandaag, blind in een kolonne, minuten achter de koplopers… impact : nihil, zoals in de meeste klassiekers trouwens…

0
de adelaar 4 maart 2023 om 17:03

Meer dan nette reactie , ze kan ook niet anders, tweede worden is altijd teleurstellend maar to voor kort had ze vaak wat te zeiken maar hulde!

1
Johnny67 4 maart 2023 om 20:41

Vollering gewoon de sterkste op de laatste klim. Op moment dat ze bijna hek in gereden werd, keek Kopecky en zette aan. Vollering reed er echter weer sterk naar toe.

0
Dave Dubbeldammer 5 maart 2023 om 10:12

Wat er ook van zij, Kopecky is een kutwijf volgens Vollering. Dat riep ze haar toe net na de finish.

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 10:20

Blijft een Hollandse he, hart op de tong.

0
fritsspits4 4 maart 2023 om 19:04

Is het oke als de hulp de kopvrouw in de sprint verslaat??

-1
Ypuh 4 maart 2023 om 19:28

Denk niet dat er vandaag gereden is met de verwachting van een sprint. Kan me niet voorstellen dat er een ploeg een treintje voor de Piazza del Campo opgesteld heeft en in klassiekers is Vollering ook gewoon kopvrouw.

Vollering leek me ook gewoon de sterkste. Heeft het meeste werk gedaan in de finale en dan ook nog de beste sprint.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone