Koen de Kort ziet vriend John Degenkolb winnen: “Super voor hem!”

Koen de Kort ziet vriend John Degenkolb winnen: “Super voor hem!”

De Kort en Degekolb in de Tour 2017 - foto: Sirotti

zondag 15 juli 2018 om 19:15

Koen de Kort kwam na afloop van de kasseienrit in de Tour de France met een brede glimlach terug bij de bus. Onze landgenoot zag boezemvriend John Degenkolb winnen en stelde daarnaast vast dat Bauke Mollema geen tijd verloor op zijn voornaamste concurrenten. “Voor mij is het speciaal dat John hier vandaag wint”, lacht De Kort na afloop, die zichtbaar genoot van de uitgelaten sfeer binnen het team.

“Dit is natuurlijk super voor hem”, gaat de renner van Trek-Segafredo verder. “Maar ook voor de ploeg, voor ons allemaal. Ik ben ook super blij hiermee. John heeft natuurlijk een prachtige carrière gehad tot op heden. Hij heeft een terugslag gehad, maar desondanks zat hij er in de Tour van vorig jaar een aantal keer kort bij met een tweede en derde plek. Het was echter nog even wachten op die grote overwinning. In de klassiekers kwam die er niet, maar hier wint hij voor ons misschien wel de mooiste etappe in de Tour.”

Degenkolb heeft zich terug moeten knokken op niveau na het trainingsongeval bij Sunweb begin 2016. “Hij won daarna wel zijn koersjes, ook top tien gereden in grote klassiekers, maar er werd eigenlijk van hem verwacht dat hij dat soort wedstrijden ging winnen. Dan is een plek bij de eerste tien niet goed genoeg. Wat dat betreft denk ik dat hij nu laat zien dat hij écht terug is. Ik ben natuurlijk met John naar deze ploeg gegaan. Hij werd hier ook als kopman binnengehaald, een man die grote koersen moet winnen voor de ploeg. Dan is het wel lekker dat hij het nu doet.”

Zijn eigen koers had De Kort graag anders ingevuld dan zijn 87ste plek in de daguitslag. “Ik had eigenlijk heel goede benen. Maar Bauke viel op de vierde of vijfde kasseistrook. Zijn fiets was echt helemaal kapot. Qua positie zat ik dicht in de buurt van Bauke, dus moest ik mijn fiets afgeven. Vervolgens heb ik een paar minuten langs de kant gestaan om te wachten. Toen was ik uitgespeeld. Maar we hebben het als team goed gedaan. Michael Gogl heeft later ook nog zijn fiets aan Bauke gegeven. En dan konden in de finale Jasper Stuyven en John ook nog eens hun eigen kans gaan. Alles viel op z’n plek vandaag.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wildebert 15 juli 2018 om 20:14

Die trekt het voorlopig wel. Zonder dollen, prima gereden door deze van tevoren niet zo sterk ingeschatte equipe. En ook Bauke nog kunnen assisteren.

0
IlPirata 15 juli 2018 om 21:17

Ik gun het degenkolb ook, want die heeft de laatste twee jaar toch wel veel pech gehad.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone