Koning Willem-Alexander benoemt Van Vleuten tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Koning Willem-Alexander benoemt Van Vleuten tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Annemiek van Vleuten wint La Course 2018, voor Van der Breggen - foto: ASO

maandag 3 december 2018 om 22:53

Annemiek van Vleuten verloor eerder op maandagavond haar titel Wielrenster van het Jaar aan Anna van der Breggen. Desalniettemin stond de wereldkampioene tijdrijden tóch in de spotlights. Sport-minister Bruno Bruins nam het woord en vertelde dat koning Willem-Alexander haar benoemd heeft tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op het Wielergala in Den Bosch zei Bruins het volgende over de 36-jarige renster van Mitchelton-Scott: “Je bent een enorme vechter, iemand die nooit opgeeft, iemand die zichzelf na elke tegenslag weer oppept en vooruitkijkt. Daarin ben je een voorbeeld voor velen, voor sporters en niet-sporters.” Onder luid applaus van de zaal werden de daarbijbehorende versiersels bij Van Vleuten opgespeld, die daardoor zichtbaar geëmotioneerd was.

Van Vleuten was dit jaar de beste in de Giro Rosa, La Course en de Boels Ladies Tour, voordat ze dus opnieuw wereldkampioene tijdrijden werd. Tijdens de wegwedstrijd werd ze met een gebroken knie – na een valpartij, bleek na de koers – zevende. Van die kwetsuur revalideert ze momenteel. De Utrechtse is nog wel in de running voor de titel Sportvrouw van het Jaar, evenals Van der Breggen. Op 19 december horen zij tijdens het Sportgala van NOC*NSF of zij hebben gewonnen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

sooike 3 december 2018 om 23:03

Troostprijs misschien, maar voor haar wellicht een hoofdprijs. Zonder meer verdiend. Had voor mij ook Sportvrouw mogen worden .

0
HSV 3 december 2018 om 23:13

Allebei zijn het toppers. Wel had ik dit jaar vanwege wk na 5 tweede plaatsen de voorkeur voor Anna. Mooi dat ze beide in de onderscheidingen vallen.

0
Cayolle 3 december 2018 om 23:51

@HSV: Inderdaad, helemaal eens!

0
Hoebele 3 december 2018 om 23:35

Super!

0
Crossblesser 4 december 2018 om 02:00

Mooi hoor!

0
west 4 december 2018 om 07:13

Chapeau! En de ceremonie uitgezeten zonder iets te breken!

0
Mwielerfan 4 december 2018 om 08:50

Mooi hoor. Zou bizar zijn als ze sportvrouw vh jaar wordt maar geen wielrenster vh jaar.

0
samuello 4 december 2018 om 10:52

Niet per se. Bij sportvrouw en sportman van het jaar wordt veel meer rekening gehouden met de emotie van het publiek. Dat is waarom max verstappen vorige jaren won, terwijl hij het slechter deed dan dit jaar. Veel mensen in nederland leven mee met van vleuten na pech in zowel de olympische spelen als het op het wk. Ze gunnen haar daarom de prijs meer en ik geef haar een goede kans om te winnen.

Wielrenster van het jaar gaat gewoon om wie de beste is en negeert daarbij het sentiment, en terecht.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone