Koersdirectie Dwars door Vlaanderen: “Veiligheid gaat altijd boven de koers”

woensdag 3 april 2019 om 17:57
Koersdirectie Dwars door Vlaanderen: “Veiligheid gaat altijd boven de koers”

Wedstrijdleider Scott Sunderland - foto: Cor Vos

Dwars door Vlaanderen voor mannen lag vanmiddag korte tijd stil door de inzet van een ambulance in de vrouwenkoers. Omdat de mannenkoers daar even later zou passeren, besloot de wedstrijdleiding de koers tijdelijk te neutraliseren. “De veiligheid heeft altijd prioriteit.”

“Zo’n tweehonderd meter na de start van de vrouwenkoers hadden we een nogal grote valpartij, waarop de organisatie besloot de wedstrijd te herstarten. Dat zorgde al voor wat vertraging”, verklaarde koersdirecteur Scott Sunderland aan WielerFlits. “Alle betrokken rensters kwamen daarbij gelukkig goed was. In aanloop naar de Kluisberg waren er echter opnieuw twee valpartijen kort na elkaar. Allebei de crashes hadden assistentie nodig van de ambulance.”

Bij de tweede val moest de betrokken renster bovendien worden weggevoerd naar het ziekenhuis. Sunderland: “Als iemand gewond raakt bij een val of er inzet nodig is van een ambulance, gaat dat altijd boven de koers. Dat betekende dat we de mannenkoers moesten afstoppen en stil leggen, zodat we de route konden vrijmaken voor de hulpdiensten die moesten worden afgeleid naar het ziekenhuis. Het zag er chaotisch uit, maar het was uiteindelijk snel opgelost.”

Volgens de wedstrijdleider had de situatie geen effect op de uitkomst van de vrouwen- en mannenkoers. “We hebben twee geweldige finishes en twee verdiende winnaars gezien.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

dikkechaap 3 april 2019 om 18:21

Je kunt natuurlijk nooit zeggen dat een dergelijk oponthoud “geen effect” had. Je weet het simpelweg niet.

ebl 3 april 2019 om 18:49

De enige juiste beslissing. Is een sterke persoon voor nodig zo’n beslissing te nemen, hulde

Polleke 3 april 2019 om 19:10

De enige juiste oplossing is om de mannen en de vrouwen een aparte dag te geven….de dames ‘mogen’ nu op dezelfde dag rijden maar als de UCI echt wat wil maken van dameswielrennen dan krijgen die hun dag, hun organisatie en hun aandacht. Dan gaan ook geen van beide koersen elkaar in de weg rijden zals dit jaar dus al 2 keer pijnlijk is voorgekomen.

vanSpringel 3 april 2019 om 20:24

Ja maar jongen, dan zijn er ook 2 dagen seingevers nodig. Daar is in deze tijd al moeilijk aan te komen, dus ook beide wedstrijden op 1 dag vermindert ook een probleem.

Koffiemolen 3 april 2019 om 21:51

Als je dat eist organiseert iedereen weer gewoon alleen een vrouwen of mannen koers, want twee dagen een halve regio afsluiten voor een wielerkoers is niet te doen in normale omstandigheden. Bovendien onbetaalbaar qua organisatie.

xistnc 3 april 2019 om 19:12

Veiligheid gaat boven de koers. Sowieso. Maar dat mag best zonder chaos. Natuurlijk zal de wedstrijdleider als eerste en als hardste roepen dat de chaos geen invloed heeft gehad.

WT-onwaardig, dit.

Jori 3 april 2019 om 19:14

Besluit om te neutraliseren was perfect. Maar de hervatting van de koers, daar mogen ze zich wel voor schamen. Doet beetje afbreuk aan de overwinning van Mathieu, die in zo’n vorm van iedereen had gewonnen en juist extra nog mannen als Naesen (die hem nog zo gruwelijk in G-W in de weg reed) en Lampaert erop had kunnen leggen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair