Kometa krijgt Nederlandse co-sponsor en breekt met Trek

zondag 27 oktober 2019 om 17:45
Kometa krijgt Nederlandse co-sponsor en breekt met Trek

foto: Cor Vos (archief)

De wielerploeg Kometa heeft diverse wijzigingen aangekondigd voor het nieuwe seizoen. De continentale ploeg van oud-profs Ivan Basso en Alberto Contador heeft namelijk in Xstra Digital Storage een nieuwe Nederlandse co-sponsor gevonden. Ook is de samenwerking met fietsensponsor Trek verbroken, omdat Contador een eigen project met fietsen begint.

Xstra Digital Storage is leverancier van producten voor hightech data-opslag van onder meer de industrie en de medische branche. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oosterhout. De hoofdsponsor van de ploeg blijft Kometa, een van de grootste vleesverwerkingsbedrijven van Hongarije. De nieuwe ploeg zal koersen onder de naam Kometa-Xstra.

Verleden bij CSC
De CEO van het Nederlandse bedrijf is John Rasmussen, die eerder ook al mede-eigenaar was van de firma achter de voormalige CSC-wielerploeg. “Tijdens een ontmoeting met Ivan Basso in augustus deelden we onze gedachten over de ontwikkeling van het wielrennen”, aldus Rasmussen. “Ook vertelde Ivan wat ze deden met de Fundación Alberto Contador. Ik deel die filosofie en met twee kampioenen als Alberto en Ivan bij de ploeg is dat een unieke, winnende combinatie. Ik geloof dat onze samenwerking kansen biedt voor ons bedrijf en de Foundation.”

Breuk met Trek
Ivan Basso vertelde in La Gazzetta dello Sport ook nog dat Kometa-Xstra de banden met Trek verbreekt na dit seizoen. “We willen groeien. Als we dan gekoppeld zijn aan Trek, is dat onverenigbaar met ons project”, zegt de Italiaan. Hij doelt daarmee op de productie van eigen fietsen door Contador en zijn stichting. Kometa-Xstra is de eerste ploeg die op die fietsen gaat rijden.

Dit artikel delen:

9 Reacties

xistnc 27 oktober 2019 om 17:54

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Polleke 27 oktober 2019 om 19:31

Een sponsor uit de medische sector….

nummer3 28 oktober 2019 om 08:56

Da’s wel heel selectief lezen hoor.

rovi 28 oktober 2019 om 12:36

Gelukkig wordt er bij mij nog reclame over de foto heengezet. Van een puffer….

pro cycling 27 oktober 2019 om 20:50

En vleesindustrie….met daarbij de aantekening dat ik bijna zeker van ben dat Contador overtuigend vegetariër is geworden nadat ’zero, zero zero zero zero zero zero zero zero zero zero zero cinco gramos’ debacle

Joachim Agostinho 28 oktober 2019 om 08:35

Een vleesindustrie uit Hongarije, dan kun je het dierenwelzijn helemaal op je buik schrijven…

Wielerfan1987 27 oktober 2019 om 22:05

Ik ben vooral benieuwd naar die zelf geproduceerde fietsen van Contador

vanSpringel 28 oktober 2019 om 00:20

Ik ook. Ergens een plaatje ?

west 28 oktober 2019 om 09:59

Off topic; als je naar hun website gaat, xstra.eu, dan ziet het er wel heel erg uit als een fake bedrijf.
Met driekwart van de site niet ingevuld, lege webshop, niet-werkende links en de onzin-voorbeeldteksten van het websitebouwprogramma blind overgenomen, zelfs de social media links onderaan de pagina verwijzen nog naar de accounts van de websitebouw-software… Beetje matig voor een zogenaamd technologiebedrijf.

Headlines

Materiaalzone

Populair