Koen Bouwman ziet sterke Roglic tijd pakken: “Morgen gaan we het weer proberen”

donderdag 25 mei 2023 om 17:23
Koen Bouwman ziet sterke Roglic tijd pakken: “Morgen gaan we het weer proberen”

foto: Cor Vos

Primož Roglič toonde in de achttiende etappe van de Giro d’Italia beterschap. In de bergetappe naar de Val di Zoldo wist de kopman van Jumbo-Visma tijd terug te winnen op João Almeida. Roze trui Geraint Thomas brak niet en bleef in het wiel van Roglič. “Hij is nooit weggeweest”, lacht Roglič’ ploeggenoot Koen Bouwman.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Dinsdag hebben we het al geprobeerd, maar had hij de benen niet”, aldus Bouwman tegen Eurosport. “Maar toch verloor hij maar 25 seconden. We hielden geloof in hem en vandaag heeft hij laten zien dat hij nog altijd een van de favorieten is die voor de eindzege gaat. Morgen is een nieuwe dag en gaan we het weer proberen.”

Jumbo-Visma besloot in de lastige finale naar de Val di Zoldo het initiatief te nemen op de voorlaatste klim. “Hij stond een halve minuut achter, dus moest hij iets proberen”, vertelt Bouwman. “De hele dag deed INEOS Grenadiers geweldig werk, ze rijden met vijf man supersterk rond. Maar wij hadden het plan om het commando over te nemen met Sepp Kuss op een hoog tempo. Dat is gelukt.”

In het algemeen klassement is Roglič nu opgeschoven naar de tweede plaats, op 29 seconden van Geraint Thomas. Almeida is weggezakt naar de derde plaats en volgt nu op 10 seconden van Roglič.

Lees ook:
Giro 2023: Zana klopt Pinot vanuit vroege vlucht, Roglic en Thomas delen tik uit aan Almeida
Dit artikel delen:

8 Reacties

Steven_E 25 mei 2023 om 18:02

Hoezo “tijd pakken”? Hij staat nog steeds even ver lijkt mij.

2
Tuubke 25 mei 2023 om 18:09

Hij pakt tijd op Bouwman….

1
horsm 25 mei 2023 om 19:30

Dat zegt hij ook niet.

-1
Vincent Kleijn 25 mei 2023 om 18:47

TJV was heel sterk. Dennis en ook Bouwman bleven lang bij Roglic. Kuss… Pfff…. Ze zouden toch eens een grote ronde moeten organiseren met hooguit een ploegentijdrit en 10 bergetappes. Kuss kopman maken. Dan rijdt hij iedereen eraf. (Ja, ik ben fan van Kuss, het lijkt net alsof het hem geen enkele moeite kost om een berg op te fietsen, zelfs wanneer hij lost lijkt het nog alsof hij nog genoeg over heeft in de tank). Edit: Niet als hij lost maar als hij zich gaat lossen.

2
S.t.B 25 mei 2023 om 18:51

Morgen wordt een totaal ander verhaal. De laatste berg was een loper. Grote verschillen kon Roglic hier niet maken en dat wist hij. Wat Primoz vandaag liet zien was of een tipje van de sluier of een aanval op de top van zijn kunnen. Ik twijfel nog…

1
Vincent Kleijn 25 mei 2023 om 20:06

Laten we hopen dat hij morgen nog meer hersteld is van zijn valpartij (en wellicht ook een verkoudheidje of zo te pakken had vorige week) en dat hij nu net naar zijn top aan het toegroeien is. Aan de andere kant. Thomas zou geen verkeerde winnaar zijn. Ja, zijn team heeft voor mij geen enkele gunfactor, toch lijkt Geraint mij wel een prima kerel. Waarschijnlijk rijdt hij ook nog schoon rond (in tegenstelling tot zijn Britse oud ploegmaten die wel met verboden spullen rondreden, en ja, dat is bewezen) ook.

-1
kelderfan 25 mei 2023 om 17:58

Lijkt mij de enige weg om Thomas van de 1e. plaats te helpen.
Hopelijk kan Primoz Roglic wel meteen de sterke Sepp Kuss volgen als die gaat versnellen.

0
Gibo 25 mei 2023 om 18:39

Ik zou morgen toch er voor zorgen dat er eventueel bonis gepakt kunnen worden. Het kan wel eens op enkele seconden aankomen

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone