König nieuwe kopman Sky: “Ik kan op het podium eindigen”

dinsdag 26 mei 2015 om 11:24
König nieuwe kopman Sky: “Ik kan op het podium eindigen”

Leopold König op Madonna di Campiglio - Foto: Sirotti

Na de opgave van Richie Porte tijdens de rustdag van de Giro d’Italia is Leopold König die nieuwe teamleider bij Sky. De Tsjech staat er niet eens slecht voor, op een vijfde plek met zes minuten en 36 seconden achterstand op leider Alberto Contador. Hij is maar twee minuten en zeventien seconden verwijderd van een eventuele podiumplek.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

König baalt van het verlies van zijn kopman. “Hij was zo goed dit jaar, hij was zo constant dit jaar”, zegt de 27-jarige renner over Porte op Cycling Weekly, waar hij zichzelf vergelijkt. “Als je naar mijn resultaten kijkt was ik geen goede renner en Dave Brailsford (manager Sky, red.) zal gedacht hebben dat ik niet zo’n beste aankoop was!”

“Het team vertelde dat ik er nu klaar voor moet zijn. De situatie is helemaal veranderd. We gaan nu voor een goed klassement voor mij, we gaan proberen de puntentrui van Elia Viviani binnen te halen en we gaan ook voor etappezeges.”

König baalt nu wel van de één minuut en 57 seconden die hij verloor in de dertiende etappe naar Jesolo, waar ook Porte en Contador tijd verloren. “Ik kan op het podium eindigen, of wellicht op een vierde plek. Ik hoop alleen dat die twee minuten niet het verschil maken in Milaan.”

Verder geeft de nummer zeven van de vorige Tour de France aan dat het rijden van grote rondes hem in het bloed zit. “Ik ben zo geboren. Ik ben vrij constant. Na een rustdag herstel ik altijd een beetje. Ik kijk dan ook erg uit naar de laatste week.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

xistnc 26 mei 2015 om 11:35

Op basis van de laatste rit zal hij er toch zeker 4 in het klassement voor zich moeten dulden. Maar alles hangt in deze derde week af van herstellen.

robotour 26 mei 2015 om 11:41

Konig hoeft nu geen kopwerk te doen en kan dus op het achterwiel van Contador gaan zitten en blijven volgen. Een podiumplaats is mogelijk, maar dan moet Amador en Landa of misschien Aru er doorheenzakken. Misschien zit een etappezege er nog wel in, als hij in de laatste km weg kan springen bij de kopgroep met favorieten.

Bertvd 26 mei 2015 om 11:46

Zoveel tijd terugpakken op Landa, Bertje en Aru, ik zie het niet gebeuren. Maar omhoog kijken kan hij wel.

Abdoe 26 mei 2015 om 11:52

Amador kan sowieso nog wegvallen. Bij Landa is dat minder waarschijnlijk, maar tot nu toe was die nooit langer dan een week achter elkaar goed.

Purito 26 mei 2015 om 11:53

Ligt het aan mij dat ik geen reet begrijp van die tweede alinea?

Lover16 26 mei 2015 om 11:55

Er is nog een mogelijkheid voor König.
Zeg nooit, nooit.

r_nijman 26 mei 2015 om 11:57

@Purito: Mij lijkt er niets mis met de 2e alinea. Hij zegt te balen van het uitvallen/de pech van Porte omdat die zo constant/goed was de afgelopen maanden in tegenstelling tot zijn Eigen resultaten.

Alban 26 mei 2015 om 11:58

@Purito, nee, dat had ik ook.

“Als je naar mijn resultaten kijkt was ik geen goede renner en Dave Brailsford (manager Sky, red.) zal gedacht hebben dat ik geen goede aankoop was.”

Ok, dat volg ik.

“Het team vertelde dat ik er nu klaar voor moet zijn.”

Hier wordt het al mistig, net alsof Brailsford door afhaken van Porte – in de ogen van König – hem weer wel goede renner vindt.

“Maar de situatie is helemaal veranderd.”

Op grond van het voorgaande zou hij dan weer géén goede renner zijn (nogmaals, in zijn eigen visie). Kan wel tussen de regels doorlezen, maar een logische opbouw is het allerminst.

gardeyn 26 mei 2015 om 11:58

@purito: dat zijn resultaten tot nog toe niet goed genoeg waren?

Spaakje 26 mei 2015 om 12:05

@Purito en Alban, volgens mij wordt er bedoeld dat Konig nu klaar moet zijn om het kopmanschap van Porte over te nemen, maar dat de teamtactiek veranderd is. Niet meer alleen op een kopman voor het klassement gericht maar de puntentrui en etappezeges als belangrijke doelen er bij.
Met andere woorden, Konig hoeft niet in zijn eentje de meubelen te redden voor Sky, dat moeten Viviani en kanshebbers op etappezege ook gaan doen.
Aan de andere kant zal het team ook minder alleen maar voor hem rijden zoals ze bij Porte deden.

Brummel 26 mei 2015 om 12:05

@purito
ik vind het ook een curieuze formulering

achilles 26 mei 2015 om 12:12

König timmert mooi verder aan de weg: eerst al 9e in vuelta, dan 7de in de Tour en nu moet top 5 erin zitten. Podium lijkt me weg en zelfs Amador met 2 en een halve minuut inhalen wordt een hele klus.

Van vrij onbekend naar top 10 in de 3 grote rondes in minder dan 2 jaar. Knap.

MooieMario 26 mei 2015 om 12:34

Ik vond sowieso al dat ze met Konig als kopman hadden moeten starten. Porte heeft het nog nooit waar kunnen maken in een grote ronde en zakt altijd door het ijs. Konig rijdt steeds top 10 en kan nog wat progressie maken. Hij laat zien constant te zijn en dat is essentieel in een grote ronde. Ik vind het een goede aankoop van Sky

albertooo 26 mei 2015 om 13:18

Königs capaciteiten op de Italiaanse beklimmingen kan ik nog niet goed schatten, dus of het podium haalbaar is? De Vuelta en Tour liggen hem volgens mij beter.

Romāns Vainšteins 26 mei 2015 om 13:28

Konig is vooral een heel complete en constante renner. Ik zie er veel in wat rondewerk betreft, na deze giro in de vuelta loslaten?

Etio 26 mei 2015 om 14:23

Jammer dat hij twee minuten heeft verloren die ene etappe.
Ik denk dat hij 3e of 4e zal worden mits hij constant blijft presteren.
Het zou me niets verbazen als ook Landa een slechte dag krijgt.

freire93 26 mei 2015 om 17:26

Podium kan hij mooi vergeten

Daan° 26 mei 2015 om 19:21

Haha, niet dus.. Landa, Aru, Amador enzovoorts zijn sterker bergop.

wulu 27 mei 2015 om 09:56

Er zit veel groei (potentie) in deze renner, ik denk dat hij in de toekomst wel op het podium kan eindigen of zelfs een grote ronde winnen. Maar of hij nu op het podium gaat komen? Ik denk het niet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair