zaterdag 28 september 2019 om 15:41

Koos Moerenhout: “Grootste gevaar voor Van der Poel is alleen komen te zitten”

Video Bondscoach Koos Moerenhout is zich bewust van de gevaren die zich zondag op het wereldkampioen kunnen voordoen voor Mathieu van der Poel. “Het grootste gevaar voor hem is dat hij alleen komt te zitten en dat iedereen op zijn wiel zal rijden”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits

“Dat kan inderdaad een gevaar zijn”, gaat de bondscoach verder. “Maar dat is een scenario. Dat hoort erbij als je genoemd wordt als topfavoriet, want dan gaan mensen toch anders naar je kijken en hun tactiek misschien wel aanpassen aan die van ons. Ik denk dat de Belgen dat niet zullen doen. Die zullen proberen hun eigen koers te rijden.”

“Mathieu hoort bij de topfavorieten, maar ik denk dat meerdere coureurs dat predikaat kunnen opeisen. Over Sagan wordt niet veel gesproken, maar ik denk dat je hem daarmee tekort doet”, kijkt Moerenhout tot slot verder naar de andere favorieten. “De Belgen en de Italianen bijvoorbeeld, maar ik denk dat het lijstje redelijk voor de hand liggend is.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
28 september 2019 15:47
bwah, als halve Belg zal dat nog meevallen en dan niet te vergeten al die Belgische motards in de koers al dan niet met een camera .... ;)
28 september 2019 15:55
Als Mollema en Terpstra (mogen) aanvallen dan is de kans natuurlijk groter dat hij alleen komt te zitten in de laatste 60.
    28 september 2019 18:52
    Lijkt me een goed plan om Mollema op 100 km aan te laten gaan. Die wroet door, taai als ie is, kan klimmen en wint misschien. Zie hier op dit parcours met het voorspelde weer geen jongeling winnen.
28 september 2019 16:04
Parcours niet net iets te lastig voor VDP? Zie er meer een Alaphilippe - parcours in.
28 september 2019 17:14
Mocht Terpstra in vorm zijn die zeker als lijfwacht inzetten, ik dank dat dat de belangrijkste knecht zal zijn.
28 september 2019 19:09
Teunissen, Langeveld, Terpstra, Van Baarle, op papier moeten deze jongens lang mee kunnen. Maar zelfs als VDP in de finale alleen komt te zitten is er geen man overboord. Hij is slim genoeg om de wedstrijd te lezen.
28 september 2019 19:14
Ik vrees dat het NK team op dit parcours veel te zwak is.
En als het morgen echt beestenweer is staat er misschien een Traksel 2.0 op; middelmatig renner maar als enige goed bestand tegen beestenweer.
    28 september 2019 19:55
    Als het slecht weer is wint een middelmatige renner? Dan zijn de toprenners dus van suiker gemaakt en wint er morgen een freak met een vetlaag.
    29 september 2019 02:06
    @ assen De dag van de Traksel winst in Kuurne was het zomers weer in vergelijking met de legendarische Luik Bastenaken Luik 1980 gewonnen door Bernard Hinault en was dat een middelmatige renner?
    @ redactie wat is dat met al die links van die dames? Zie volgende post van ene Tanja. Ik klik er wel niet op, omdat ik het niet vertrouw.

Reacties zijn gesloten.