Koos Moerenhout: “We hadden dit als doel”

zondag 26 juli 2015 om 16:03
Koos Moerenhout: “We hadden dit als doel”

foto: Sirotti (archief)

Koos Moerenhout is een blij man. De oud-prof is momenteel ploegleider bij Rabo-Liv. De Nederlandse formatie pakte dit jaar voor het tweede jaar op rij de zege in La Course. Na Marianne Vos was vandaag Anna van der Breggen de beste in Parijs. WielerFlits sprak met Moerenhout na afloop.

“Het was vooral koers van achteren door die valpartijen en alles”, zegt hij. “We hebben het als ploegleiderswagen heel druk gehad. Het was echt een komen en gaan van rensters die vielen en dan weer teruggebracht konden worden, en veel lekke banden.”

Het was de hele koers regenachtig. “Je weet dat het zo kan zijn. Als het nat wordt, dan wordt het een hele andere koers. En dat kan voor de mannen zometeen ook het geval zijn”, kijkt hij vooruit naar later vandaag, als de mannen de slotrit afwerken.

De tactiek was dat Van der Breggen zou aanvallen. “We hadden dit als doel, dat Anna zou aanvallen.” In dat geval hoefde de Nederlandse ploeg niet te werken en kon wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot zich opmaken voor een eventuele sprint. “Zij valt vlak voor de laatste kilometer, dus die vlieger ging niet op. Gelukkig haalde Anna het.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Borsje 26 juli 2015 om 17:29

Prima tactiek, prima uitvoering. Zeer sterke Anna natuurlijk. Pauline had dus ´gelukkig´ toch niet gewonnen c.q. hoeven winnen….

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone