Koen Bouwman maakt de balans op: “Op het NK telt maar een plek”

maandag 1 juli 2019 om 13:19
Video

Koen Bouwman was een van de animators tijdens het NK wielrennen. In de beginfase sprong hij met ploegmaat Jos van Emden mee in de vroege vlucht, die lange tijd vooruit bleef. Uiteindelijk kwam alles weer samen en besliste Fabio Jakobsen de koers in de sprint.

“Ik heb misschien een ronde gedacht dat het kon lukken”, blikte Bouwman terug voor de camera van WielerFlits. “Op een gegeven moment hadden we negen minuten, maar toen liep dat iets terug en bleef de voorsprong stabiel op zeven minuten. We kregen weinig informatie over onze voorsprong, want onze ploegleider hoorden we niet. Ineens was het vier minuten. Toen hebben we het tempo weer wat opgeschroefd naar drieënhalve minuut. Toen geloofde ik er wel in.”

Vijftien kilometer voor het einde was de samenwerking vooraan zoek. Diverse aanvallen volgden elkaar op, maar die werden telkens beantwoord. Uiteindelijk werd Elmar Reinders als laatste ingerekend. “In de laatste ronde is het springen. Je weet dat ze van achteren heel hard gaan komen en dat het moeilijk gaat worden. Toch hebben we er alles aan gedaan als ploeg om de koers zo lastig en hard mogelijk te maken.”

Bouwmans ploegmaats bij Jumbo-Visma vereffenden in de finale het pad voor Danny van Poppel. Hij ging als eerste de sprint aan, maar Fabio Jakobsen kon langszij komen en de Nederlandse titel opeisen. “Op het NK telt alleen de eerste plek. We wisten dat het lastig ging worden met sprinters als Cees Bol en Fabio Jakobsen”, zei de Nederlander, die toen nog niet wist dat Van Poppels tweede plaats geschrapt werd. “Fabio is het wel gegund. We gaan de trui zonder twijfel veel zien.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wonder Ponder 1 juli 2019 om 14:38

Leek bij vlagen wel erg gefrustreerd. In de uitzending was hij al aan het bakeleijen met Peters van Alecto. Evenlater langs het parcours demarreerde hij maar was hij gelijk boos dat er niemand meeging.

Vincent Lacressonniere 1 juli 2019 om 22:12

Misschien gewoon een keertje de grote jongen uitgehangen? Is ook wel eens leuk :)

sooike 1 juli 2019 om 22:44

Had hij niet beter wat meer kunnen spreken met Van Emden dan energie te verspillen aan die arme Peters? Wat een misplaatst gedrag: de volwassen prof tegen een renner die de dag van zijn leven heeft door in een kopgroep op een NK te zitten.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair